De meest gemaakte fouten tijdens het zelf boeken van een reis

De meest gemaakte fouten tijdens het zelf boeken van een reis


15 nov 2017 |
Foto: De meest gemaakte fouten tijdens het zelf boeken van een reis

Een vakantie of rondreis, we kijken er vaak al maanden naar uit. Op zoek naar nieuwe plekken en andere culturen en vooral ook om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur. Per jaar worden er steeds meer reizen geboekt, van korte stedentrips tot lange rondreizen. 

Zelf boeken van een reis

Steeds meer mensen durven ook zelf hun reis uit te stippelen en daadwerkelijk ook te boeken. Hierbij boeken ze de vliegtickets en hotels los en bepalen ze helemaal zelf hoe hun droomreis eruit gaat zien. Dit heeft heel veel voordelen, maar je moet het natuurlijk wel goed doen en géén fouten maken. In deze blog leg ik uit waar je vooral op moet letten bij het zelf samenstellen van je reis. Wist jij dit al? 

Punt 1: ga zorgvuldig met je gegevens om

Let er op dat je bij het invullen van formulieren of papieren alle (persoonlijke) gegevens zorgvuldig en zonder spellingsfouten invoert. Fouten kunnen namelijk vertraging opleveren en in sommige gevallen zelfs extra kosten met zich meebrengen. Je moet er toch niet aandenken dat je het vliegtuig straks niet in mag omdat je ergens een foutje hebt gemaakt bij het boeken van je vliegtickets of bij het aanvragen van je visum. Tip: laat altijd bij invullen een tweede persoon met je meekijken, je kunt er zelf namelijk snel overheen kijken. 

Punt 2: plan je rondreis nooit te strak in

Veel reizigers zijn gewend om zoveel mogelijk te willen zien en plannen daarom hun reisschema helemaal vol. Doe dit niet!! Laat ruimte over in je reisschema, zodat je ter plekke ook nog keuzes kunt maken. Het is zo zonde als je net op een leuke plek bent en je eigenlijk langer zou willen blijven, maar het vliegtuig, trein of boot al op je staat te wachten. Denk altijd maar zo: als het een leuk land is kom je er vast nog wel een keertje terug en dan kun je weer andere toffe plekken gaan ontdekken. Tip: plan alleen de grote lijnen van reis en laat ruimtes over in het reisschema.

Punt 3: laat ruimte over voor de wat onbekendere plekken 

We zijn snel geneigd om tijdens het plannen van een reis de bekende plekken allemaal uit te stippelen. Natuurlijk wil je sommige toeristische plekken écht gezien hebben, maar laat je reis niet teveel leiden door deze bekende plekken. Het zelf ontdekken van leuke strandjes, restaurants of idyllische plekjes is misschien wel net zo leuk. Het is natuurlijk te gek als jij bij het thuiskomen, je vrienden kunt overhalen om ook die plekken te gaan bezoeken. Wie weet worden ze daarna wel online opgepakt en staan ze een jaar later op de website van Lonely Planet

Punt 4: ga voorbereid op reis 

Door onze smartphone worden we steeds luier en makkelijker. De smartphone is natuurlijk een echte aanwinst tijdens het reizen, maar het kan ook veel tijd van je reis opsnoepen. De gedachte: ‘oh, dat doen we op reis wel joh’, moet je bij het plannen van je reis niet teveel hebben. Zorg dat je alle zaken geregeld hebt, waar je tijdens het reizen niet aan wilt denken. Zo hoef je niet telkens je telefoon te pakken en kun je die tijd spenderen aan die prachtige omgeving waar je op dat moment bent. Kijk om je heen, geniet van de natuur en de wildlife. Daarvoor reizen we toch? Spreek ook bijvoorbeeld met het thuisfront af, dat je bijvoorbeeld 1 keer belt als je er bent en 1 keer een update geeft tijdens de reis. Zo hoeven de mensen thuis zich niet druk te maken om je en kan jij 100% genieten. 

Heb jij nog een goede tip? 

Laat jouw reactie achter!

Meer leuke reistips? 

Volg onze reizende reporters hier op Facebook!


 1. Reisblogger Jesper

  Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

2 reacties

 • Robin schreef:

  Zorg ook voor, met name in o.a Azië en Zuid-Amerika bv, altijd dat je een kleine zaklantaarn, kleine EHBO pakketje, wereldstekker bv, bij je hebt. Je zal zien dat nodig hebben in bepaalde gebieden. Daarnaast een kleine muskietennet is altijd handig. Neem niet veel ruimte in.

 • Peter van Het Hurktoilet, Frankrijkgids schreef:

  Voor degenen die een rondreis met een touroperator maken: wees alert op alternatieven mogelijkheden. Kreeg ooit een Corendon-tripje in de schoot geworpen. Wilde de gids ons naar een tapijtweverij brengen, want daar kreeg hij provisie. Kilometer verderop bleek dorp te liggen met echte Turkse markt. Beleving, want ik kende Turkije totaal niet. Tja, dat kostte de gids weer geld. Laatste dag had hij nog zo’n lucratief uitje, maar ik zag meer in leuk stadje in de buurt. Met nog een stel gewoon taxi genomen, bleek stukken goedkoper dan de gids ons voorgespiegeld had. Bijkomend probleem: we waren er niet toen hij met de pet rond ging voor zijn gidsen-fooi. Eh tja, die had hij wat ons betreft ook niet verdiend…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *