Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rondreis Marokko: bezienswaardigheden Casablanca en Meknes

Rondreis Marokko: bezienswaardigheden Casablanca en Meknes

Rondreis Marokko: bezienswaardigheden Casablanca en Meknes

Rondreis Marokko: bezienswaardigheden Casablanca en Meknes

Inhoudsopgave

Casablanca en Meknes zijn misschien niet de meest bekende steden van Marokko, toch zijn ze zeker een bezoekje waard. Dankzij een goede treinverbinding kun je deze steden makkelijk combineren.

Rondreis Marokko

Geniet van het gematigde klimaat in Casablanca en bewonder de eeuwenoude stadsmuren in de koningsstad Meknes, terwijl je in beide steden ook nog eens lekker door de smalle straatjes van de medina’s kunt lopen.

Casablanca

Casablanca is met ruim 3,3 miljoen inwoners de grootste stad van Marokko. Het heeft de belangrijkste haven en het belangrijkste vliegveld van het land en is vooral de handelsstad van Marokko. De naam Casablanca betekent letterlijk ‘wit huis’. Niet zo gek dat de stad zo genoemd is, want het staat vol witte gebouwen. Lees meer over Casablanca

Klimaat

In Marokko kan het erg heet worden, maar Casablanca heeft een gematigd klimaat. De stad is gelegen aan de Atlantische Oceaan waardoor het er ook in de zomermaanden aangenaam blijft.

Hassan II Moskee

Dé bezienswaardigheid van Casablanca is natuurlijk de Hassan II Moskee, een erg imposant en indrukwekkend bouwwerk. Deze moskee is de grootste van Marokko en de 5 e grootste ter wereld. De minaret is de op één na grootste ter wereld met een hoogte van 210 meter. Daarnaast strekt de helft van de moskee uit over de zee.

Hassan II Moskee
Hassan II Moskee

De Hassan II Moskee is zowel vanbuiten als vanbinnen indrukwekkend. Het is een van de weinige moskeeën waar niet-moslims ook naar binnen mogen. Neem dus zeker eens een kijkje in de moskee, maar let wel op dat je kleding draagt waarbij je schouders en knieën bedekt zijn. Je moet entree betalen om de moskee binnen te komen, maar er zijn wel gratis rondleidingen door de moskee te volgen. Deze worden meerdere keren per dag gegeven en zijn in verschillende talen te volgen.

In de Hassan II moskee
In de Hassan II moskee (rondreis Marokko)

Habous

Wie zin heeft om even lekker te slenteren door een typisch Marokkaanse wijk, mag Habous zeker niet overslaan. Verdwaal in de smalle straatjes met ontelbare winkeltjes en kraampjes. Van boeken en kleding tot verse groente en fruit, je vindt het er allemaal!

Olijvensouk

Habous heeft verschillende soorten marktjes, maar een bijzondere is toch wel de olijvensouk. De naam zegt het al, hier zijn er héél veel verschillende soorten olijven. Het leuke is dat je gewoon je neus kan volgen naar dit marktje, want al voordat je de duizenden olijven ziet, komen de heerlijke aroma’s van olijven en specerijen je al tegemoet.

De olijvensouk in de wijk Habous
De olijvensouk in de wijk Habous

Meknes

Vanuit Casablanca rijd je in drie uur met een directe trein naar Meknes, één van de vier koningssteden in Marokko. De stad ligt in het centraal-noordelijke deel van Marokko en heeft dus een iets ander klimaat dan Casablanca.

Uitzicht op Meknes
Uitzicht op Meknes

Tijdens de treinrit zie je dan ook de omgeving wat droger worden en wanneer je de trein uitstapt, is het zo’n tien graden warmer dan in Casablanca. Zelf ben ik maar een paar uur in Meknes geweest, waar ik een rondleiding van een lokale gids heb gevolgd. Het is een stad van ongeveer 1000 jaar oud met een rijke geschiedenis. Meknes staat vooral bekend om haar stadsmuren, die een totale lengte van 42 kilometer hebben.

Heb je zin gekregen in een verfrissende snack? Loop dan even door de eeuwenoude medina en stop bij een van de karren met cactusvijgen, ook wel woestijnvijg of prikkelpeer genoemd. Deze vrucht groeit volop in Marokko en is al vanaf slechts één dirham (ongeveer €0,10) te krijgen.

Cactusvijgen in Marokko
Cactusvijgen in Marokko

Deze leuke gastblog over Marokko is schreven door Johanna.

Ook rondreizen door Marokko?

Droom jij ook over een rondreis door Marokko? Bekijk hier de mogelijkheden en ervaar het ook zelf.

Plan je reis door Marokko
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Marokko