Capitol Reef National Park

Mooie plekken om vanuit Hanksville (Utah) te bezoeken

Gepubliceerd: 15 jun 2020 | Foto: Capitol Reef National Park

Hanksville, Utah. Dit is een gehucht met 2 motels en 2 of 3 mogelijkheden om wat te eten. Ook is er een camping dus voor elk wat wils. Normaal gesproken hoef je in het voor en najaar niet te reserveren maar gezien de oplopende interesse van toeristen is het nu handig om vooraf te reserveren. Hoelang? Minimaal 1 week, zo hebben wij ervaren. We zijn eerst 3 dagen geweest, 2 jaar later zijn we 7 dagen hier blijven hangen omdat er zoveel te doen is. Wat? Dat ga je hieronder lezen.

Capitol Reef national park

Een park met geringe belangstelling maar uitermate geschikt om 2 dagen in te trekken om het te gaan verkennen. Info over de mogelijkheden zijn genoeg op het net op te zoeken.

Buiten de parkgrens kan gratis de Hickman Bridge, een natuurlijke brug, bezocht worden met daarbij ook zeer mooie rotsformaties. Verder zijn er vele (15) goed gemarkeerde trails.

De Notum Bullfrog road met de daarbij horende slot canyons zijn hier ook vlakbij.

Ook de Upper Muley Twist is via deze onverharde maar goed berijdbare weg te bezoeken. Zie hiervoor mijn blog over de bestemmingen vanuit Escalante.

Sulpher Creek

Sulpher Creek is een dagvullende tour door een mooie canyon, langs enkele watervalletjes en moet je met de voeten door het water, lekker bij warm weer. Ook hier weer mooie rotsformaties die het wandelen dan lichter maken. De terugweg moet via hetzelfde terug of over de HW terug naar de auto. Of je moet iemand hebben die je aan het einde van de trail ophaalt, dat scheelt dan een kleine 2 uur.

Factory Butte een niet te missen rotsberg die tussen Hanksville en Capitol Reef in ligt. De Coal Mine Road 1013 geeft toegang tot de 2 mooie Bonita Slot Canyons.

Cathedral Valley

Cathedral Valley, helaas alleen met AWD mogelijk vanwege de passage door de rivier, is helemaal te gek. Schitterende bergen, rotsen, vergezichten, een hele belevenis met als hoogte punten, Jailhouse Rock en de Temple of Sun & Moon Rocks. Deze route start of eindigt in de buurt van Cainville en duurt de hele dag.

Cathedral Valley -  mooie plekken vanuit Hanksville
Cathedral Valley – mooie plekken vanuit Hanksville

Overigens is hier ook een motel, Rodeway Inn, (helaas is hier niets te eten) die je zou kunnen gebruiken voor de hierboven omschreven bestemmingen. De onderstaande bestemmingen zeker vanuit Hankville.

Goblin Valley

Goblin Valley is wellicht het meest bekende parkje hier in de buurt. Allemaal kleine hoodoos in een groot veld die ook onderhevig zijn aan erosie zodat je hier ook elk jaar weer naartoe zou kunnen gaan.

Little Wild Horse slot canyon

Little Wild Horse slot canyon kan je goed combineren met de Goblin Valley. Is wel over onverhard terrein maar bij goede weersomstandigheden begaanbaar voor elk vervoer. Dit is een van de meest eenvoudig bereikbare slots in de omgeving.

Little Wild Horse Canyon - mooie plekken vanuit Hanksville
Little Wild Horse Canyon

Crack Canyon

Crack Canyon, eveneens een slot is overweldigend mooi en niet te lang maar wel lastiger te vinden. Ook hier weer een GPS alhoewel wij het met de kompas gedaan hebben.

Farnsworth Canyon, Leprechaun en Blarney Canyon mag je eveneens niet overslaan. Alle 3 mooie slot canyons die redelijk te vinden zijn. De laatste 2 liggen langs de HW 95.

Als je deze weg (HW 95) door rijd richting Lake Powell zijn er nog vele mooie slots te ontdekken zoals de Swet Canyon en Trachyte Canyon die wij gedaan hebben.

Swet Canyon - mooie plekken vanuit Hanksville
Swet Canyon

Maar er zijn hier nog tientallen andere, moeilijk bereikbare, slot canyons zoals White Canyon, Fry Canyon. Cheesbox Canyon en Poison spring om er een paar te noemen.

Little Egypt, een klein veld dat lijkt op Goblin is ook nog langs deze weg te aanschouwen.

De andere kant op vanaf Hanksville, dus over HW 24 waar je ook naar Goblin en LWH gaat, kan je nog gaan naar de Horseshoe Canyon met de Great Panel. (schilderingen) Een lastig te bewandelen kloof doordat er veel los zand ligt.

Tenslotte de Blue John Canyon. Na het uitbrengen van de bioscoopfilm over een man die beknelt komt te zitten en zijn eigen arm amputeert heeft deze een enorme bekendheid gekregen. Maar net als Horseshoe alleen met AWD te doen.

Voor diverse hierboven genoemde canyons moet je goed uitgerust zijn en daar bedoel ik mee dat je veel eten, water en goede kleding en schoeisel hebt. Bovendien een GPS want ook hier ligt alles in de woestijnen.

Voor de liefhebbers van canyonering of abseilen in een canyon, keus te over in het gebied noordelijk van Hanksville.

Deze bestemmingen zijn allemaal zeer de moeite waard om te gaan bezoeken als je van mooie en vaak ook ruige natuur houdt. Veel plezier en graag tot mijn volgend blog dat de bestemmingen vanuit Page en  Kanab behandeld.

Deze leuke gastblog over de omgeving van Hanksville is geschreven door Jos Haffkamp.

Reisinfo

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy