Meer genieten van je vakantie? Dit zijn onze tips!

Gepubliceerd: 02 aug 2023 | Foto: Meer genieten van je vakantie? Dit zijn onze tips!

Meer genieten van je vakantie? Dit zijn onze tips!
Reisblog Liefde voor Reizen

Even helemaal uitrusten en opladen na een zeer stressvolle tijd. Het lijkt eenvoudig, toch is dat het zeker niet. Alle onbewuste prikkels die ervoor zorgen dat ons hoofd geen rust krijgt en het gevoel dat van alles ‘moet’, helpen niet bij een relaxte vakantie. Maar je kunt hier wel zelf iets aan doen om te zorgen dat je meer geniet tijdens je vakantie en uitgeruster thuiskomt. Met de volgende tips kun je meer genieten van je vakantie. Doe jij dit al?

Plan niet teveel

Een van de belangrijkste dingen is om niet teveel te plannen op vakantie. Hoe meer je plant, des te meer stress je ervaart op vakantie. Kies voor rustdagen, blijf langer op een plek en geniet echt van de omgeving waar je bent. Stel je kiest voor een rondreis, zorg dan ook voor rustdagen tussendoor.

Beperk je telefoongebruik

Als iets de laatste jaren ons leven bepaalt is het wel de telefoon. Een overkill aan notificaties, telkens weer je mail checken, nieuwsgierig scrollen door je tijdlijn op Facebook of Instagram. Onbewust snoept het telefoongebruik veel tijd weg en dat is natuurlijk doodzonde tijdens je vakantie. Beperk je telefoongebruik. Verwijder tijdelijk apps zoals Instagram en Facebook, zet je notificaties uit of leg gewoon je telefoon helemaal weg. Je zult merken dat je veel meer van je omgeving geniet en echt in het moment zelf leeft. Wil je een vakantie dagboek houden, koop dan bijvoorbeeld een planner of notitieboek, zodat je niet telkens je telefoon hoeft te gebruiken. Zo heb je ook meteen een leuke herinnering als je thuiskomt.

Gebruik niet overal je camera

Terwijl we vroeger maar gemiddeld 24 foto’s konden schieten per fotorolletje, kunnen we nu onbeperkt losgaan met fotografie. We zijn snel geneigd om van elke nieuwe plek of omgeving honderden foto’s te schieten, maar is dat eigenlijk wel nodig? Probeer met jezelf af te spreken waar je wel en geen foto’s van maakt. Met het beperken van je foto’s kijk je niet alleen door je camera maar geniet je ook echt van de plek waar je bent. Want zeg nou eens eerlijk: hoeveel foto’s gebruik je nou eigenlijk daadwerkelijk als je weer thuis bent? 😉

Doe aan lichaamsbeweging

Wie fit is heeft meer energie en wie meer energie heeft geniet ook meer op vakantie. Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor het lichaam, het heeft ook voordelen voor de mentale gezondheid. Probeer bijvoorbeeld elke dag minimaal 10.000 stappen te zetten. Je zult merken dat je conditie verbetert, je meer energie krijgt, beter slaapt en minder snel ziekt wordt op vakantie. En dat zorgt er weer voor dat je veel meer geniet op je vakantiebestemming.

Ga op culinair avontuur

Het is heel verleidelijk om op culinair gebied voor het bekende te gaan op vakantie. Maar iets nieuws proberen kan ook heel fijn zijn. Ga eens op culinair avontuur en probeer eens een lokale specialiteit. Je zult telkens weer verrast worden door het onbekende en misschien smaakt het zelfs naar meer. Culinaire hoogstandjes dragen absoluut bij aan het vakantiegenot.

Maak contact met de lokale bevolking

Hoe gastvrijer je voelt, hoe meer je geniet van je vakantie. Maak daarom eens een praatje met de lokale bevolking. Hoor de verhalen van de locals en leer meer over hun land. Door contact te maken met de lokale bevolking voel je je nog meer thuis en geniet je nog meer op de vakantiebestemming.

Sta open voor nieuwe ervaringen

Boek een activiteit, iets wat je niet eerder hebt gedaan. Doe een leuke excursie, ga op foodsafari of maak een onvergetelijke hike met schitterende uitzichten. Door nieuwe ervaringen op vakantie leer je nog meer van een land en haal je nog meer uit je vakantie. Dat is genieten 2.0.

Dat artikel is een samenwerking met HEMA

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Wat te doen in Sydney
Reistips

Wat te doen in Sydney en omgeving: tips van een local!

Als je aan Sydney in Australië denkt, denk je al snel aan de iconische gebouwen zoals het Opera House en de Harbour Bridge of aan het zeer populaire Bondi Beach. Maar deze bruisende stad in Nieuw-Zuid-Wales is zoveel meer. In deze blog reis je met mij mee door deze mooie Australische stad en deel ik Wat te doen in Sydney en omgeving: tips van een local!

Nelson Lakes National Park
Reistips

Nelson Lakes National Park: bezienswaardigheden en tips!

Nadat wij het mooie Arthurs Pass hadden bezocht reden we door richting Nelson Lakes National Park. Dit adembenemende natuurgebied ligt aan de noordwestelijke kant van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn ongerepte schoonheid. Het nationale park bestaat voor een deel uit de Southern Alps en bevat ook 2 bekende meren: Lake Rotoiti Nelson Lakes National Park: bezienswaardigheden en tips!

Landschap Noorwegen
Reistips

Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Een van de mooiste landen van Europa is zonder twijfel Noorwegen. Een reis door dit prachtige Scandinavische land betekent ontelbare Fjorden, indrukwekkende landschappen, mooie natuur, heel veel ruimte en de mooiste plekken om te kamperen. Een van de leukste manieren om Noorwegen te ontdekken is met de camper. Die vrijheid die je hebt om de Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy