Colorado: mooie bestemmingen om te bezoeken

Gepubliceerd: 31 jul 2020 | Foto: De mooiste bestemmingen om in Colorado te bezoeken

De mooiste bestemmingen om in Colorado te bezoeken
Reisblog Liefde voor Reizen

Colorado, deze staat heeft een hele grote trekpleister en dat zijn de Rocky Mountains. Indien je die volgt verder door naar Canada dan heb je een reis om nooit te vergeten vanwege de schitterende landschappen, bergen, gletsjers en beren.

Ook bekend is wellicht Mesa Verde Cliff Dwellers nabij Cortez en ook Silverton-Durango zijn al door vele van ons bezocht.

Maar niet of minder bekend zijn de onderstaande bestemmingen:

  • Black Canyon of the Gunnisson, met een noord- en zuidrim net als bij de Grand Canyon.
  • Colorado National Monument, met vele mooie panorama’s over de bergwereld aldaar.
  • Ratlesnake canyon, heeft dezelfde ingang als Colorado NM maar daar hoeft geen entree betaald te worden als je aangeeft dat je daarheen gaat. Je rijdt dan wel door het nationale park maar dan gratis. Wil je dit laatste gaan doen, de Ratlesnake dus, dan moet je over een AWD beschikken.
  • South Scale Ridge is ook met AWD en voert langs vele mooie hoodoos.
South Scale Ridge
South Scale Ridge
  • Fantasy Canyon ligt een heel stuk hogerop in deze staat maar is mooi genoeg om er een omweg voor te maken. In de rotsen  kan je diverse figuren herkennen zoals o.a. Mickey Mouse
 Fantasy Canyon - Colorado
 Fantasy Canyon

Bovenstaande bestemmingen zou je kunnen gaan verkennen met Grand Junction als uitvalbasis.

In Glenwood Springs kan je naar Riffle Falls gaan, zeer mooie watervallen en een berg met allerlei gezichten opgebouwd uit kalk dat uit het watervalwater komt.

Riffle Falls - Colorado
Riffle Falls

Ook niet ver daar vandaan is Hanging Lake. Een behoorlijke klim is het maar de moeite meer dan waard.

Vanuit Colorado Springs heb je de mogelijkheid om naar de volgende mooie bestemmingen te gaan:

  • Garden of Gods, mooie bergen
  • Manitou Cliff Dwellers
  • Painted Mines, een zeer kleurrijk gebied met hoodoos en andere mooie vormen.
Painted Mines - Colorado
Painted Mines – Colorado

Een plaats die nogal onterecht over het hoofd gezien wordt is de Royal Gorge nabij Canon City.

Tenslotte wil ik je nog vermelden om naar Alamosa te gaan om daar de zandbergen van Grand Sand Dunes te gaan beklimmen. Je moet te voet de Rio Grande oversteken om er te geraken.

In vergelijking met andere staten in het zuidwesten dus veel minder aanbod maar zeker de moeite waard om naar Denver te vliegen. Of het te combineren met een of meerdere staten die aan Colorado grenzen.

Tot zover weer dit blog, de volgend gaat over de bestemmingen in Utah.

Deze leuke blog over de mooiste bestemmingen om in Colorado te bezoeken is geschreven door Jos Haffkamp.

Reisinfo

Meer reistips over Amerika

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

Mooie plekken om vanuit Hanksville (Utah) te bezoeken

Mooie plekken om vanuit Escalante te bezoeken

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Wat te doen in Edinburgh
Reistips

Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Edinburgh is de ideale stad voor een stedentrip. Tijdens onze rondreis door Schotland maakte ik voor het eerst kennis met deze prachtige Schotse stad. Een stad waar je heerlijk kunt ronddwalen tussen de historische gebouwen, maar waar het ook geen straf is om een gezellige pub binnen te stappen. De hoofdstad van Schotland heeft namelijk Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Wat is het mooiste deel van Australië?
Reistips

Wat is het mooiste deel van Australië?

Wat is het mooiste deel van Australië? Een vraag die misschien lastig te beantwoorden is, aangezien elke staat van Australië bijzonder is. Maar toch zit er wel veel verschil tussen de Australische staten. De afgelopen jaren heb ik bijna alle staten, op ACT (het Australian Capital Territory) na bezocht. Tijd om mijn ervaringen en tips Wat is het mooiste deel van Australië?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy