Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo maak je de mooiste vakantiefoto met je Samsung smartphone

Zo maak je de mooiste vakantiefoto met je Samsung smartphone

Zo maak je de mooiste vakantiefoto met je Samsung smartphone

Zo maak je de mooiste vakantiefoto met je Samsung smartphone

Inhoudsopgave

Onderschat de camera van je smartphone tegenwoordig niet. Smartphones worden steeds beter en ook de camera is de afgelopen jaren goed ontwikkeld en ook goed te gebruiken tijdens het reizen. Ik heb zelf al jaren (denk al meer dan 8 jaar) een Samsung smartphone en die bevalt mij prima.

Smartphone tijdens het reizen

Ik gebruik mijn smartphone ook steeds vaker tijdens het reizen. Ideaal om notities te maken, ter plekke reisinformatie op te kunnen zoeken en natuurlijk om je mooiste reisherinneringen in de vorm van foto’s vast te kunnen leggen. Over het maken van foto’s tijdens het reizen wil ik graag nog even doorgaan, want hoe maak je nou eigenlijk de mooiste vakantiefoto’s met je smartphone? In deze blog deel ik graag wat persoonlijke tips met jou.

Voordeel van een smartphone: onverwachtse momenten leg je sneller vast
Voordeel van een smartphone: onverwachtse momenten leg je sneller vast (Kangoeroe tijdens mijn roadtrip door Australië)

Het gebruik van de flitser

Het gebruik van de flitser op je smartphone kan soms erg handig zijn. Vooral in situaties met weinig natuurlijk licht is het verstandig om je flitser in te schakelen. Gebruik je flitser alleen als het echt nodig is. Als je tijdens het reizen genoeg zonlicht hebt, schakel dan de flitser gewoon uit. Dit is vooral bij portretfoto’s een stuk mooier. Met flits krijg je namelijk een hele andere lichtval op je gezicht en dat is zonde. Schakel bij twijfel de flitser altijd in, je kunt namelijk beter teveel licht hebben dan te weinig.

Foto gemaakt vanuit de auto met voldoende daglicht!
Foto gemaakt in Noord-Duitsland vanuit de auto met voldoende daglicht (zonder flitser)

Inzoomen: verstandig of niet?

Ook met het inzoomen op je smartphone moet je verstandig omgaan. De mooiste en scherpste foto’s maak je zonder in te zoomen. Wil je een voorwerp of een beest in de natuur vastleggen, probeer dan echt subtiel in te zoomen. Elke beweging bij het fotograferen wordt vele maler erger wanneer je inzoomt, let hier dus goed op. Wil je toch ver inzoomen, gebruik dan een smartphone statief, zodat de bewegingen tijdens het fotograferen minimaal blijven.

Handmatig of automatisch focussen

Tegenwoordig zit er standaard op een smartphone ook een automatisch focus functie, hiermee kun je eenvoudig laten scherpstellen op bijvoorbeeld voorwerpen of mensen. Op de nieuwste Samsung Galaxy s8 zit bijvoorbeeld Smart Auto Focus, die automatisch gezichten volgt, zodat je bij het maken van een selfie iedereen scherp op de foto krijgt. Of je handmatig of automatisch moet focussen hangt af van het moment. Als je veel haast hebt is autofocus echt ideaal. Als je meer tijd hebt en de omgeving is qua lichtinval een stuk minder prettig, dan is handmatige focus een fijne functie. Speel hier zelf wat mee zodat je het onder de knie krijgt.

Handige app voor foto nabewerking

Er zijn vele apps voor fotobewerking voor je smartphone op de markt, alleen is de vraag altijd welke ga je echt gebruiken. Ik heb de afgelopen jaren veel verschillende fotobewerking apps gebruikt om te proberen, daarvan wil ik er eentje die ik vandaag de dag nog steeds gebruik graag uitlichten. Kennen jullie de fotobewerking app Snapseed al? Deze gratis app is zowel voor Android als voor iOs beschikbaar.

Bewerk de sfeer van de reisfoto
Bewerk de sfeer van de reisfoto met de app Snapseed

Met Snapseed kun je eenvoudig je gemaakte reisfoto’s bewerken. Speel wat met de helderheid, het contrast of geef de foto’s net even wat meer sfeer. Ik ben erg fan van deze app, aangezien je heel subtiel je foto’s kunt bewerken zonder dat de echtheid van de foto af gaat. Ik ben namelijk zelf echt allergisch voor neppe foto’s, vooral als het gaat om reisfoto’s. Mijn tip is daarom ook: gebruik zo’n app zoals Snapseed met mate!

Welke smartphone fotografie tip heb jij nog?

Maak jij ook regelmatig reisfoto’s met je smartphone en heb je een handige tip voor ons? Deel hem dan op deze pagina of via onze social media kanalen.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis