Ponte 516 Arouca: de langste wandelhangbrug ter wereld

Ponte 516 Arouca: de langste wandelhangbrug ter wereld


05 nov 2020 | Portugal
Foto: Ponte 516 Arouca: de langste wandelhangbrug ter wereld

De langste wandelhangbrug ter wereld is geopend en is te vinden in het mooie Portugal. Niet iedereen zal hier even enthousiast over zijn, want voor mensen met hoogtevrees is dit natuurlijk een nachtmerrie. Maar voor avonturiers is dit een plek wat ze direct op hun bucketlist kunnen zetten.

De brug is alleen voor voetgangers en de naam Ponte 516 verwijst naar de lengte van de wandelhangbrug: die is namelijk 516 meter lang. Het plaatsen van de brug was niet makkelijk, de bouwers hebben er maar liefs 3 jaar over gedaan om deze wandelhangbrug te realiseren.

Ponte 516 Arouca
Ponte 516 Arouca in Portugal

De brug is inmiddels geopend voor bezoekers. Met de opening van de Ponte 516 Arouca is het record dat voorheen in Zwitserland lag verbroken. De Charles Kuonen Hängebrücke in Zwitserland is namelijk 494 meter lang.

Video over de Ponte 516 Arouca

Waar vind je de Ponte 516 Arouca brug?

De Ponte 516 Arouca hangt 175 meter boven de Paiva-rivier in Arouca Unesco Global Geopark en vind je zo’n 80 kilometer ten zuid-oosten van de stad Porto. Tijdens het lopen over de brug kun je via de metalen roostervloer naar beneden kijken en zien wat er onder je is. De hangbrug verbindt de helling van de Aguieiras-waterval met de Paiva-kloof, 2 hoogtepunten van het Arouca Geopark.

De wandelhangbrug boven de boven de Paiva-rivier
De wandelhangbrug boven de boven de Paiva-rivier

Voor avonturiers en natuurliefhebbers is deze brug een absoluut bucklist-item. Geniet van fenomenale uitzichten tijdens je wandeling over de 516 meter lange brug. De wandeling over de brug duurt zo’n 5 tot 10 minuten, afhankelijk van hoe snel je loopt.

Een wandeling van 5 tot 10 minuten
Een wandeling van 5 tot 10 minuten

Het deel wat je de meeste adrenaline geeft is het midden van de brug. De brug hangt namelijk tussen 2 omgekeerde a-vormige betonnen steunpilaren, maar daartussen is er helemaal niets. Precies in het midden, wanneer je op 175 meter boven de rivier Paiva hangt zal je ongetwijfeld een flinke stoot adrenaline krijgen.

De langste wandelhangbrug ter wereld in Portugal
De langste wandelhangbrug ter wereld in Portugal

De wandelhangbrug bezoeken?

Ben je helemaal enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar deze brug in Portugal af te reizen? Een los kaartje voor Ponte 516 Arouca voor volwassenen kost 12 euro. Meer informatie vind je hier.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *