De meest gemaakte fouten tijdens het zelf boeken van een reis

Gepubliceerd: 15 nov 2017 | Foto: De meest gemaakte fouten tijdens het zelf boeken van een reis

Een vakantie of rondreis, we kijken er vaak al maanden naar uit. Op zoek naar nieuwe plekken en andere culturen en vooral ook om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur. Per jaar worden er steeds meer reizen geboekt, van korte stedentrips tot lange rondreizen. 

Zelf boeken van een reis

Steeds meer mensen durven ook zelf hun reis uit te stippelen en daadwerkelijk ook te boeken. Hierbij boeken ze de vliegtickets en hotels los en bepalen ze helemaal zelf hoe hun droomreis eruit gaat zien. Dit heeft heel veel voordelen, maar je moet het natuurlijk wel goed doen en géén fouten maken. In deze blog leg ik uit waar je vooral op moet letten bij het zelf samenstellen van je reis. Wist jij dit al? 

Punt 1: ga zorgvuldig met je gegevens om

Let er op dat je bij het invullen van formulieren of papieren alle (persoonlijke) gegevens zorgvuldig en zonder spellingsfouten invoert. Fouten kunnen namelijk vertraging opleveren en in sommige gevallen zelfs extra kosten met zich meebrengen. Je moet er toch niet aandenken dat je het vliegtuig straks niet in mag omdat je ergens een foutje hebt gemaakt bij het boeken van je vliegtickets of bij het aanvragen van je visum. Tip: laat altijd bij invullen een tweede persoon met je meekijken, je kunt er zelf namelijk snel overheen kijken. 

Punt 2: plan je rondreis nooit te strak in

Veel reizigers zijn gewend om zoveel mogelijk te willen zien en plannen daarom hun reisschema helemaal vol. Doe dit niet!! Laat ruimte over in je reisschema, zodat je ter plekke ook nog keuzes kunt maken. Het is zo zonde als je net op een leuke plek bent en je eigenlijk langer zou willen blijven, maar het vliegtuig, trein of boot al op je staat te wachten. Denk altijd maar zo: als het een leuk land is kom je er vast nog wel een keertje terug en dan kun je weer andere toffe plekken gaan ontdekken. Tip: plan alleen de grote lijnen van reis en laat ruimtes over in het reisschema.

Punt 3: laat ruimte over voor de wat onbekendere plekken 

We zijn snel geneigd om tijdens het plannen van een reis de bekende plekken allemaal uit te stippelen. Natuurlijk wil je sommige toeristische plekken écht gezien hebben, maar laat je reis niet teveel leiden door deze bekende plekken. Het zelf ontdekken van leuke strandjes, restaurants of idyllische plekjes is misschien wel net zo leuk. Het is natuurlijk te gek als jij bij het thuiskomen, je vrienden kunt overhalen om ook die plekken te gaan bezoeken. Wie weet worden ze daarna wel online opgepakt en staan ze een jaar later op de website van Lonely Planet

Punt 4: ga voorbereid op reis 

Door onze smartphone worden we steeds luier en makkelijker. De smartphone is natuurlijk een echte aanwinst tijdens het reizen, maar het kan ook veel tijd van je reis opsnoepen. De gedachte: ‘oh, dat doen we op reis wel joh’, moet je bij het plannen van je reis niet teveel hebben. Zorg dat je alle zaken geregeld hebt, waar je tijdens het reizen niet aan wilt denken. Zo hoef je niet telkens je telefoon te pakken en kun je die tijd spenderen aan die prachtige omgeving waar je op dat moment bent. Kijk om je heen, geniet van de natuur en de wildlife. Daarvoor reizen we toch? Spreek ook bijvoorbeeld met het thuisfront af, dat je bijvoorbeeld 1 keer belt als je er bent en 1 keer een update geeft tijdens de reis. Zo hoeven de mensen thuis zich niet druk te maken om je en kan jij 100% genieten. 

Heb jij nog een goede tip? 

Laat jouw reactie achter!

Meer leuke reistips? 

Volg onze reizende reporters hier op Facebook!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy