Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dé reisbestemmingen voor 2021 volgens onze gastbloggers!

Dé reisbestemmingen voor 2021 volgens onze gastbloggers

Dé reisbestemmingen voor 2021 volgens onze gastbloggers!

Dé reisbestemmingen voor 2021 volgens onze gastbloggers

Inhoudsopgave

2020 gaat helaas de boeken in als zeer slecht reisjaar. Tijd om alvast vooruit te kijken. Daarom vroegen wij onze gastbloggers: waar moeten we in 2021 naar toe? Dit zijn volgens onze bloggers dé reisbestemmingen die je in 2021 moet bezoeken.

Gastblogger Nikki
Gastblogger Nikki:

2020 is al een heel bijzonder jaar geweest. We zijn sinds maart niet veel meer buiten onze bubbel geweest en voorlopig is het zomerseizoen ook niet op volle toeren aan het draaien. In 2021 komt hier hopelijk verandering in. 

De reistip voor 2021 van Nikki is Malta
De tip van Nikki: Malta

De bestemming die niet bij iedereen even bekend is, maar wel veel mogelijkheden biedt, is Malta. 

Het eiland in de Middellandse Zee is zo klein dat er vaak wordt overgekeken. Toch is dit een echt pareltje op vele vlakken. Ook hier ben ik na een eerste reis al verschillende keren naar teruggekeerd omdat ik ben gevallen voor haar charme.

De mensen op het eiland zijn allemaal supervriendelijk en ik krijg maar niet genoeg van één van haar lokale specialiteiten: Maltees konijn, oftewel Fenek. In elk lokaal restaurant kan je deze lekkernij bestellen. Samen met de verschillende visgerechten, is dit de absolute aanrader in de Maltese keuken. 

Malta - reisbestemmingen 2021
Reisbestemmingen 2021, Nikki tipt Malta

De populairste stad is waarschijnlijk San Giljan, oftewel Saint Julians, waar vele uitgaansplekken zijn en het center van het toerisme zich bevindt. In Malta kan je nog relatief goedkoop gaan feesten, dus voor de reizigers onder jullie die graag een stapje in de wereld zetten, komen hier zeker aan hun trekken. 

Het mooie Malta - reisbestemmingen 2021
Het mooie Malta

Verder hebben sommige Maltese sites dienstgedaan tot decor van onder andere de hitserie Game of Thrones, die je ook nu kan bezoeken als een extra tour. Ook als je gewoon wil rondrijden met de auto kan je hier je gading kwijt: Malta heeft in het binnenland een vrij “ruig” uitzicht, waardoor het lijkt dat je terug in de tijd bent gereisd. 

Malta is momenteel vooral populair bij Italiaanse en Engelse toeristen, omdat beiden talen door het merendeel van de bevolking wordt gesproken. Engels is zelfs, naast het Maltees, de officiële landstaal. 

Een ding is in ieder geval zeker: hier ga ik volgend jaar zeker nog eens een keer naar terug!

Enthousiast geworden en wil je ook graag naar Malta? Bekijk hier de mogelijkheden

Gastblogger Johanna
Gastblogger Johanna:

Cork in Ierland heeft mij echt verrast. En dan bedoel ik niet alleen de stad, maar ook de gelijknamige provincie ‘County Cork’. Om te beginnen is de stad Cork erg knus en gezellig. Het centrum van Cork is niet groot, maar daardoor kun je alles makkelijk te voet bereiken. Ook al is het centrum klein, er is zeker genoeg vermaak voor een dag.

Lee rivier in Cork - reisbestemmingen 2021
Cork, Ierland

Zo kun je heerlijk lunchen op de English Market, langs de rivier Lee lopen of een indrukwekkend bezoekje brengen aan de oude stadsgevangenis. Zodra de avond valt, wordt Cork nog gezelliger. Zo is er een ruime keuze aan pubs met heerlijk eten en natuurlijk live muziek. Daarnaast wordt er bijna elk weekend wel een evenement georganiseerd, de bekendste is het Jazz festival.

Zoals ik al eerder benoemde, is ook de provincie Cork prachtig. De natuur is overweldigend groen en de klifkusten zijn indrukwekkend. Vanuit de stad kun je dan ook erg makkelijk verschillende dagtrips maken. In minder dan een uur sta je bijvoorbeeld in het kustplaatsje Kinsale. Of waai uit langs de klifkust van Mizen Head, dat ook nog eens het meest zuidwestelijke punt van Ierland is! Lees ook mijn blog over Cork

Mizen Head

Ook het sfeervolle Cork bezoeken? Bekijk hier de opties!

Gastblogger Valerie
Gastblogger Valerie

Het zal na de vorige vraag geen verrassing zijn, maar ik raad iedereen aan om naar Parijs te gaan bij een speciale gelegenheid: de nationale feestdag op 14 juli, de kerstperiode … De sfeer die er dan hangt is nóg meer bijzonder dan anders.

De Eiffeltoren in Parijs - reisbestemmingen 2021
De Eiffeltoren in Parijs

Als je graag in de zomer reist dan is de nationale feestdag dé ideale gelegenheid. Het vuurwerk dat rond 23 uur vanop de Eiffeltoren wordt afgestoken, is wereldberoemd. Je kunt het helemaal gratis volgen vanuit je hotel of vanop een andere strategische plaats in Parijs (de trappen van de Sacré Coeur, de rooftop van de Tour de Montparnasse, vanop Trocadéro …) of – in normale tijden – tussen de mensenmassa op Champ de Mars.

Nationale feestdag in Parijs
Nationale feestdag in Parijs

Kom je liever voor de eindejaarssfeer, dan kun je al vanaf november genieten van de mooiste en meest uitbundige (kerst)decoratie en –verlichting wat de stad in een bijzondere gloed doet baden. De stad heeft haar naam van lichtstad dan zeker niet gestolen ;). Lees in mijn volgende blog voor Liefde voor Reizen meer over Parijs na de lockdown.

Kerst in Parijs
Kerst in Parijs

Staat een stedentrip Parijs op jouw lijstje? Bekijk hier de mogelijkheden!

Gastblogger Reni
Gastblogger Reni

In 2021 zou ik naar Mexico gaan! Ik ben zelf voor een langere tijd in Mexico geweest, waardoor ik het land goed heb leren kennen. Er zijn veel redenen waarom ik naar Mexico zou gaan. Om te beginnen is Mexico de perfecte plek om een aardig woordje Spaans te leren. In Mexico wordt redelijk eenvoudig Spaans gesproken, waardoor je de taal hier snel oppikt.

Chichen Itza in Mexico - reisbestemmingen 2021
Chichen Itza in Mexico – reisbestemmingen 2021

Verder is het eten in Mexico echt top. In Mexico eten ze taco’s heel anders (en veel lekkerder) dan dat wij in Nederland gewend zijn. Wil je een strandvakantie? Dan ben je in Mexico aan het juiste adres! Er zijn daar veel paradijselijke stranden. Ook voor meer jungle achtige omgevingen kun je in Mexico terecht. Veel steden zijn heel leuk om te bezoeken. Er hangt zo’n leuke sfeer, waardoor het heel leuk is om wat door de steden rond te lopen. Voor meer informatie kan je mijn uitgebreide blogs over Mexico lezen!

Mexico zelf ervaren? Bekijk hier wat allemaal mogelijk is.

Gastblogger Liselotte
Gastblogger Liselotte

Kalimèra! Ik zou iedereen aanraden om in 2021 een fly&drive te doen door het vasteland van Griekenland. Ik ben hier in 2018 op huwelijksreis geweest, wat het uiteraard extra speciaal voor mij maakt.

Maar los daarvan is het een indrukwekkende en afwisselende bestemming met vele hoogtepunten uit de oudheid:

  • Cultuur, historie, ruïnes, steden, dorpen, forelkwekerijen én witte zandstranden!
  • Akropolis in Athene en met zonsondergang uitzicht op de ruïnes vanaf rooftopbar Couleur Locale.
Akropolis in Athene – reisbestemmingen 2021
  • ’s Avonds romantisch dineren op een terrasje aan de waterkant in pittoreske vissersdorpjes.
  • Het Kanaal van Korinthe.
  • Olympia; tempels van Zeus en Hera en de geboorteplaats van de Olympische Spelen.
  • (Orakel van) Delphi; archeologische site met de Apollo tempel en de plaats waar de priesteres Pythia haar orakeluitspraken deed. 
Ruig en historisch Delphi - reisbestemmingen 2021
Ruig en historisch Delphi
  • Meteora in Kalambaka (UNESCO Werelderfgoedlijst); imposante kloosters op puntrotsen. Tip: neem ruim de tijd om dit gebied te ontdekken en zorg ervoor dat je een zonsondergang meepakt vanaf een rots met weids uitzicht.
De kloosters van Meteora
De kloosters van Meteora – reisbestemmingen 2021
  • De tempel van Poseidon, op het meest zuidelijke puntje van het vasteland van Griekenland.

Ook het vaste land van Griekenland ontdekken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Voor welke reisbestemming ga jij in 2021?

Heb jij al een keuze gemaakt voor 2021? Welke bestemming het gaat worden? Laat jouw reactie achter!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis