Rondreis Marokko: bezienswaardigheden Casablanca en Meknes

Rondreis Marokko: bezienswaardigheden Casablanca en Meknes

Gepubliceerd: 06 aug 2019 | Foto: Rondreis Marokko: bezienswaardigheden Casablanca en Meknes

Casablanca en Meknes zijn misschien niet de meest bekende steden van Marokko, toch zijn ze zeker een bezoekje waard. Dankzij een goede treinverbinding kun je deze steden makkelijk combineren.

Rondreis Marokko

Geniet van het gematigde klimaat in Casablanca en bewonder de eeuwenoude stadsmuren in de koningsstad Meknes, terwijl je in beide steden ook nog eens lekker door de smalle straatjes van de medina’s kunt lopen.

Casablanca

Casablanca is met ruim 3,3 miljoen inwoners de grootste stad van Marokko. Het heeft de belangrijkste haven en het belangrijkste vliegveld van het land en is vooral de handelsstad van Marokko. De naam Casablanca betekent letterlijk ‘wit huis’. Niet zo gek dat de stad zo genoemd is, want het staat vol witte gebouwen. Lees meer over Casablanca

Klimaat

In Marokko kan het erg heet worden, maar Casablanca heeft een gematigd klimaat. De stad is gelegen aan de Atlantische Oceaan waardoor het er ook in de zomermaanden aangenaam blijft.

Hassan II Moskee

Dé bezienswaardigheid van Casablanca is natuurlijk de Hassan II Moskee, een erg imposant en indrukwekkend bouwwerk. Deze moskee is de grootste van Marokko en de 5 e grootste ter wereld. De minaret is de op één na grootste ter wereld met een hoogte van 210 meter. Daarnaast strekt de helft van de moskee uit over de zee.

Hassan II Moskee
Hassan II Moskee

De Hassan II Moskee is zowel vanbuiten als vanbinnen indrukwekkend. Het is een van de weinige moskeeën waar niet-moslims ook naar binnen mogen. Neem dus zeker eens een kijkje in de moskee, maar let wel op dat je kleding draagt waarbij je schouders en knieën bedekt zijn. Je moet entree betalen om de moskee binnen te komen, maar er zijn wel gratis rondleidingen door de moskee te volgen. Deze worden meerdere keren per dag gegeven en zijn in verschillende talen te volgen.

In de Hassan II moskee
In de Hassan II moskee (rondreis Marokko)

Habous

Wie zin heeft om even lekker te slenteren door een typisch Marokkaanse wijk, mag Habous zeker niet overslaan. Verdwaal in de smalle straatjes met ontelbare winkeltjes en kraampjes. Van boeken en kleding tot verse groente en fruit, je vindt het er allemaal!

Olijvensouk

Habous heeft verschillende soorten marktjes, maar een bijzondere is toch wel de olijvensouk. De naam zegt het al, hier zijn er héél veel verschillende soorten olijven. Het leuke is dat je gewoon je neus kan volgen naar dit marktje, want al voordat je de duizenden olijven ziet, komen de heerlijke aroma’s van olijven en specerijen je al tegemoet.

De olijvensouk in de wijk Habous
De olijvensouk in de wijk Habous

Meknes

Vanuit Casablanca rijd je in drie uur met een directe trein naar Meknes, één van de vier koningssteden in Marokko. De stad ligt in het centraal-noordelijke deel van Marokko en heeft dus een iets ander klimaat dan Casablanca.

Uitzicht op Meknes
Uitzicht op Meknes

Tijdens de treinrit zie je dan ook de omgeving wat droger worden en wanneer je de trein uitstapt, is het zo’n tien graden warmer dan in Casablanca. Zelf ben ik maar een paar uur in Meknes geweest, waar ik een rondleiding van een lokale gids heb gevolgd. Het is een stad van ongeveer 1000 jaar oud met een rijke geschiedenis. Meknes staat vooral bekend om haar stadsmuren, die een totale lengte van 42 kilometer hebben.

Heb je zin gekregen in een verfrissende snack? Loop dan even door de eeuwenoude medina en stop bij een van de karren met cactusvijgen, ook wel woestijnvijg of prikkelpeer genoemd. Deze vrucht groeit volop in Marokko en is al vanaf slechts één dirham (ongeveer €0,10) te krijgen.

Cactusvijgen in Marokko
Cactusvijgen in Marokko

Deze leuke gastblog over Marokko is schreven door Johanna.

Ook rondreizen door Marokko?

Droom jij ook over een rondreis door Marokko? Bekijk hier de mogelijkheden en ervaar het ook zelf.

Met liefde geschreven door:

Hi! Ik ben Johanna en schrijf met veel plezier maandelijks een gastblog. Ik ben opgegroeid in het prachtige West-Zeeuws Vlaanderen en momenteel studeer ik in Utrecht. Aangezien ik last heb van een ontembare reislust, ben ik vaak bezig met (dromen over) reizen. Zo organiseer ik bijvoorbeeld de buitenlandse reis voor mijn studievereniging, help ik vrienden bij het plannen van hun vakanties en heb ik zelf ook nog meer dan genoeg reisplannen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy