Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mooiste dagtrips vanuit Auckland

Mooiste dagtrips vanuit Auckland

Mooiste dagtrips vanuit Auckland

Mooiste dagtrips vanuit Auckland

Inhoudsopgave

Auckland is de grootste stad van Nieuw Zeeland en ligt op het Noordereiland. Er is ontzettend veel te beleven in de stad, maar persoonlijk hou ik er meer van om in de natuur te zijn. Gelukkig heb je veel kansen om dat te doen in de buurt van Auckland. Lees hieronder over de leukste/mooiste dagtrips vanuit Auckland.

Waiheke Island

Waiheke Island is een eiland dat dichtbij Auckland ligt. Vanaf de haven in Auckland kan je, met de boot,  er met 40 minuutjes komen. Er gaan meerdere boten per dag. Het is een eiland vol met prachtige wijngaarden, olijfbomen en stranden. De stranden zijn geschikt om te zwemmen, te kajakken of picknicken.

Waiheke Island vlakbij Auckland - Nieuw Zeeland
Waiheke Island

Dit eiland is ook perfect om te wandelen, zowel naar de kliffen, stranden als bossen. Voor wie de wijngaarden wilt bezoeken zijn er ontzettend veel opties voor wijntours. Tevens heb je vanaf het eiland een mooi uitzicht over Auckland. Krijg je niet genoeg van het eiland, dan kan je hier ook overnachten.

Rangitoto Island

Rangitoto Island ligt nog dichterbij de stad, dit eiland is te bereiken in 25 minuutjes met de boot. Ervaren kajakkers kunnen er ook heen kajakken in ongeveer 2 uur.  Rangitoto is een slapende vulkanische kegel die je kan beklimmen.

De Rangitoto Summit Track brengt je naar de top waar je een waanzinnig uitzicht hebt, het duurt ongeveer een uur om de top te bereiken. Tijdens de terugweg kan je met een omweg de Lava Caves bezoeken, neem hiervoor wel een zaklamp mee want het zijn donkere grotten.

Great Barrier Island

Great Barrier Island ligt een stuk verder weg en is te bereiken met een vliegtuig of met een boot. Vliegen duurt ongeveer 90 minuten en met de boot ben je zo’n 4,5 uur onderweg.

Windy Canyon Walk - Great Barrier Island
Windy Canyon Walk – Great Barrier Island – Foto: Scott Venning

Maar als je van natuur houdt is dit een geweldige plek om te bezoeken. 70% van dit eiland is namelijk beschermd natuurpark. Op de andere 30% kun je veel activiteiten doen, zoals: kajakken, golfen, paardrijtochten maken, ook zijn daar voorzieningen zoals hotels, spa’s en een museum. Er zijn ontzettend veel wandelpaden op dit eiland.

Ook is er bijna geen luchtvervuiling en is het daarom de perfecte plek om sterren te kijken. Klik op de link om over andere uitstekende plekken om sterren te kijken in Nieuw Zeeland.

Matakana

Matakana is een klein dorpje een uurtje rijden ten noorden van Auckland. Dit is een leuke plek om te bezoeken als je lokale wijnen en eten wilt proeven of als je naar een minder bekend strand wilt gaan. Het gebied zit namelijk vol met wijngaarden, lokale kunst, mooie stranden en het heeft een levendig dorp met leuke markten. Dit is dus de perfecte plek om lekker van het uitzicht te genieten met een heerlijk wijntje en lokaal eten. Dit is ook leuk als stop onderweg naar de Bay of Islands.

Westkust

Op 30 á 45 minuten rijden ten westen van Auckland beriek je de westkust. In dit gebied zijn prachtige stranden, mooie watervallen en leuke plekken om te surfen. Het is een ruige kust met steile kliffen, zwarte stranden, wilde bossen en hoge golven.

Prachtige zonsondergang aan de westkust - Mooiste dagtrips vanuit Auckland
Prachtige zonsondergang aan de westkust

De populairste plekken aan de kust zijn Whatipu, Karekare, Piha, Bethells en Muriwai. Whatipu en Piha zijn allebei bekend om hun strand.

Karekare
Karekare
Piha Beach - Mooiste dagtrips vanuit Auckland
Piha Beach – Mooiste dagtrips vanuit Auckland

In Karekare vind je een mooie waterval. Bij Bethells Beach bevindt zich een grot waar je mooie foto’s kan maken en Muriwai Beach is bekend vanwege de grote hoeveelheid jan-van-gent vogels. Hier kan je je zeker wel een tijd vermaken! 

Honderden vogels bij Muriwai Beach - Mooiste dagtrips vanuit Auckland
Honderden vogels bij Muriwai Beach
Muriwai Beach
Muriwai Beach

Deze leuke gastblog over dagtrips vanuit Auckland is geschreven door Nadeche.

Meer reistips Nieuw Zeeland:

Meest indrukwekkende plekken in Nieuw Zeeland

10x gratis activiteiten in Taupo, Nieuw Zeeland

Backpacken door Nieuw-Zeeland: stranden, lichtgevende wormen en Maori

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nieuw-Zeeland