Mooie natuurparken bij Las Vegas in Nevada

Gepubliceerd: 17 jul 2020 | Foto: Mooie natuurparken bij Las Vegas in Nevada

Mooie natuurparken bij Las Vegas in Nevada
Reisblog Liefde voor Reizen

Rond het bruisende Las Vegas vind je ontzettend veel mooie natuur. Jos je mee naar de mooiste plekken om te bezoeken. De meest mooie bestemmingen zijn te doen vanaf Las Vegas. Dus combineer je uitgaansleven of het wagen van een gok met enkele dagen afleiding naar en door mooie natuur. In deze blog lees je meer over mooie natuurparken bij Las Vegas.

Valley of Fire

Meest mooie is Valley of Fire. Naar mijn mening het mooiste nationale park van USA. Het is een uurtje rijden en de entree is per dag $10,00.

Valley of Fire - Mooie natuurparken bij Las Vegas
Valley of Fire
Valley of Fire - Mooie natuurparken bij Las Vegas
Valley of Fire – Mooie natuurparken bij Las Vegas
Valley of Fire
Valley of Fire
Prachtige kleuren bij de Valley of Fire
Prachtige kleuren bij de Valley of Fire

Het is zeer kleurrijk, je vind er bogen, slot canyons en hele mooie rotsformaties in alle kleuren van de regenboog. Wij zijn er 3 keer geweest omdat het zo enorm groot en mooi is. Veel bekende bezienswaardigheden zoals the Elephant liggen redelijk dicht aan de weg.

Fire Wave, Spider Arch of Fire Arch

Maar voor de Fire Wave, Spider Arch of Fire Arch zal je zelf het pad  moeten zoeken. De wave wordt tegenwoordig redelijk goed aangegeven veel andere mooie stukken moet je op goed geluk ergens heen lopen en dan kom je vanzelf veel moois tegen.

Maar dit park heeft een heel groot nadeel en dat is de hitte. Vanaf een uur of 9 tot laat in de avond is het er gloeiend heet. Dus veel eten en drinken, goed insmeren en draag iets op het hoofd. Maar de moeite en de strijd tegen de hitte word rijkelijk beloond. Je kunt ook vanaf Mesquite naar dit park kunnen gaan als Vegas vol zit. Meer info zie je hier.

Niet ver van Valley of Fire ligt een soortgelijk stuk natuur dat nog aan het ontwikkelen is. De kleuren en vormen lijken al aardig op de grote broer die er vlakbij ligt. Maar om er te geraken moet je een AWD en een heel stuk lopen alvorens je bij Buffington Pockets bent.

Mount Charleston

Een heel stuk minder heet dan Valley of Fire of Las Vegas is het rond Mount Charleston. Dit ligt een stuk hoger en de temperatuur is hier tot wel 10 graden minder. Ook hier zijn enige leuke bestemmingen te ontdekken zoals Kyle Canyon en Fletsjer Canyon. Vooral de laatste is een bezoek waard. Gaat wel stevig omhoog maar is zeer mooi.

Net buiten de stad ligt Red Rock Canyon NP waar je de hele dag kunt doorbrengen bij de vele mooie rotsformaties.

Hoover Dam

Natuurlijk is ook de Hoover Dam te bezoeken die binnen ½ uur te bereiken is. En als je daar al heen gaat rij dan een stukje verder tot net over de grens met Arizona. Daar vind je Arizona Hot Spring (heet water in een slot canyon) en een mooie slot canyon, de Spooky Canyon. Beide zijn op Google Maps te vinden en uiteraard op het net vind je meer info hierover.

Arizona Hot Spring - Mooie natuurparken bij Las Vegas
Arizona Hot Spring
Spooky Canyon
Spooky Canyon – Mooie natuurparken bij Las Vegas

Dan zijn er nog 2 bestemmingen te doen maar die zijn ons wat tegengevallen maar wie weet vind jij ze wel oke.

Dit is Arrow Canyon met AWD en Goldstrike Canyon. Deze laatste is regelmatig gesloten omdat de hitte niet weg kan en het is dan te risicovol voor het lichaam. En als het wel open is gesteld neem dan wat zout mee dat er aangeboden wordt. Dit is tegen uitdroging. Het leuke van deze canyon is dat je dmv touwen de diverse opgedroogde watervallen kunt overwinnen. Deze laatste ligt eveneens net over de grens met Arizona.

Tot zover de bestemmingen vanuit Las Vegas. Allemaal met elk vervoer te ondernemen.

Bestemmingen voor met een AWD

Beschik je over een AWD dan kan je de volgende bestemmingen gaan ontdekken.

  • Little Finland: heeft niets met dit Scandinavisch land te maken maar de naam is gerelateerd aan de dunne schijven die in de vele mooie rotsformaties zitten.
Little Finland
Little Finland – Mooie natuurparken bij Las Vegas
  • Whitney Pocket: ligt op dezelfde weg als die naar Little Finland. Samen maken ze er een mooie dagtrip van.

Beide goed te doen vanaf Mesquite, ook een gokdorpje waar je goed en goedkoop overnachten kunt. (zoals al aangegeven kan je vanaf hier ook naar Valley of Fire via Overton).

Een heel stuk verwijderd van de bewoonde wereld ligt Fry Geyser. Een zeer mooi en kleurrijk schouwspel.

Anniversary Canyon is een mooie slot canyon nabij het meer maar de toegang is sinds 2016 gesloten maar het kan goed zijn dat deze nu weer open is.

Cathedral Gorge

Tenslotte heb ik nog Cathedral Gorge in de aanbieding. Deze ligt boven het plaatsje Caliente waar je zou kunnen overnachten. Deze gorge bestaat uit kleibergen met daarin heel veel zeer smalle slot canyons. Je zou de tocht daarheen nog kunnen combineren met Great Basin National Park.

Cathedral Gorge
Cathedral Gorge

Tot zover Nevada. Tot mijn volgend blog dat over de bezienswaardigheden in Colorado zal gaan.

Deze leuke gastblog over mooie natuurparken om te bezoeken vanuit Las Vegas is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Meer reistips over Amerika

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

Mooie plekken om vanuit Hanksville (Utah) te bezoeken

Mooie plekken om vanuit Escalante te bezoeken

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Verenigde Staten ook leuk:

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Verenigde Staten

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten
Verenigde Staten

De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Altijd al de ultieme roadtrip door de VS willen maken? Dan is een rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten wat voor jou! Deze regio is misschien wat minder populair in vergelijking met andere regio’s, maar geloof ons, het is een bezoek meer dan waard! Natuurliefhebbers genieten hier volop van bergen en de bos. De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Las Vegas - dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat
Verenigde Staten

Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Welcome to Fabulous Las Vegas! Midden in de Amerikaanse Mojave Desert schittert het bruisende Las Vegas. Een bezoek aan deze ‘Entertainment Capital of the World’ staat voor vermaak, verbazing en herinneringen maken voor het leven. Nog nooit was een bezoek aan deze Amerikaanse gokstad zo binnen handbereik, want met de rechtstreekse vluchten van KLM ben Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy