Museum and Art Gallery of Northern Territory

Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Gepubliceerd: 07 okt 2022 | Foto: Museum and Art Gallery of Northern Territory

Het Museum and Art Gallery of The Northern Territory in Darwin is dé attractie die je moet bezoeken als je van kunst, wildlife en geschiedenis houdt. Museum and Art Gallery of The Northern Territory vind je bij Bullocky Point aan de kust bij Fannie Bay en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Een ruim opgezet museum met verschillende interessante thema’s en waarvan de entree ook nog eens gratis is. Kom meer te weten over Museum and Art Gallery of the Northern Territory in deze blog.

Entree
Entree

Cyclone Tracy (geschiedenis)

Voor de geschiedenis van het museum moeten we een stuk terug in de tijd. Het eerste wetsvoorstel voor de realisatie ervan is in 1964 ingediend en de uiteindelijk renovatie van het gebouw was in 1974 bijna afgerond. Totdat Cyclone Tracy, de meest heftige cycloon (die Darwin tot nu toe gekend heeft) roet in het eten gooide. Deze cycloon bracht grote structurele schade aan het gebouw toe en beschadigde zelfs kunstcollecties. Gelukkig kon in 1979 na een lang proces de renovatie verdergaan, waarna op 10 september 1981 het museum officieel geopend kon worden. De geschiedenis en verhalen over cyclone Tracy kun je lezen en ervaren in een van de hallen van het museum.

Cyclone Tracy
Cyclone Tracy

Aboriginal kunst en fototentoonstelling

Een andere grote hal van het museum staat in het teken van Aboriginal art. Aan de muren hangen diverse kunstwerken gemaakt door aboriginal kunstenaars. Nieuw dit jaar is de fototentoonstelling van Arnhem Land Progress Aboriginal Corporation (ALPA) ter ere van 50 jaar Yolŋu economische onafhankelijkheid, ondernemingszin, zelfbeschikking, cultuur en vindingrijkheid. Deze bijzondere tentoonstelling is geproduceerd en tot stand gekomen door een volledig inheems team van curatoren uit de gemeenschappen Galiwin’ku, Gapuwiyak, Ramingining, Milingimbi en Minjilang – waar ALPA vandaag de dag actief is.

Gumurr'manydji Manapanmirr Djäma - Museum and Art Gallery of the Northern Territory
Tentoonstelling Gumurr’manydji Manapanmirr Djäma

Natuur en wildlife

Naast de verhalen over de aboriginal cultuur en over de geschiedenis van Darwin is er ook een hal ingericht die helemaal in het teken staat van de natuur en wildlife in Northern Territory. Zo kun je alle vogels, insecten, reptielen en zoogdieren zien die leven in het noorden van Australië. En..dat zijn er nogal wat. Samengevat: een interessante en avontuurlijke tentoonstelling wat leuk is voor jong en oud.

Natuur en wildlife tentoonstelling - Museum and Art Gallery of the Northern Territory
Natuur en wildlife tentoonstelling

Historische objecten

Daarnaast is er nog een enorme hal waarin veel historische boten en andere objecten tentoongesteld staan, die uit verschillende landen van over de hele wereld komen. Bewonder de objecten en lees de verhalen erachter.

Een mooi zeilschip
Een mooi oud zeilschip

Museum and Art Gallery of the Northern Territory is een museum dat interessant is voor verschillende groepen. Zo kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen bij het zien van alle aboriginal kunst en worden natuurliefhebbers weer enthousiast bij het zien van al het wildlife wat in Northern Territory leeft. Het museum heeft ook een gezellig café waar je kunt ontbijten en lunchen met zeezicht.

Meer informatie zoals de openingstijden vind je op de website van Museum Art Gallery of the Northern Territory

Meer leuke reistips over Australië vind je op onze speciale Australië pagina.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy