Met de nachttrein naar Brussel of Berlijn

Met de nachttrein naar Berlijn of Brussel

Gepubliceerd: 12 jul 2023 | Foto: Met de nachttrein naar Brussel of Berlijn

Een nieuwe partij is toegetreden tot het treinnetwerk in Nederland, België en Duitsland, Europeansleeper.eu! Deze partij biedt een nachttrein aan, die rijdt van Brussel, via Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en Deventer naar Berlijn. Dit is de eerste route die ze aanbieden, maar vanaf 2024 staat een verlenging van de route gepland, zodat je vanaf Berlijn via Dresden ook nog door kunt naar Praag.

Reizen terwijl je slaapt

De trein is al een hele fijne, relaxte manier van reizen, maar een nachttrein biedt als extra voordeel dat je reist terwijl je slaapt en dus meer uit je vakantiedagen kunt halen. Je vertrekt in de avond, geniet in de trein van een hapje en een drankje voor je gaat slapen en de volgende ochtend wordt je wakker met een lekker ontbijtje in de trein. Als je het ontbijt al op hebt, stap je uit op je eindstation en kun je uitgerust beginnen de stad te verkennen en genieten van je vakantie of stedentrip.

Naast het feit dat het heel relaxt reizen is met de trein is het ook nog eens een milieubewuste manier van reizen. Het milieu wordt aanzienlijk minder belast dan wanneer je met het vliegtuig of de auto reist.

Verschillende reisklassen

Europeansleeper.eu biedt op dit moment drie verschillende reisklassen aan:

  • Seats Budget – dit zijn compartimenten met 6 stoelen. Hier betaal je dus alleen voor een gereserveerde zitplaats en heb je geen bed of eten bij in de prijs;
  • Couchettes Comfort – zitplaatsen met tafel gedurende de dag en 6 slaapplekken gedurende de nacht. Dit is inclusief schoon beddengoed, compartimenten kunnen worden afgesloten en ontbijt en mineraalwater zijn inclusief. Wc en wasruimte zitten op de gang;
  • Sleepers Deluxe – Dit is de meest comfortabele optie met maximaal 3 slaapplekken per compartiment. Een wastafel met spiegels zit in het compartiment en er zitten stoelen en een tafel in het compartiment. Ook hier is het schone beddengoed inclusief en het compartiment kan van binnen worden afgesloten. Ook inclusief is het ontbijt en een welkomstdrankje. Je krijgt hier ook een handdoek en toiletartikelen bij. De wc zit op de gang;

Wij denken dat dit een zeer goede toevoeging is voor de manier van reizen binnen Europa en dit is nog maar het begin van Europeansleeper.eu, want ze hebben ook plannen voor routes richting het zuiden van Europa en richting Scandinavië, zodat het voor veel meer reizigers interessant wordt om met de nachttrein op vakantie of stedentrip te gaan. Wij gaan de ontwikkelingen in ieder geval goed in de gaten houden!

Reisblogger Martin

Met liefde geschreven door:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Sydney(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy