Utah: mooie bestemmingen vanuit Bluff en Blanding

Gepubliceerd: 10 aug 2020 | Foto: Utah - mooie bestemmingen vanuit Bluff en Blanding

In mijn eerdere blogs heb ik al veel bestemmingen in Utah laten zien. Dit waren de bezienswaardigheden vanuit Moab, Green River, Escalante, St George en Hanksville.

En ook de bestemmingen vanuit Page zijn voornamelijk ook bezienswaardigheden voor Utah omdat dit plaatsje net aan de grens met Arizona en Utah gelegen is.

Maar na al die mooie bestemmingen zijn er nog diverse mooie ontdekkingen te doen.

Daarvoor moeten we naar Bluff en Blanding. Deze 2 plaatsen brengen je naar mooie cliff dwellers en enkele nationale of regionale parken.

Vanuit Blanding zijn de volgende bestemmingen te ondernemen:

 • Moon house cliff dwelling, voor ons de mooiste die er is. Mede ook omdat hier niet veel mensen heen gaan omdat het bereiken ervan niet eenvoudig is. Je hebt een AWD nodig en je moet een goede conditie hebben om al lopend en  klimmend er te geraken.
Moon house
Moon house
 • Voor Falling Roof cliff dwelling geldt hetzelfde als hierboven. AWD en stuk wandelen.
Fallen Roof - Utah - mooie bestemmingen vanuit Bluff en Blanding
Fallen Roof
 • Ook Tower house ruin is niet eenvoudig te bereiken en te vinden. Alhoewel er tegenwoordig veel sites zijn die de GPS coordinaten vermelden en dat maakt het een heel stuk eenvoudiger als je over een GPS beschikt. Wij hebben het allemaal zonder gedaan, althans alleen met een kompas om de weg weer terug te vinden.
Tower house
Tower house
 • House on Fire is gelukkig wel goed en snel te vinden. De toegang gaat wel over onverhard, maar kan bij goede weersomstandigheden met elk gewenst vervoer gedaan worden.
House of Fire - Utah - mooie bestemmingen vanuit Bluff en Blanding
House of Fire
 • Mexican Hat is niet alleen de naam van het dorpje maar ook van de hoodoo die je al van veraf kunt zien.
 • Tenslotte is de cliff dwelling in de Butter Canyon te bezoeken. Deze is het makkelijkst te bereiden, namelijk gewoon langs de openbare weg.

Vanuit Bluff zijn onderstaande te bereiken:

 • Recapter Pocket, vreemd soortige hoodoos en rotspartijen. Over onverharde paden te bereiken.
 • River ruin aka Snake cliff dwelling gaat eveneens over onverhard terrein en gaat voor een deel langs de rivier. Vandaar ook de naam River Ruin.
 • Voor de cliff dweller van de Butler Canyon moet er ook een kort stuk over onverhard afgelegd worden maar dit zou ook nog met normaal vervoer gedaan kunnen gaan worden.
 • Boundry Butt is een zeer fraaie rotsblok maar alhoewel je het ziet liggen ben je er niet zo maar bij. Dit gaat ook over een kiezelpad.
 • Monument Valley is het meest bekend in deze regio. Het ligt op de grens van Utah met Arizona. En omdat het zandige paden zijn raad ik ook hier een AWD aan. Of onder leiding van een gids gaan.
 • Valley of Gods is soort gelijk als Monument Valley. Echter kleiner en ondanks dat het onverhard is kan je er met elk vervoer bij goede weersomstandigheden doorheen rijden.
Valley of Gods
Valley of Gods
 • Goosneck State Park heeft een drietal rivier kronkelingen direct bij elkaar en dat ziet er heel leuk uit.
 • Tenslotte is hier ook nog Natural Bridges State Park te bezoeken met enkele enorme natuurlijke bogen.

Als je alle bestemmingen die in Utah te bezoeken bij elkaar optelt dan ben je minimaal 4 weken verzekert van een hele mooie vakantie in het zuidwesten van USA.

Tot mijn volgend blog dat de staat Arizona zal gaan toelichten.

Deze informatieve blog over mooie bestemmingen in Utah is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Meer reistips over Amerika

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

Mooie plekken om vanuit Hanksville (Utah) te bezoeken

Mooie plekken om vanuit Escalante te bezoeken

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Verenigde Staten

De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Altijd al de ultieme roadtrip door de VS willen maken? Dan is een rondreis door het noordwesten van de Verenigde...

Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Welcome to Fabulous Las Vegas! Midden in de Amerikaanse Mojave Desert schittert het bruisende Las Vegas. Een bezoek aan deze...

Ontdek Zion National Park in Amerika

Een nieuw (reis)jaar, nieuwe hoop! Ook hier bij Liefde voor Reizen. Laat ons hopen dat 2021 een écht reiscomebackjaar wordt....

West-Amerika: rondreis vol met wauw-effecten

Amerika, het land met ongekende mogelijkheden, het land van de geweldige natuur, het land van de wauw -effecten, het land...

New Mexico: mooie bezienswaardigheden om te bezoeken

De laatste blog over de bestemmingen in het zuidwesten van USA gaat over de staat met de meeste badlands: New...

Californië: onontdekte plekken om te bezoeken

Californië, de golden state wordt deze staat ook wel genoemd. In deze staat vind je diverse mooie nationale parken waaronder...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy