Slaaptrein door Europa: een ontspannen manier van reizen!

Gepubliceerd: 30 jul 2021 | Foto: Slaaptrein door Europa - een ontspannen manier van reizen

Treinreizen, jaren geleden was het heel normaal om met de nachttrein (slaaptrein) op vakantie te gaan. De laatste jaren waren nachttreinen op sterven na dood in Europa en helemaal in Nederland. Maar gelukkig komt daar nu verandering in. Zo lanceren RegioJet en de nieuwe Nederlandse startup European Sleeper in april 2022 een nieuwe nachttrein die 3 keer per week Praag – Dresden – Berlijn – Amsterdam en Brussel. Maar ook een Franse start-up heeft een nieuw netwerk van treinen aangekondigd, waarin je slapend door Europa kunt reizen. Goed nieuws dus voor treinliefhebbers en mensen die graag milieubewuster willen reizen door Europa. In deze blog lees je de voordelen van nachttreinen en waarom je nu die slaaptrein door Europa moet boeken!

Ontspannen reizen

Geen gedoe met 3 uur van te voren aanwezig zijn, géén lange wachtrijen op de luchthaven. Het enige wat je moet doen is op tijd aanwezig zijn op het station en natuurlijk je tickets, paspoort en bagage niet vergeten. Reizen met de trein is zeer ontspannen en eenmaal ingestapt kan je droomreis direct al beginnen.

Terwijl je in het vliegtuig door een klein raampje kan kijken en alleen de lucht ziet, reis je in de trein (als het nog niet donker is) langs prachtige landschappen. Daarnaast is het slapen in een nachttrein comfortabeler dan in het vliegtuig, waardoor je een stuk uitgeruster en fitter aankomt op je eindbestemming.

Centrale eindbestemming

Luchthavens liggen vaak buiten de stad, treinstations daarentegen liggen over het algemeen een stuk centraler. Je vakantie begint dus al bij het verlaten van het treinstation. Hoewel de treinreis misschien wel een stuk langer is dan de vliegreis, win je wel veel tijd wanneer je aankomt op je bestemming. Je hoeft niet te wachten op je koffer, staat niet in lange rijen en kunt dus direct de stad in en genieten van je vakantie.

Milieuvriendelijker reizen

Een groot voordeel van reizen met de trein is dat het een stuk milieuvriendelijker is dan vliegen. Zeker in deze tijd is dat iets wat een steeds grotere rol gaat spelen. Je betaalt iets meer voor je treintickets maar reist dan wel meteen een stuk duurzamer. Dat voelt goed toch?

Waar kan ik de nachttrein / slaaptrein boeken?

Op dit moment is de meest eenvoudige manier op je treintickets te boeken via NSinternational. Op deze website kun je eenvoudig op je bestemming zoeken, een gewenste vertrekdatum en tijd kiezen en zien hoe lang je erover doet en hoeveel het kost. Wanneer andere partijen ook betaalbare tickets voor de slaaptrein aanbieden, laten we het direct weten via Liefde voor Reizen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor nachttreinen in Europa

Lees ook:

De mooiste treinreizen van Europa

Stedentrips met de trein – Ontdek de mooiste Europese steden!

Citytrippen in 2021: 5 leuke stedentrips met de trein

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Treinrondreizen door Europa: mooie treinreizen vanuit Nederland!

Treinrondreizen door Europa, een avontuurlijke én milieubewuste manier van reizen. Een rondreis maken met de trein door Europa is ook...

São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld...

Is een camper iets voor mij? De voor- en nadelen van een camper!

Het huren van een camper is hot. Steeds meer mensen hebben de smaak te pakken en kiezen voor een camperreis...

City break in Stavanger: skiën, fjorden en Noorse gastvrijheid

Prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers en majestueuze bergen, de omgeving van Stavanger in Noorwegen weet menig reiziger enthousiast te maken. Zeker...

Rondreis door Afrika: Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren

Ben jij even helemaal klaar met die geijkte tradities rond de jaarwisseling en zoek jij liever dit jaar met oudejaarsavond...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy