Utah: mooie bestemmingen vanuit Bluff en Blanding

Gepubliceerd: 10 aug 2020 | Foto: Utah - mooie bestemmingen vanuit Bluff en Blanding

Utah - mooie bestemmingen vanuit Bluff en Blanding
Reisblog Liefde voor Reizen

In mijn eerdere blogs heb ik al veel bestemmingen in Utah laten zien. Dit waren de bezienswaardigheden vanuit Moab, Green River, Escalante, St George en Hanksville.

En ook de bestemmingen vanuit Page zijn voornamelijk ook bezienswaardigheden voor Utah omdat dit plaatsje net aan de grens met Arizona en Utah gelegen is.

Maar na al die mooie bestemmingen zijn er nog diverse mooie ontdekkingen te doen.

Daarvoor moeten we naar Bluff en Blanding. Deze 2 plaatsen brengen je naar mooie cliff dwellers en enkele nationale of regionale parken.

Vanuit Blanding zijn de volgende bestemmingen te ondernemen:

 • Moon house cliff dwelling, voor ons de mooiste die er is. Mede ook omdat hier niet veel mensen heen gaan omdat het bereiken ervan niet eenvoudig is. Je hebt een AWD nodig en je moet een goede conditie hebben om al lopend en  klimmend er te geraken.
Moon house
Moon house
 • Voor Falling Roof cliff dwelling geldt hetzelfde als hierboven. AWD en stuk wandelen.
Fallen Roof - Utah - mooie bestemmingen vanuit Bluff en Blanding
Fallen Roof
 • Ook Tower house ruin is niet eenvoudig te bereiken en te vinden. Alhoewel er tegenwoordig veel sites zijn die de GPS coordinaten vermelden en dat maakt het een heel stuk eenvoudiger als je over een GPS beschikt. Wij hebben het allemaal zonder gedaan, althans alleen met een kompas om de weg weer terug te vinden.
Tower house
Tower house
 • House on Fire is gelukkig wel goed en snel te vinden. De toegang gaat wel over onverhard, maar kan bij goede weersomstandigheden met elk gewenst vervoer gedaan worden.
House of Fire - Utah - mooie bestemmingen vanuit Bluff en Blanding
House of Fire
 • Mexican Hat is niet alleen de naam van het dorpje maar ook van de hoodoo die je al van veraf kunt zien.
 • Tenslotte is de cliff dwelling in de Butter Canyon te bezoeken. Deze is het makkelijkst te bereiden, namelijk gewoon langs de openbare weg.

Vanuit Bluff zijn onderstaande te bereiken:

 • Recapter Pocket, vreemd soortige hoodoos en rotspartijen. Over onverharde paden te bereiken.
 • River ruin aka Snake cliff dwelling gaat eveneens over onverhard terrein en gaat voor een deel langs de rivier. Vandaar ook de naam River Ruin.
 • Voor de cliff dweller van de Butler Canyon moet er ook een kort stuk over onverhard afgelegd worden maar dit zou ook nog met normaal vervoer gedaan kunnen gaan worden.
 • Boundry Butt is een zeer fraaie rotsblok maar alhoewel je het ziet liggen ben je er niet zo maar bij. Dit gaat ook over een kiezelpad.
 • Monument Valley is het meest bekend in deze regio. Het ligt op de grens van Utah met Arizona. En omdat het zandige paden zijn raad ik ook hier een AWD aan. Of onder leiding van een gids gaan.
 • Valley of Gods is soort gelijk als Monument Valley. Echter kleiner en ondanks dat het onverhard is kan je er met elk vervoer bij goede weersomstandigheden doorheen rijden.
Valley of Gods
Valley of Gods
 • Goosneck State Park heeft een drietal rivier kronkelingen direct bij elkaar en dat ziet er heel leuk uit.
 • Tenslotte is hier ook nog Natural Bridges State Park te bezoeken met enkele enorme natuurlijke bogen.

Als je alle bestemmingen die in Utah te bezoeken bij elkaar optelt dan ben je minimaal 4 weken verzekert van een hele mooie vakantie in het zuidwesten van USA.

Tot mijn volgend blog dat de staat Arizona zal gaan toelichten.

Deze informatieve blog over mooie bestemmingen in Utah is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Meer reistips over Amerika

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

Mooie plekken om vanuit Hanksville (Utah) te bezoeken

Mooie plekken om vanuit Escalante te bezoeken

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Verenigde Staten

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Verenigde Staten

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten
Verenigde Staten

De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Altijd al de ultieme roadtrip door de VS willen maken? Dan is een rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten wat voor jou! Deze regio is misschien wat minder populair in vergelijking met andere regio’s, maar geloof ons, het is een bezoek meer dan waard! Natuurliefhebbers genieten hier volop van bergen en de bos. De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Las Vegas - dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat
Verenigde Staten

Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Welcome to Fabulous Las Vegas! Midden in de Amerikaanse Mojave Desert schittert het bruisende Las Vegas. Een bezoek aan deze ‘Entertainment Capital of the World’ staat voor vermaak, verbazing en herinneringen maken voor het leven. Nog nooit was een bezoek aan deze Amerikaanse gokstad zo binnen handbereik, want met de rechtstreekse vluchten van KLM ben Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy