Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Slaaptrein door Europa: een ontspannen manier van reizen!

Slaaptrein door Europa

Slaaptrein door Europa: een ontspannen manier van reizen!

Slaaptrein door Europa

Inhoudsopgave

Treinreizen, jaren geleden was het heel normaal om met de nachttrein (slaaptrein) op vakantie te gaan. De laatste jaren waren nachttreinen op sterven na dood in Europa en helemaal in Nederland. Maar gelukkig komt daar nu verandering in. Zo lanceren RegioJet en de nieuwe Nederlandse startup European Sleeper in april 2022 een nieuwe nachttrein die 3 keer per week Praag – Dresden – Berlijn – Amsterdam en Brussel. Maar ook een Franse start-up heeft een nieuw netwerk van treinen aangekondigd, waarin je slapend door Europa kunt reizen. Goed nieuws dus voor treinliefhebbers en mensen die graag milieubewuster willen reizen door Europa. In deze blog lees je de voordelen van nachttreinen en waarom je nu die slaaptrein door Europa moet boeken!

Ontspannen reizen

Geen gedoe met 3 uur van te voren aanwezig zijn, géén lange wachtrijen op de luchthaven. Het enige wat je moet doen is op tijd aanwezig zijn op het station en natuurlijk je tickets, paspoort en bagage niet vergeten. Reizen met de trein is zeer ontspannen en eenmaal ingestapt kan je droomreis direct al beginnen.

Terwijl je in het vliegtuig door een klein raampje kan kijken en alleen de lucht ziet, reis je in de trein (als het nog niet donker is) langs prachtige landschappen. Daarnaast is het slapen in een nachttrein comfortabeler dan in het vliegtuig, waardoor je een stuk uitgeruster en fitter aankomt op je eindbestemming.

Centrale eindbestemming

Luchthavens liggen vaak buiten de stad, treinstations daarentegen liggen over het algemeen een stuk centraler. Je vakantie begint dus al bij het verlaten van het treinstation. Hoewel de treinreis misschien wel een stuk langer is dan de vliegreis, win je wel veel tijd wanneer je aankomt op je bestemming. Je hoeft niet te wachten op je koffer, staat niet in lange rijen en kunt dus direct de stad in en genieten van je vakantie.

Milieuvriendelijker reizen

Een groot voordeel van reizen met de trein is dat het een stuk milieuvriendelijker is dan vliegen. Zeker in deze tijd is dat iets wat een steeds grotere rol gaat spelen. Je betaalt iets meer voor je treintickets maar reist dan wel meteen een stuk duurzamer. Dat voelt goed toch?

Waar kan ik de nachttrein / slaaptrein boeken?

Op dit moment is de meest eenvoudige manier op je treintickets te boeken via NSinternational. Op deze website kun je eenvoudig op je bestemming zoeken, een gewenste vertrekdatum en tijd kiezen en zien hoe lang je erover doet en hoeveel het kost. Wanneer andere partijen ook betaalbare tickets voor de slaaptrein aanbieden, laten we het direct weten via Liefde voor Reizen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor nachttreinen in Europa

Lees ook:

De mooiste treinreizen van Europa

Stedentrips met de trein – Ontdek de mooiste Europese steden!

Citytrippen in 2021: 5 leuke stedentrips met de trein

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je nieuwe reis