Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mooie plekken om te bezoeken vanuit Moab & Green River

Moab & Green River Utah

Mooie plekken om te bezoeken vanuit Moab & Green River

Moab & Green River Utah

Inhoudsopgave

Reis mee naar de omgeving van Moab & Green River in Utah, de Verenigde Staten. Green River is het tegenovergestelde van Moab. Dit zou ik alleen maar nemen als Moab vol is, hetgeen nogal vaker voorkomt vooral in het seizoen. En deze laatste plaats (Green River) zou ik in ieder geval nemen voor de volgende bestemmingen:

 • Crawford Canyon, (slot canyon) Dutchman Arch en Head of Sinbad (pictograph) zijn op een dag te bezoeken mits je beschikt over minimaal een AWD met hoge bodemvrijheid. Dit vanwege de nogal zandige paden die doorkruist moeten gaan worden.
Crawford Canyon
Crawford Canyon
Head of sinbad
Head of Sinbad
 • The Wedge (soort grand canyon) , Hamburgerrocks (rotsen die op hamburger lijken), Buckhorn panel (pictographs) zijn te bereiken over een goed begaanbare onverharde weg die 40 mile lang is. Zelfs met normaal vervoer begaanbaar. De route vanaf Green River naar de toegang van deze onverharde weg is ook op zich al een belevenis door de schitterende bergen die je ziet. En ook de route naar bovenstaande bestemmingen is een aaneenschakeling van mooie bergen en een oude brug.
Omgeving van The Wedge
Omgeving van The Wedge
 • Moonshine Wash is een mooie slot canyon, niet al te lang helaas. Want de route erheen, die over redelijk goed onverhard gaat, is mooi maar ook wel wat aan de lange kant.
 • Sego Canyon biedt enkele zeer mooie pictographs via een verharde weg. Als je bij de gedeeltelijke ghosttown Thompson Springs inrijdt kom je er vanzelf langs.
 • Tenslotte is er nog Cristal Geyser, een stuk pijp steekt uit de grond. Hier komt regelmatig water uitgespoten, waardoor een geiser effect ontstaat. Omdat in het water ijzer en mineralen zit is het een  kleurrijke en grillige omgeving direct gelegen langs de Green River rivier. Om er te geraken moet je ook over onverharde paden die bij goede omstandigheden ook met normaal vervoer begaanbaar is. Maar ik zou toch een AWD nemen ook gezien de bovenstaande en onderstaande bestemmingen.
Omgeving van The Wedge
Omgeving van The Wedge

De routebeschrijvingen van de bovenstaande bestemmingen zie je hier.

Moab is een leuk, een wat groter, dorp met voldoende motels en restaurants en ook de dames komen hier aan hun trekken, want dit dorp heeft een aantal leuke winkels waar de dollars versleten kunnen gaan worden.

Dit zijn de bestemmingen vanuit Moab:

 • Uiteraard is er Arches National Park. Neem voor dit park ruim de tijd. 3 of 4 dagen heb je nodig om niet alleen de vele en mooie bogen te zien, nee ook andere niet bekende bestemmingen zijn te ontdekken. Deze laatste zijn Fiery Furnance en Klondike Bluffs.
 • Voor de Fiery, een doolhof aan rotsen waarin je verdwalen kunt, moet je eerst bij het Ranger station een instructiefilm kijken alvorens je de permit verkrijgt.
 • De Bluffs liggen net buiten het park en zijn alleen met een AWD te bezoeken. Mocht je dit laatste willen doen dan hoef je niet perse via de hoofdingang te gaan, dus ook zonder entreegeld is dit te bezoeken maar niet eenvoudig te vinden.
 • Ander hoogtepunt vanuit Moab is uiteraard Canyonsland. Dit bestaat uit 3 delen met elk een aparte ingang. Ook in dit enorme park zijn er legio bezienswaardigheden waar je eveneens enkele dagen nodig hebt om het te ontdekken. Op het net is te vinden wat dat zoal is.
 • Maar wat vele niet weten is een geweldige maar lange tocht (18 km v.v.) naar en door Chesler park. Direct buiten het park ligt Gemini Arch, een tweeling boog maar alleen met AWD te bereiken. Of te voet vanaf de toegang nabij Canyonsland aan de 313.

Tot zover Moab waar 90% van de toeristen heen gaan, nu alle overige zeer mooie bestemmingen rond deze plaats:

 • Scenic route 128 met als hoogtepunten Fisher Towers ( zeer mooie zandsteen en kleirotsen), Negro Bill Canyon met de Glory Bridge (natuurlijke brug) en Onion Creek. Deze laatste is met AWD. Verder is er Castle Valley en je rijdt de hele tijd langs de mooie Colorado rivier. Een dagtocht dus.
 • Een andere zeer mooie route is Potash Road (279) Wallstreet (strakke bergen die op wolkenkrabbers lijken) diverse bogen waaronder Bowtie en Corona arch, natuurlijke brug, Dinosauer voetsporen en hoodoos onderweg voeren je uiteindelijk Canyonsland binnen. Vanaf dat moment wordt het onverhard maar nog goed te doen met elk soort voertuig.

  Maar voordat je in Canyonsland (Island in the sky gedeelte) komt ga je langs heel mooi blauw water van de Texas Gulf en Dead Horse uitkijkpunt. NB, op het moment dat je Canyonsland inrijdt hoef je nog geen entreegeld te betalen, dat doe je dan bij het uitrijden ervan of….je draait om en rijdt dezelfde weg weer terug naar Moab. Ook dit is een dagtocht.

Ook de volgende route voert je langs vele mooie momenten, dit is de Kane Creek Road. Deze weg loopt aan de andere kant van de Coloradoriver en parallel aan de Potash.

De volgende stops kan je inplannen: Moonflower Canyon met pictographs, Tunnel Arch, Devils Golfball en de Wind Caves. Voor het bereiken van de laatste 2 moet je weer over een AWD beschikken omdat het dan onverhard wordt. En ook dit is weer een dagtocht.

Overige bestemmingen zijn (alleen met AWD):

 • Mill canyon, met ook dinosaur resten.
 • Picture en Balcony Arch. Liggen in dezelfde rots, de een aan de voorkant de andere aan de achterzijde ervan.
 • Secret Spire en Secret Spire 2.
 • Tusher Tunnel.
 • Barlett Wash.
Barlet Wash
Barlet Wash
 • Elvis Hammer.
 • Tenslotte de Wilson Arch die gewoon langs de weg ligt tussen Moab en Monticello (191).

Zoals je ziet, een vol programma waar je 10 dagen of misschien wel 14 nodig hebt. Zeker in combinatie met Green River.

En mocht je na het bezoek aan Green River westwaarts rijden over HW 70 dan zal je nog diverse stops kunnen maken om de prachtige bergwereld aldaar te bekijken.

Rijden over de HW 70
Rijden over de HW 70

Tot zover mijn blogs over de soorten natuur en de uitvaldorpen of steden. Mijn volgende blogs zullen de diverse staten onder het voetlicht geplaatst worden. Dit omdat is die staten de bezienswaardigheden nogal uit elkaar liggen. Te beginnen met Nevada. Tot dan.

Deze leuke gastblog over mooie plekken om te bezoeken vanuit Moab & Green River is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Meer reistips over Amerika

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

Mooie plekken om vanuit Hanksville (Utah) te bezoeken

Mooie plekken om vanuit Escalante te bezoeken

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Plan je reis door Verenigde Staten
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Verenigde Staten