Rondreis Noord-Spanje

Noord-Spanje: rondreis langs Bilbao, Santander, Burgos en Vitoria-Gasteiz

Gepubliceerd: 29 jul 2019 | Foto: Rondreis Noord-Spanje

Het Noorden van Spanje wordt veel minder aangedaan door het toerisme, terwijl er ongelooflijk mooie en fascinerende plekken te spotten zijn. Geniet van de mooiste bergachtige landschappen, charmante stranden, uitgestrekte natuurgebieden, typisch Spaanse steden en eersteklas gastronomie. Noord-Spanje heeft het allemaal, en zeker als je ervoor kiest om het Noorden van Spanje met de auto te ontdekken.

De mooiste plekken in Noord-Spanje

Zo kun je bijvoorbeeld in 8 dagen 4 verschillende steden aandoen. Begin je reis bijvoorbeeld in Bilbao en vervolg je trip langs Santander, Burgos en Vitoria-Gasteiz. Allemaal steden die ieder hun eigen charme hebben.

Rondreis Noord-Spanje: Bilbao, Santander, Burgos, Gasteiz
Rondreis Noord-Spanje: Bilbao, Santander, Burgos, Gasteiz

Bilbao

Waarschijnlijk is voor jou Bilbao ook de bekendste stad van deze 4. En dat is niet voor niets, Bilbao wint het namelijk aan populariteit en wordt door steeds meer toeristen bezocht. De ooit grauwe industriestad is tegenwoordig een hippe plek waar cultuur en gastronomie hand in hand gaan. De komst van het Guggenheim museum heeft hierin natuurlijk ook een grote rol gespeeld. Elk jaar bezoeken ongeveer 1 miljoen bezoekers het museum, waarvan het grootste deel van buiten Bilbao komt.

Deze bezienswaardigheden kun je o.a. bezoeken in Bilbao:

 • Museo de Bellas Artes de Bilbao
 • Santiagokathedraal
 • Plaza Berria

Lees meer over het schitterende Bilbao

Santander

Aan de noordkust van Spanje vind je Santander, de hoofdstad van de regio Cantabrië. Deze Spaanse stad ligt ingeklemd tussen groene bergen, de blauwe zee en goudgele stranden. De stranden bij Santander zijn onder surfers erg populair vanwege de vaak harde wind en hoge golven.

Santander wordt gezien als een van de meest elegante en mooie steden aan de noordkust van Spanje. Ga lekker rondstruinden door de stad en bewonder 19e-eeuwse gebouwen, charmante terrassen en een spectaculaire baai. Ook vind je in Santander verschillende stranden, haventjes en een schilderachtige oude wijk. Santander was in de 19e eeuw een gerenommeerd toeristenoord voor Spaanse politici, aristocraten en de hogere klasse. In de stad zie je hierdoor nog steeds prachtige paleizen, oude café’s en een beroemd casino.

Deze bezienswaardigheden kun je o.a. bezoeken in Santander:

 • Palace of La Magdalena
 • El Sardinero
 • Santander Cathedral

Burgos

Vervolg je reis naar Burgos, een op 900 meter hoogte geleden industriestad, gelegen aan de rand van het Spaanse Centrale Hoogland en ten westen van het natuurschoon rijke Sierra de la Demanda. Deze stad telt 180 duizend inwoners en werd in 884 als burcht gesticht. De stad ontwikkelde zich als een belangrijke handelsstad in het noorden van Spanje.

Bezoekers die naar Burgos reizen moeten zeker even een bezoek brengen aan de Kathedraal van Santa María, de derde grootste kathedraal van Spanje, na die van Sevilla en Toledo. In 1984 is de Kathedraal van Santa María op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst.

Deze bezienswaardigheden kun je o.a. bezoeken in Burgos:

 • Het beroemde Vrouwenklooster van Las Huelgas
 • De 16e-eeuwse San Nicolás-kerk
 • De Arco de Santa Maria

Vitoria-Gasteiz

Doe als laatste stop de stad Vitoria-Gasteiz aan, de hoofdstad en de op een na grootste stad van Baskenland. Vitoria-Gasteiz wordt statistisch gezien als de groenste stad van Europa. Er zijn ontzettend veel parken, lanen en andere groene plekken. Ook is de stad bekend om haar vele fietspaden, wat erg uniek is in Spanje.

Deze bezienswaardigheden kun je o.a. bezoeken in Vitoria-Gasteiz:

 • Plaza del Machete
 • Church of San Miguel
 • Plaza de la Virgen Blanca
 • Museum of Fournier de Naipes

Ook rondreizen door Noord-Spanje?

Staat zo’n rondreis door Noord-Spanje op jouw bucketlist? Ontdek deze mooie plekken met een huurauto. Een auto huren in Bilbao is zo gedaan. De juiste auto kun je voor vertrek snel en eenvoudig vinden via Easyterra.

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy