Zo maak je de mooiste vakantiefoto met je Samsung smartphone

Gepubliceerd: 13 nov 2017 | Foto: Maak de mooiste vakantiefoto met je Samsung Smartphone

Onderschat de camera van je smartphone tegenwoordig niet. Smartphones worden steeds beter en ook de camera is de afgelopen jaren goed ontwikkeld en ook goed te gebruiken tijdens het reizen. Ik heb zelf al jaren (denk al meer dan 8 jaar) een Samsung smartphone en die bevalt mij prima.

Smartphone tijdens het reizen

Ik gebruik mijn smartphone ook steeds vaker tijdens het reizen. Ideaal om notities te maken, ter plekke reisinformatie op te kunnen zoeken en natuurlijk om je mooiste reisherinneringen in de vorm van foto’s vast te kunnen leggen. Over het maken van foto’s tijdens het reizen wil ik graag nog even doorgaan, want hoe maak je nou eigenlijk de mooiste vakantiefoto’s met je smartphone? In deze blog deel ik graag wat persoonlijke tips met jou.

Voordeel van een smartphone: onverwachtse momenten leg je sneller vast

Voordeel van een smartphone: onverwachtse momenten leg je sneller vast (Kangoeroe tijdens mijn roadtrip door Australië)

Het gebruik van de flitser

Het gebruik van de flitser op je smartphone kan soms erg handig zijn. Vooral in situaties met weinig natuurlijk licht is het verstandig om je flitser in te schakelen. Gebruik je flitser alleen als het echt nodig is. Als je tijdens het reizen genoeg zonlicht hebt, schakel dan de flitser gewoon uit. Dit is vooral bij portretfoto’s een stuk mooier. Met flits krijg je namelijk een hele andere lichtval op je gezicht en dat is zonde. Schakel bij twijfel de flitser altijd in, je kunt namelijk beter teveel licht hebben dan te weinig.

Foto gemaakt vanuit de auto met voldoende daglicht!

Foto gemaakt in Noord-Duitsland vanuit de auto met voldoende daglicht (zonder flitser)

Inzoomen: verstandig of niet?

Ook met het inzoomen op je smartphone moet je verstandig omgaan. De mooiste en scherpste foto’s maak je zonder in te zoomen. Wil je een voorwerp of een beest in de natuur vastleggen, probeer dan echt subtiel in te zoomen. Elke beweging bij het fotograferen wordt vele maler erger wanneer je inzoomt, let hier dus goed op. Wil je toch ver inzoomen, gebruik dan een smartphone statief, zodat de bewegingen tijdens het fotograferen minimaal blijven.

Handmatig of automatisch focussen

Tegenwoordig zit er standaard op een smartphone ook een automatisch focus functie, hiermee kun je eenvoudig laten scherpstellen op bijvoorbeeld voorwerpen of mensen. Op de nieuwste Samsung Galaxy s8 zit bijvoorbeeld Smart Auto Focus, die automatisch gezichten volgt, zodat je bij het maken van een selfie iedereen scherp op de foto krijgt. Of je handmatig of automatisch moet focussen hangt af van het moment. Als je veel haast hebt is autofocus echt ideaal. Als je meer tijd hebt en de omgeving is qua lichtinval een stuk minder prettig, dan is handmatige focus een fijne functie. Speel hier zelf wat mee zodat je het onder de knie krijgt.

Handige app voor foto nabewerking

Er zijn vele apps voor fotobewerking voor je smartphone op de markt, alleen is de vraag altijd welke ga je echt gebruiken. Ik heb de afgelopen jaren veel verschillende fotobewerking apps gebruikt om te proberen, daarvan wil ik er eentje die ik vandaag de dag nog steeds gebruik graag uitlichten. Kennen jullie de fotobewerking app Snapseed al? Deze gratis app is zowel voor Android als voor iOs beschikbaar.

Bewerk de sfeer van de reisfoto

Bewerk de sfeer van de reisfoto met de app Snapseed

Met Snapseed kun je eenvoudig je gemaakte reisfoto’s bewerken. Speel wat met de helderheid, het contrast of geef de foto’s net even wat meer sfeer. Ik ben erg fan van deze app, aangezien je heel subtiel je foto’s kunt bewerken zonder dat de echtheid van de foto af gaat. Ik ben namelijk zelf echt allergisch voor neppe foto’s, vooral als het gaat om reisfoto’s. Mijn tip is daarom ook: gebruik zo’n app zoals Snapseed met mate!

Welke smartphone fotografie tip heb jij nog?

Maak jij ook regelmatig reisfoto’s met je smartphone en heb je een handige tip voor ons? Deel hem dan op deze pagina of via onze social media kanalen.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy