Oulanka National Park in Finland: overnacht in gratis hutten

Gepubliceerd: 17 sep 2021 | Foto: Oulanka National Park in Finland - overnacht in gratis hutten

Oulanka National Park is een van de bekendste nationale parken van Finland. Veel Scandinavië-liefhebbers bezoeken het nationale park vanwege de mooie hike en bike trails, metershoge hangbruggen en wilde rivieren. Oulanka National Park ligt tussen Salla en Ruka en is goed bereikbaar. Ook voor reizigers met een klein budget is dit een hele goede bestemming, in de meeste hutten in het gebied mag je namelijk gratis een tot twee nachten verblijven.

Slapen middenin de natuur

Wie wil slapen op een unieke en rustgevende plek zit in Oulanka National Park helemaal goed. Overnachten middenin de Finse natuur, uitkijkend over dennenboomtoppen en genieten van het geluid van de stromende Oulanka rivier. Als je in Finland niet tot rust komt dan weten we het niet meer.

Gratis hutten in Oulanka

Verspreid door het park en met name in het noorden en oosten vind je verschillende wildernishutten waar je gratis een of twee nachten kunt verblijven. De hutten bevinden zich op de meest prachtige plekken in het nationale park. De hutten zijn alleen bereikbaar voor hikers en mountainbikers. Ook zijn er naast de gratis hutten om in te slapen ook dagtrip-hutten, waar je overdag even in kan rusten.

Wist je dat er in Finland zo’n veertig nationale parken zijn waarbij je in wildernishutten kunt verblijven. Zo telt het Oulanka National Park zeven hutten waar je voor niks kan vertoeven. Je kunt altijd voor de zekerheid zo’n hut reserveren, zodat je er niet naast grijpt. Hiervoor betaal je een kleine vergoeding. Met de inkomsten die uit het toerisme komen wordt de natuur beschermd en worden de blokhutten en wandelpaden onderhouden.

De Sami

De hutten stammen uit verschillende tijden. Oorspronkelijk werd de regio bewoond door de Sami, een nomadisch volk dat rendierkuddes volgde in hun jaarlijkse voedseltrek. De Sami kennen net als andere inheemse wereldvolkeren een oeroude geschiedenis en een bijzondere cultuur.  Lees hier meer over de Sami

2 Sami vrouwen bereiden het eten
2 Sami vrouwen bereiden het eten

Over de hutten

Met hoeveel mensen je in zo’n hut kunt overnachten, hangt van de hut af. In sommige kun je met 2 personen overnachten en er zijn hutten waar het mogelijk is om met 20 personen te verblijven. En sommige hutten hebben ook een fornuis of kampvuurplaats. Lees hier meer over wildernishutten in Finland

Zin gekregen in een rondreis door Finland? Maak ook die droomreis door Finland. Bekijk hier de mogelijkheden

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Finland

Scandinavië boven de poolcirkel: een reis voor het leven!

Reizen boven de poolcirkel, menig reishart gaat daar sneller van kloppen. Het ruige en uitgestrekte Arctische landschap, de vriendelijke bevolking,...

Deze iglo’s in Finland bieden de beste plek om het Noorderlicht te spotten!

Slapen in iglo's in Finland - Het spotten van het noorderlicht staat op veel wensenlijstjes, en dat begrijpen wij wel....

8 redenen om naar (Levi) Lapland te gaan

Levi, Lapland - Zo richting eind van het jaar begin ik altijd stiekem toch op een witte kerst te hopen....

Dé hotspots in het zuiden van Finland

Veel water, ongerepte bossen en indrukwekkende wildlife. Zuid-Finland is, naast het noorden, een must see voor wildernisliefhebbers. Het zuiden van...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy