Parkeren bij het vliegveld: dit zijn de mogelijkheden!

Gepubliceerd: 20 okt 2017 | Foto: Parkeren op het vliegveld, de mogelijkheden!

Iedereen die met de auto naar het vliegveld gaat wil graag dat zijn auto op een goede en veilige plek achterblijft. Ook willen we als reiziger er niet teveel voor betalen, zowat we zonder zorgen aan onze vakantie kunnen beginnen. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een parkeerplek op het vliegveld zelf bij een gespecialiseerde partij. Maar welke parkeermogelijkheid moet je dan kiezen? Kies je voor kort of lang parkeren? Of spreekt jou Valet Parkeren of Shuttle Parkeren meer aan? In deze blog bespreken wij alle parkeermogelijkheden op Schiphol en lichten wij de verschillen uit. 

Valet Parkeren

Het voordeel van Valet Parkeren ten opzichte van de traditionele manieren van parkeren is dat je zelf de auto niet naar een parkeerterrein hoeft te rijden. Bij aankomst op het vliegveld geef je de autosleutels af en wordt jouw auto netjes meegenomen naar de betreffende parkeerplaats. Je auto staat nu goed en veilig geparkeerd en jij kan direct aan je vakantie beginnen.

Na die mooie reis bel je een half uur van te voren met de contactpersoon, waarna hij de auto weer netjes voor komt rijden en je direct aan de terugreis naar huis kunt beginnen. Wij hebben hier zelf al 3 keer gebruik van gemaakt, net als bij onze stedentrip naar Boedapest en hebben geboekt via de vergelijkingswebsite Parkos. Wij vlogen vanaf Rotterdam The Hague Airport, maar je hebt bij het vergelijken op de website van Parkos keuze uit meerdere vliegvelden. Het parkeren op het vliegveld verliep allemaal op rolletjes en met veel succes. Door Valet Parkeren hebben wij veel tijd gewonnen en konden wij zeer relaxt aan onze reizen beginnen. 

Valet Parkeren in stappen: 

 • Zoek een parkeeraanbieder (bijvoorbeeld via Parkos.nl)
 • Maak een reservering via de website 
 • Rijd naar de vertrekhal 
 • Neem een half uur voor aankomst even telefonisch contact op
 • Geef de autosleutel aan de parkeermedewerker
 • Geniet van een relaxte vakantie
 • Bel een half uur van te voren met parkeermedewerker 
 • De auto wordt voorgereden, je kunt beginnen aan je terugreis

Shuttle Parkeren

Naast Valet Parkeren is het ook mogelijk om gebruik te maken van Shuttle Parkeren. Hierbij rij je zelf naar de betreffende parkeerplek toe en staat er een shuttlebus klaar die je naar het vliegveld brengt. Na je mooie vakantie bel je de parkeeraanbieder op, die je vervolgens op komt halen en je gratis naar het parkeerterrein brengt. Daarna kun je met je eigen auto de terugreis naar huis vervolgen. 

Shuttle Parkeren in stappen:

 • Zoek een parkeeraanbieder
 • Maak een reservering via de website
 • Rijd zelf naar de betreffende parkeerplek
 • Neem de gratis shuttlebus richting het vliegveld
 • Geniet van een relaxte vakantie
 • Bel de parkeermedewerker
 • De parkeermedewerker haalt je op en brengt je bij je auto

Park, Sleep & Fly 

Naast Valet Parkeren en Shuttle Parkeren kun je ook kiezen voor Park, Sleep & Fly. Hierbij parkeer je de auto bij het geboekte hotel vlakbij Schiphol, overnacht je en vlieg je de andere dag naar je droombestemming. Dit is een ideale oplossing als je bijvoorbeeld heel vroeg in de morgen moet vliegen of ver van het vliegveld af woont. 

Kort of lang Parkeren

Ga je heel kort op reis, moet je iemand wegbrengen of ga je een dagje naar Schiphol, dan is kort parkeren een goede keuze. Bij kort parkeren kun je maximaal 48 uur parkeren en staat je auto op een overdekte parkeerplaats. De parkeerplaats is 3 tot 6 minuten lopen naar de vertrek- en aankomsthallen. 

Als je langer dan 3 dagen op reis gaat, kun je kiezen voor ‘lang parkeren’. Na het parkeren van je auto kun je gratis gebruik maken van een snelbus die je in 5 minuten voor de vertrekhallen afzet. 

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Reisdagboek bijhouden: dit zijn de beste apps om te gebruiken

Na het reizen nog lange tijd kunnen nagenieten, met het bijhouden van een online reisdagboek is dit mogelijk. Er zijn...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx