Museum of Hangovers in Zagreb Kroatië

Museum of Hangovers geopend in Zagreb


02 jan 2020 | Kroatië
Foto: Museum of Hangovers in Zagreb Kroatië

We hebben er allemaal wel eens last van na een mooi avondje uitgaan: die vervelende rot kater. Toch hadden we achteraf dat avondje vol gezelligheid ook niet willen missen. Meestal ontstaan tijdens zo’n onvergetelijk avondje in de kroeg de beste ideeën, wat vaak de volgende dag toch iets minder goed blijkt te zijn. Dit gebeurde ook met Rino Dubokovic tijdens een avondje uit met vrienden waar het idee ontstond over het Museum of Hangovers.

Het verhaal achter Museum of Hangovers

Het begon allemaal tijdens een avondje uit met vrienden, wanneer de Kroatische Rino Dubokovic zijn grappigste katerverhalen begon te delen met zijn vrienden. Van die heerlijke herkenbare verhalen, die je later op feestjes nog aan moet horen. Herkenbaar?? 😉

Zijn verhalen deden het goed bij zijn vrienden en al snel ontstond het idee voor een fysieke plek waar al deze hilarische katerverhalen samenkomen. En zo geschiedde: het museum of Hangovers is inmiddels geopend in Zagreb (Kroatië), de stad waar Rino studeert.

Video over Museum of Hangovers

De expositie

Wie een bezoek brengt aan Museum of Hangovers in Zagreb kan naast het lezen van hilarische katerverhalen, ook onverklaarbare voorwerpen bewonderen waar mensen met een kater ’s morgens mee wakker zijn geworden. Ook is er een plek waarbij je zelf reflexen kunt testen met een speciale bril die stimuleert dat je dronken bent. Het museum is natuurlijk opgericht met een knipoog en niet zozeer om mensen te wijzen op de gevolgen van een glaasje te veel. Daarnaast is er ook een giftshop, waarbij je drankgerelateerde spelletjes kunt kopen.

Entree

De entree van Museum of Hangovers is maar 4 euro voor volwassenen, maar wie geblindeerd met een dartpijl de roos raakt mag gratis naar binnen 😉

Lees meer over Museum of Hangovers

Adres: Preradovićeva 8, 10000 Zagreb

Ohja en vergeet niet: NIX-18 & drink altijd met mate (zo voorkom je meteen dat jouw katerverhaal straks te bewonderen is in dit museum in Zagreb).

Meer reisblogs over Kroatië:

Druk en uniek Dubrovnik in Kroatië (stedentrip Dubrovnik)

Eilandhoppen in Kroatië: met de zeilboot langs de mooiste plekken!

Top 5 bezienswaardigheden in Kroatië


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *