Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Gepubliceerd: 07 okt 2022 | Foto: Museum and Art Gallery of Northern Territory

Museum and Art Gallery of Northern Territory
Reisblog Liefde voor Reizen

Het Museum and Art Gallery of The Northern Territory in Darwin is dé attractie die je moet bezoeken als je van kunst, wildlife en geschiedenis houdt. Museum and Art Gallery of The Northern Territory vind je bij Bullocky Point aan de kust bij Fannie Bay en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Een ruim opgezet museum met verschillende interessante thema’s en waarvan de entree ook nog eens gratis is. Kom meer te weten over Museum and Art Gallery of the Northern Territory in deze blog.

Entree
Entree

Cyclone Tracy (geschiedenis)

Voor de geschiedenis van het museum moeten we een stuk terug in de tijd. Het eerste wetsvoorstel voor de realisatie ervan is in 1964 ingediend en de uiteindelijk renovatie van het gebouw was in 1974 bijna afgerond. Totdat Cyclone Tracy, de meest heftige cycloon (die Darwin tot nu toe gekend heeft) roet in het eten gooide. Deze cycloon bracht grote structurele schade aan het gebouw toe en beschadigde zelfs kunstcollecties. Gelukkig kon in 1979 na een lang proces de renovatie verdergaan, waarna op 10 september 1981 het museum officieel geopend kon worden. De geschiedenis en verhalen over cyclone Tracy kun je lezen en ervaren in een van de hallen van het museum.

Cyclone Tracy
Cyclone Tracy

Aboriginal kunst en fototentoonstelling

Een andere grote hal van het museum staat in het teken van Aboriginal art. Aan de muren hangen diverse kunstwerken gemaakt door aboriginal kunstenaars. Nieuw dit jaar is de fototentoonstelling van Arnhem Land Progress Aboriginal Corporation (ALPA) ter ere van 50 jaar Yolŋu economische onafhankelijkheid, ondernemingszin, zelfbeschikking, cultuur en vindingrijkheid. Deze bijzondere tentoonstelling is geproduceerd en tot stand gekomen door een volledig inheems team van curatoren uit de gemeenschappen Galiwin’ku, Gapuwiyak, Ramingining, Milingimbi en Minjilang – waar ALPA vandaag de dag actief is.

Gumurr'manydji Manapanmirr Djäma - Museum and Art Gallery of the Northern Territory
Tentoonstelling Gumurr’manydji Manapanmirr Djäma

Natuur en wildlife

Naast de verhalen over de aboriginal cultuur en over de geschiedenis van Darwin is er ook een hal ingericht die helemaal in het teken staat van de natuur en wildlife in Northern Territory. Zo kun je alle vogels, insecten, reptielen en zoogdieren zien die leven in het noorden van Australië. En..dat zijn er nogal wat. Samengevat: een interessante en avontuurlijke tentoonstelling wat leuk is voor jong en oud.

Natuur en wildlife tentoonstelling - Museum and Art Gallery of the Northern Territory
Natuur en wildlife tentoonstelling

Historische objecten

Daarnaast is er nog een enorme hal waarin veel historische boten en andere objecten tentoongesteld staan, die uit verschillende landen van over de hele wereld komen. Bewonder de objecten en lees de verhalen erachter.

Een mooi zeilschip
Een mooi oud zeilschip

Museum and Art Gallery of the Northern Territory is een museum dat interessant is voor verschillende groepen. Zo kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen bij het zien van alle aboriginal kunst en worden natuurliefhebbers weer enthousiast bij het zien van al het wildlife wat in Northern Territory leeft. Het museum heeft ook een gezellig café waar je kunt ontbijten en lunchen met zeezicht.

Meer informatie zoals de openingstijden vind je op de website van Museum Art Gallery of the Northern Territory

Meer leuke reistips over Australië vind je op onze speciale Australië pagina.

Onze favoriete plekken in AustraliëReisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Australië ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Australië

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Pan Pacific Perth
Australië

Pan Pacific Perth: zeer comfortabel overnachten in Perth

Het gebeurt niet vaak dat ik vanwege een hotel terug wil naar een plek. Maar na onze rondreis door West-Australië denk ik nog vaak terug aan Pan Pacific Perth. Wij verbleven hier de laatste 2 nachten in Perth voordat wij weer terug vlogen naar huis. Lees nu mijn ervaringen en waarom ik dit hotel in Pan Pacific Perth: zeer comfortabel overnachten in Perth

Wat is het mooiste deel van Australië?
Australië

Wat is het mooiste deel van Australië?

Wat is het mooiste deel van Australië? Een vraag die misschien lastig te beantwoorden is, aangezien elke staat van Australië bijzonder is. Maar toch zit er wel veel verschil tussen de Australische staten. De afgelopen jaren heb ik bijna alle staten, op ACT (het Australian Capital Territory) na bezocht. Tijd om mijn ervaringen en tips Wat is het mooiste deel van Australië?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy