Museum of Hangovers geopend in Zagreb

Gepubliceerd: 02 jan 2020 | Foto: Museum of Hangovers in Zagreb Kroatië

We hebben er allemaal wel eens last van na een mooi avondje uitgaan: die vervelende rot kater. Toch hadden we achteraf dat avondje vol gezelligheid ook niet willen missen. Meestal ontstaan tijdens zo’n onvergetelijk avondje in de kroeg de beste ideeën, wat vaak de volgende dag toch iets minder goed blijkt te zijn. Dit gebeurde ook met Rino Dubokovic tijdens een avondje uit met vrienden waar het idee ontstond over het Museum of Hangovers.

Het verhaal achter Museum of Hangovers

Het begon allemaal tijdens een avondje uit met vrienden, wanneer de Kroatische Rino Dubokovic zijn grappigste katerverhalen begon te delen met zijn vrienden. Van die heerlijke herkenbare verhalen, die je later op feestjes nog aan moet horen. Herkenbaar?? 😉

Zijn verhalen deden het goed bij zijn vrienden en al snel ontstond het idee voor een fysieke plek waar al deze hilarische katerverhalen samenkomen. En zo geschiedde: het museum of Hangovers is inmiddels geopend in Zagreb (Kroatië), de stad waar Rino studeert.

Video over Museum of Hangovers

De expositie

Wie een bezoek brengt aan Museum of Hangovers in Zagreb kan naast het lezen van hilarische katerverhalen, ook onverklaarbare voorwerpen bewonderen waar mensen met een kater ’s morgens mee wakker zijn geworden. Ook is er een plek waarbij je zelf reflexen kunt testen met een speciale bril die stimuleert dat je dronken bent. Het museum is natuurlijk opgericht met een knipoog en niet zozeer om mensen te wijzen op de gevolgen van een glaasje te veel. Daarnaast is er ook een giftshop, waarbij je drankgerelateerde spelletjes kunt kopen.

Entree

De entree van Museum of Hangovers is maar 4 euro voor volwassenen, maar wie geblindeerd met een dartpijl de roos raakt mag gratis naar binnen 😉

Lees meer over Museum of Hangovers

Adres: Preradovićeva 8, 10000 Zagreb

Ohja en vergeet niet: NIX-18 & drink altijd met mate (zo voorkom je meteen dat jouw katerverhaal straks te bewonderen is in dit museum in Zagreb).

Meer reisblogs over Kroatië:

Druk en uniek Dubrovnik in Kroatië (stedentrip Dubrovnik)

Eilandhoppen in Kroatië: met de zeilboot langs de mooiste plekken!

Top 5 bezienswaardigheden in Kroatië

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Kroatië

Istrië: de weinig ontdekte regio van Kroatië

Ontdek Istrië, Kroatië - Groene zones, rode zones, quarantaine… deze begrippen zijn een aantal maanden geleden geïntroduceerd om aan te...

Druk en uniek Dubrovnik in Kroatië (stedentrip Dubrovnik)

Iedereen heeft wel al eens gehoord van Dubrovnik, de Unesco-stad in het uiterste zuiden van Kroatië. Het is dan ook...

Eilandhoppen in Kroatië: met de zeilboot langs de mooiste plekken!

Kroatië heeft een kilometerslange kustlijn en alles is mogelijk! Of het je nu een natuur- of sportliefhebber bent, of komt...

Top 5 bezienswaardigheden in Kroatië

Afgelopen zomer ben ik naar Kroatië geweest. Wij verbleven in Zaton, vlakbij Zadar. We zijn niet naar heel veel plekken...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy