Parkeren bij het vliegveld: dit zijn de mogelijkheden!

Gepubliceerd: 20 okt 2017 | Foto: Parkeren op het vliegveld, de mogelijkheden!

Iedereen die met de auto naar het vliegveld gaat wil graag dat zijn auto op een goede en veilige plek achterblijft. Ook willen we als reiziger er niet teveel voor betalen, zowat we zonder zorgen aan onze vakantie kunnen beginnen. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een parkeerplek op het vliegveld zelf bij een gespecialiseerde partij. Maar welke parkeermogelijkheid moet je dan kiezen? Kies je voor kort of lang parkeren? Of spreekt jou Valet Parkeren of Shuttle Parkeren meer aan? In deze blog bespreken wij alle parkeermogelijkheden op Schiphol en lichten wij de verschillen uit. 

Valet Parkeren

Het voordeel van Valet Parkeren ten opzichte van de traditionele manieren van parkeren is dat je zelf de auto niet naar een parkeerterrein hoeft te rijden. Bij aankomst op het vliegveld geef je de autosleutels af en wordt jouw auto netjes meegenomen naar de betreffende parkeerplaats. Je auto staat nu goed en veilig geparkeerd en jij kan direct aan je vakantie beginnen.

Na die mooie reis bel je een half uur van te voren met de contactpersoon, waarna hij de auto weer netjes voor komt rijden en je direct aan de terugreis naar huis kunt beginnen. Wij hebben hier zelf al 3 keer gebruik van gemaakt, net als bij onze stedentrip naar Boedapest en hebben geboekt via de vergelijkingswebsite Parkos. Wij vlogen vanaf Rotterdam The Hague Airport, maar je hebt bij het vergelijken op de website van Parkos keuze uit meerdere vliegvelden. Het parkeren op het vliegveld verliep allemaal op rolletjes en met veel succes. Door Valet Parkeren hebben wij veel tijd gewonnen en konden wij zeer relaxt aan onze reizen beginnen. 

Valet Parkeren in stappen: 

 • Zoek een parkeeraanbieder (bijvoorbeeld via Parkos.nl)
 • Maak een reservering via de website 
 • Rijd naar de vertrekhal 
 • Neem een half uur voor aankomst even telefonisch contact op
 • Geef de autosleutel aan de parkeermedewerker
 • Geniet van een relaxte vakantie
 • Bel een half uur van te voren met parkeermedewerker 
 • De auto wordt voorgereden, je kunt beginnen aan je terugreis

Shuttle Parkeren

Naast Valet Parkeren is het ook mogelijk om gebruik te maken van Shuttle Parkeren. Hierbij rij je zelf naar de betreffende parkeerplek toe en staat er een shuttlebus klaar die je naar het vliegveld brengt. Na je mooie vakantie bel je de parkeeraanbieder op, die je vervolgens op komt halen en je gratis naar het parkeerterrein brengt. Daarna kun je met je eigen auto de terugreis naar huis vervolgen. 

Shuttle Parkeren in stappen:

 • Zoek een parkeeraanbieder
 • Maak een reservering via de website
 • Rijd zelf naar de betreffende parkeerplek
 • Neem de gratis shuttlebus richting het vliegveld
 • Geniet van een relaxte vakantie
 • Bel de parkeermedewerker
 • De parkeermedewerker haalt je op en brengt je bij je auto

Park, Sleep & Fly 

Naast Valet Parkeren en Shuttle Parkeren kun je ook kiezen voor Park, Sleep & Fly. Hierbij parkeer je de auto bij het geboekte hotel vlakbij Schiphol, overnacht je en vlieg je de andere dag naar je droombestemming. Dit is een ideale oplossing als je bijvoorbeeld heel vroeg in de morgen moet vliegen of ver van het vliegveld af woont. 

Kort of lang Parkeren

Ga je heel kort op reis, moet je iemand wegbrengen of ga je een dagje naar Schiphol, dan is kort parkeren een goede keuze. Bij kort parkeren kun je maximaal 48 uur parkeren en staat je auto op een overdekte parkeerplaats. De parkeerplaats is 3 tot 6 minuten lopen naar de vertrek- en aankomsthallen. 

Als je langer dan 3 dagen op reis gaat, kun je kiezen voor ‘lang parkeren’. Na het parkeren van je auto kun je gratis gebruik maken van een snelbus die je in 5 minuten voor de vertrekhallen afzet. 

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy