Ponte 516 Arouca: de langste wandelhangbrug ter wereld

Gepubliceerd: 05 nov 2020 | Foto: Ponte 516 Arouca: de langste wandelhangbrug ter wereld

De langste wandelhangbrug ter wereld is geopend en is te vinden in het mooie Portugal. Niet iedereen zal hier even enthousiast over zijn, want voor mensen met hoogtevrees is dit natuurlijk een nachtmerrie. Maar voor avonturiers is dit een plek wat ze direct op hun bucketlist kunnen zetten.

De brug is alleen voor voetgangers en de naam Ponte 516 verwijst naar de lengte van de wandelhangbrug: die is namelijk 516 meter lang. Het plaatsen van de brug was niet makkelijk, de bouwers hebben er maar liefs 3 jaar over gedaan om deze wandelhangbrug te realiseren.

Ponte 516 Arouca
Ponte 516 Arouca in Portugal

De brug is inmiddels geopend voor bezoekers. Met de opening van de Ponte 516 Arouca is het record dat voorheen in Zwitserland lag verbroken. De Charles Kuonen Hängebrücke in Zwitserland is namelijk 494 meter lang.

Video over de Ponte 516 Arouca

Waar vind je de Ponte 516 Arouca brug?

De Ponte 516 Arouca hangt 175 meter boven de Paiva-rivier in Arouca Unesco Global Geopark en vind je zo’n 80 kilometer ten zuid-oosten van de stad Porto. Tijdens het lopen over de brug kun je via de metalen roostervloer naar beneden kijken en zien wat er onder je is. De hangbrug verbindt de helling van de Aguieiras-waterval met de Paiva-kloof, 2 hoogtepunten van het Arouca Geopark.

De wandelhangbrug boven de boven de Paiva-rivier
De wandelhangbrug boven de boven de Paiva-rivier

Voor avonturiers en natuurliefhebbers is deze brug een absoluut bucklist-item. Geniet van fenomenale uitzichten tijdens je wandeling over de 516 meter lange brug. De wandeling over de brug duurt zo’n 5 tot 10 minuten, afhankelijk van hoe snel je loopt.

Een wandeling van 5 tot 10 minuten
Een wandeling van 5 tot 10 minuten

Het deel wat je de meeste adrenaline geeft is het midden van de brug. De brug hangt namelijk tussen 2 omgekeerde a-vormige betonnen steunpilaren, maar daartussen is er helemaal niets. Precies in het midden, wanneer je op 175 meter boven de rivier Paiva hangt zal je ongetwijfeld een flinke stoot adrenaline krijgen.

De langste wandelhangbrug ter wereld in Portugal
De langste wandelhangbrug ter wereld in Portugal

De wandelhangbrug bezoeken?

Ben je helemaal enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar deze brug in Portugal af te reizen? Een los kaartje voor Ponte 516 Arouca voor volwassenen kost 12 euro. Meer informatie vind je hier.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Portugal

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Pico, Flores & Terceira: 3 adembenemende eilanden op de Azoren

Wat te doen op Pico, Flores en Terceira? In deze inspirerende reisblog deelt gastblogger Valerie haar ervaringen over de eilanden Pico,...

Faial & São Miguel: spectaculaire landschappen op de Azoren!

Wat te doen op Faial en São Miguel? In deze inspirerende reisblog deelt gastblogger Valerie haar ervaringen over de eilanden...

De Azoren bekoren: bezienswaardigheden en tips

In deze reisblog deelt gastblogger Valerie haar ervaringen over de Azoren, een archipel in het midden van de Atlantische Oceaan....

Madeira, de mooiste plekken op het Portugese bloemeneiland

Overal waar azulejos (blau­we te­gel van aar­de­werk, Van Dale) zijn, ben ik graag. Want dat betekent dat ik me in...

De omgeving van Lissabon verkennen; Estoril, Cascais, Sintra en meer

Ontdek de omgeving van Lissabon. Vandaag het derde en tevens laatste deel van mijn citytrip Lissabon. In deze blog staat...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy