Mooie bestemmingen in Arizona om te bezoeken

Gepubliceerd: 19 aug 2020 | Foto: Mooie bestemmingen in Arizona om te bezoeken

Mooie bestemmingen in Arizona om te bezoeken
Reisblog Liefde voor Reizen

In mijn blog over de Page bestemmingen heb je al kennis kunnen maken met diverse mooie bezienswaardigheden in Arizona.

Over Arizona

Wat deze staat bijzonder maakt dat zijn de enorme cactussen zowel in grootte als in omvang en uitzien. De vormen die je in de westerns ziet kan je allemaal zelf gaan aanschouwen. Langs de weg of op weg naar een bestemming landinwaarts.

Cactussen in alle vormen en maten
Cactussen in alle vormen en maten

Grand Canyon

Deze staat is het meest bekend uiteraard vanwege de Grand Canyon. Maar naast de Grand Canyon zijn er nog meer mooie bestemmingen in Arizona:

 • Canyon de Chelly, helaas nog niet ontdekt door het grote publiek. Geheel ten onrechte want het is een bezoek meer dan waard. Er hoeft geen entree betaald te worden, maar wil je alle hoeken en gaten verkennen dan moet je met een gids en jeep door de kloven rijden. Maar ook zonder gids is er volop te doen en zien.
 • Petrified Forrest is eveneens nog niet zo bekend en dat terwijl het een schitterend nationaal park is met versteend hout en hele mooie bergen in vele kleuren.
 • Havasu canyon is wellicht het meest mooie in deze staat (nou wellicht dat Antelope Canyon net iets mooier is, maar dat is dan ook heel anders.) Ontzettend mooie watervallen en een schitterende rivier waar je doorheen kunt waden of zwemmen. Het heeft echter een enorm nadeel en dat is de bereikbaarheid. Te voet kan, maar dan moet je 3 uur bergaf en later weer bergop lopen.

  Je kunt de ezel of het paard nemen, uiteraard tegen betaling. Dan ben je 1 uur na vertrek in de canyon. Of een laatste mogelijkheid is om je af te laten zetten met een helicopter maar dat is ontzettend duur. Je kunt ook ervoor kiezen om in de canyon te overnachten, dan is het lopen erheen een goed alternatief. Maar overnachten is niet goedkoop en je moet maanden van te voren reserveren. Bekijk het maar eens goed op het net.
 • Sedona en omgeving is een keur aan mooie wandelingen door en langs mooie berglandschappen met onder andere de Devils Bridge, west fork of the Oak Creek, Bell en Cathedral rock.
 • Niet ver van Sedona verwijderd kan je gaan kijken naar Montezuma Castle. Een hoog in de bergen gelegen cliff dwelling. Je kunt het alleen van onderaf gaan bekijken.
Montezuma Castle - Mooie bestemmingen in Arizona
Montezuma Castle
 • Grand Falls is een enorme weide en mooie waterval maar alleen als er water in de rivier is en dat is over het algemeen alleen in het voorjaar als de sneeuw aan het smelten is. In hoogzomer loont het zich niet om erheen te gaan.
 • Little painted dessert is een gebied langs de HW 87 met kleurrijke kleibergen en als je deze highway neemt zie je vele enorme butts (rotsbergen)
 • Walnutt Canyon nabij Flagstaf is ook de moeite waard om te gaan bezoeken. Een mooi berglandschap en een mooie clilff dwelling zijn er te ontdekken.
 • Red Mountain Vulcano ligt op weg naar de Grand Canyon als je vanuit Flagstaf rijdt. Van veraf zie je al de berg die door de erosie aan het afbrokkelen is. Mooi moment om er even te gaan kijken als je er toch langs komt.
Red Mountain Vulcano - Mooie bestemmingen in Arizona
Red Mountain Vulcano
 • Tonto national Monument is wat minder maar voor de liefhebbers van cactussen een must.
 • Crack in the wall is gesitueerd vlak bij het Havasu lake. Dit is een korte maar mooie en ruige slot canyon die eindigt aan het meer.
 • Apache trail is een autoroute langs allerlei bezienswaardigheden.

Tot zover alle bestemmingen die met elk vervoer te bereiken zijn. De onderstaande bezienswaardigheden kunnen alleen met een AWD bezocht worden. En ja ik zou een AWD zeker huren omdat het enkele hele mooie bestemmingen zijn waar je heen kunt:

 • Blue Canyon, is niet blauw zoals de naam doet vermoeden. Maar het is wel een ontzettend mooi gebied met vele hoodoos en zandbergen. En als je hier heen gaat neem dan even de tijd en moeite om het iets verderop gelegen Pilar of Hercules te gaan.
Blue Canyon
Blue Canyon
Pilar of Hercules - Mooie bestemmingen in Arizona
Pilar of Hercules
 • Niet ver verwijderd van de Blue Canyon, eveneens te bereiken vanaf de 264, zijn er 2 toegangen naar de Cool Mine Canyon. Je kan het van  bovenaf gaan bekijken hetgeen indrukwekkend is. Maar ben je een avonturier en beschik je over een goede conditie dan zou je kunnen afdalen en tussen de mooie bergen kunnen gaan wandelen.
Cool Mine Canyon
Cool Mine Canyon
Cool Mine Canyon
Cool Mine Canyon
 • Navajo Stand Rock is alleen te bereiken via een aantal zandpaden. Een goede GPS of routebeschrijving is nodig anders ga je het niet vinden.
Navajo Stand Rock
Navajo Stand Rock
 • Kofa National Wildlife Refuge omvat veel cactussen en palmbomen. Alhoewel deze laatste je goed moet zoeken want ze zijn hoog in de bergen te zien.
 • Window Rock is de naam van een plaatsje aan de grens met New Mexico en een rots, en heeft inderdaad een soort raam in de rots waar je doorheen kijken kunt. Deze plaats zou je goed kunnen combineren met de bestemmingen in New Mexico die in een van mijn volgende blogs behandeld zullen gaan worden.
 • Tenslotte heb ik nog White Mesa Arch en ook daarvoor is GPS nodig.

Tot zover de bestemmingen in Arizona die wij bezocht hebben, zonder GPS overigens. Maar er zijn nogal wat meer mooie bestemmingen in deze staat. Dit geldt trouwens voor alle staten die ik heb beschreven of nog ga beschrijven. Daarvoor hebben wij een to do list en die is nog behoorlijk lang kan ik je vertellen. Misschien dat ik ooit hierover ook een blog ga maken om zo het plaatje compleet te maken.

Mijn volgend blog zal over een andere zuidwest staat gaan: California. Tot een volgend blog.

Deze blog over mooie bestemmingen in Arizona is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Meer reistips over Amerika

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

Mooie plekken om vanuit Hanksville (Utah) te bezoeken

New Mexico: mooie bezienswaardigheden om te bezoeken

Mooie plekken om vanuit Escalante te bezoeken

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reizen door Verenigde Staten?Misschien vind je deze blogs over Verenigde Staten ook leuk:

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Verenigde Staten

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten
Verenigde Staten

De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Altijd al de ultieme roadtrip door de VS willen maken? Dan is een rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten wat voor jou! Deze regio is misschien wat minder populair in vergelijking met andere regio’s, maar geloof ons, het is een bezoek meer dan waard! Natuurliefhebbers genieten hier volop van bergen en de bos. De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Las Vegas - dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat
Verenigde Staten

Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Welcome to Fabulous Las Vegas! Midden in de Amerikaanse Mojave Desert schittert het bruisende Las Vegas. Een bezoek aan deze ‘Entertainment Capital of the World’ staat voor vermaak, verbazing en herinneringen maken voor het leven. Nog nooit was een bezoek aan deze Amerikaanse gokstad zo binnen handbereik, want met de rechtstreekse vluchten van KLM ben Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy