Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oulanka National Park in Finland: overnacht in gratis hutten

Oulanka National Park

Oulanka National Park in Finland: overnacht in gratis hutten

Oulanka National Park

Inhoudsopgave

Oulanka National Park is een van de bekendste nationale parken van Finland. Veel Scandinavië-liefhebbers bezoeken het nationale park vanwege de mooie hike en bike trails, metershoge hangbruggen en wilde rivieren. Oulanka National Park ligt tussen Salla en Ruka en is goed bereikbaar. Ook voor reizigers met een klein budget is dit een hele goede bestemming, in de meeste hutten in het gebied mag je namelijk gratis een tot twee nachten verblijven.

Slapen middenin de natuur

Wie wil slapen op een unieke en rustgevende plek zit in Oulanka National Park helemaal goed. Overnachten middenin de Finse natuur, uitkijkend over dennenboomtoppen en genieten van het geluid van de stromende Oulanka rivier. Als je in Finland niet tot rust komt dan weten we het niet meer.

Gratis hutten in Oulanka

Verspreid door het park en met name in het noorden en oosten vind je verschillende wildernishutten waar je gratis een of twee nachten kunt verblijven. De hutten bevinden zich op de meest prachtige plekken in het nationale park. De hutten zijn alleen bereikbaar voor hikers en mountainbikers. Ook zijn er naast de gratis hutten om in te slapen ook dagtrip-hutten, waar je overdag even in kan rusten.

Wist je dat er in Finland zo’n veertig nationale parken zijn waarbij je in wildernishutten kunt verblijven. Zo telt het Oulanka National Park zeven hutten waar je voor niks kan vertoeven. Je kunt altijd voor de zekerheid zo’n hut reserveren, zodat je er niet naast grijpt. Hiervoor betaal je een kleine vergoeding. Met de inkomsten die uit het toerisme komen wordt de natuur beschermd en worden de blokhutten en wandelpaden onderhouden.

De Sami

De hutten stammen uit verschillende tijden. Oorspronkelijk werd de regio bewoond door de Sami, een nomadisch volk dat rendierkuddes volgde in hun jaarlijkse voedseltrek. De Sami kennen net als andere inheemse wereldvolkeren een oeroude geschiedenis en een bijzondere cultuur.  Lees hier meer over de Sami

2 Sami vrouwen bereiden het eten
2 Sami vrouwen bereiden het eten

Over de hutten

Met hoeveel mensen je in zo’n hut kunt overnachten, hangt van de hut af. In sommige kun je met 2 personen overnachten en er zijn hutten waar het mogelijk is om met 20 personen te verblijven. En sommige hutten hebben ook een fornuis of kampvuurplaats. Lees hier meer over wildernishutten in Finland

Zin gekregen in een rondreis door Finland? Maak ook die droomreis door Finland. Bekijk hier de mogelijkheden

Plan je reis door Finland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Finland