Parkeren op het vliegveld, de mogelijkheden!

Parkeren bij het vliegveld: dit zijn de mogelijkheden!


20 okt 2017 | Reistips
Foto: Parkeren op het vliegveld, de mogelijkheden!

Iedereen die met de auto naar het vliegveld gaat wil graag dat zijn auto op een goede en veilige plek achterblijft. Ook willen we als reiziger er niet teveel voor betalen, zowat we zonder zorgen aan onze vakantie kunnen beginnen. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een parkeerplek op het vliegveld zelf bij een gespecialiseerde partij. Maar welke parkeermogelijkheid moet je dan kiezen? Kies je voor kort of lang parkeren? Of spreekt jou Valet Parkeren of Shuttle Parkeren meer aan? In deze blog bespreken wij alle parkeermogelijkheden op Schiphol en lichten wij de verschillen uit. 

Valet Parkeren

Het voordeel van Valet Parkeren ten opzichte van de traditionele manieren van parkeren is dat je zelf de auto niet naar een parkeerterrein hoeft te rijden. Bij aankomst op het vliegveld geef je de autosleutels af en wordt jouw auto netjes meegenomen naar de betreffende parkeerplaats. Je auto staat nu goed en veilig geparkeerd en jij kan direct aan je vakantie beginnen.

Na die mooie reis bel je een half uur van te voren met de contactpersoon, waarna hij de auto weer netjes voor komt rijden en je direct aan de terugreis naar huis kunt beginnen. Wij hebben hier zelf al 3 keer gebruik van gemaakt, net als bij onze stedentrip naar Boedapest en hebben geboekt via de vergelijkingswebsite Parkos. Wij vlogen vanaf Rotterdam The Hague Airport, maar je hebt bij het vergelijken op de website van Parkos keuze uit meerdere vliegvelden. Het parkeren op het vliegveld verliep allemaal op rolletjes en met veel succes. Door Valet Parkeren hebben wij veel tijd gewonnen en konden wij zeer relaxt aan onze reizen beginnen. 

Valet Parkeren in stappen: 

 • Zoek een parkeeraanbieder (bijvoorbeeld via Parkos.nl)
 • Maak een reservering via de website 
 • Rijd naar de vertrekhal 
 • Neem een half uur voor aankomst even telefonisch contact op
 • Geef de autosleutel aan de parkeermedewerker
 • Geniet van een relaxte vakantie
 • Bel een half uur van te voren met parkeermedewerker 
 • De auto wordt voorgereden, je kunt beginnen aan je terugreis

Shuttle Parkeren

Naast Valet Parkeren is het ook mogelijk om gebruik te maken van Shuttle Parkeren. Hierbij rij je zelf naar de betreffende parkeerplek toe en staat er een shuttlebus klaar die je naar het vliegveld brengt. Na je mooie vakantie bel je de parkeeraanbieder op, die je vervolgens op komt halen en je gratis naar het parkeerterrein brengt. Daarna kun je met je eigen auto de terugreis naar huis vervolgen. 

Shuttle Parkeren in stappen:

 • Zoek een parkeeraanbieder
 • Maak een reservering via de website
 • Rijd zelf naar de betreffende parkeerplek
 • Neem de gratis shuttlebus richting het vliegveld
 • Geniet van een relaxte vakantie
 • Bel de parkeermedewerker
 • De parkeermedewerker haalt je op en brengt je bij je auto

Park, Sleep & Fly 

Naast Valet Parkeren en Shuttle Parkeren kun je ook kiezen voor Park, Sleep & Fly. Hierbij parkeer je de auto bij het geboekte hotel vlakbij Schiphol, overnacht je en vlieg je de andere dag naar je droombestemming. Dit is een ideale oplossing als je bijvoorbeeld heel vroeg in de morgen moet vliegen of ver van het vliegveld af woont. 

Kort of lang Parkeren

Ga je heel kort op reis, moet je iemand wegbrengen of ga je een dagje naar Schiphol, dan is kort parkeren een goede keuze. Bij kort parkeren kun je maximaal 48 uur parkeren en staat je auto op een overdekte parkeerplaats. De parkeerplaats is 3 tot 6 minuten lopen naar de vertrek- en aankomsthallen. 

Als je langer dan 3 dagen op reis gaat, kun je kiezen voor ‘lang parkeren’. Na het parkeren van je auto kun je gratis gebruik maken van een snelbus die je in 5 minuten voor de vertrekhallen afzet. 


 1. Reisblogger Jesper

  Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *