Stedentrip Antwerpen - Dit is leuk om te doen

Een stedentrip nét over de grens: bezoek Antwerpen!

Gepubliceerd: 19 mei 2020 | Foto: Station van Antwerpen

De zomer is in zicht en het blijft nog even spannend: met mondkapjes het vliegtuig in of wordt het toch vakantie in eigen land? Grenzen gaan langzaamaan weer open, zo mag ook België (hopelijk!) vanaf 8 juni weer toeristen ontvangen. Een stedentripje naar Antwerpen klinkt zo gek nog niet!

5 x doen in Antwerpen

Dichtbij huis maar toch nét de grens over, en misschien wel avontuurlijker dan je denkt. Wij geven je 5 tips:

1. DIVA

Het nieuwe diamant- en zilvermuseum van Antwerpen is een must-visit! Wist je dat Antwerpen al 500 jaar lang het grootste diamantcentrum ter wereld is? Elke diamant ter wereld passeert Antwerpen minstens 1 keer! Niet voor niets is deze stad de Diamond Capitol of the World.

diamant- en zilvermuseum in Antwerpen
DIVA: Diamant- en zilvermuseum – stedentrip Antwerpen

2. Diamond Square Mile

Vlakbij het Centraal Station van Antwerpen vind je de ‘Diamond Square Mile’, de Antwerpse diamantwijk. Op 1 vierkante kilometer zijn 4 diamantbeurzen gehuisvest en zijn maar liefst 1600 gespecialiseerde diamantbedrijven actief. Diamantbewerkers, juweliers en diamantairs zijn hier thuis in hun wereld van slijperijen, showrooms en beurzen. Antwerpen is een stad waar een bruisende creatieve community actief is, onder andere dankzij de aanwezigheid van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en diverse creatieve opleidingen.

3. Gouden straatjes

Waar we in Amsterdam de ‘Negen straatjes’ hebben, kent Antwerpen de ‘Gouden Straatjes’, in een straal van één kilometer rond DIVA. In deze gezellige winkelstraatjes in het historische stadscentrum vinden shoppers maar liefst 24 van Antwerpens beste juweliers, zilver- of goudsmeden en onafhankelijke juweelontwerpers.

4. Stationshal van Antwerpen-Centraal

Met de trein zit je vanaf Amsterdam en Rotterdam zó in Antwerpen. Bij aankomst stap je direct uit in de prachtige stationshal van Antwerpen Centraal. Deze imposante barokke stationshal heet eigenlijk de Spoorwegkathedraal en werd gebouwd in 1905. Regelmatig vinden hier grote evemementen plaats, zoals modeshows en tentoonstellingen.

5. Eten en drinken

Antwerpen is onlosmakelijk verbonden met chocolade, bier en frieten. Struin door de smalle straatjes van het historische centrum en bezoek chocolateboetiekjes, een frietkot of een bierbrouwerij, zoals stadsbrouwerij de Koninck.

Staat een stedentrip Antwerpen op jouw lijstje?

Meer lezen over deze mooie Belgische stad? Neem dan een kijkje op VisitAntwerpen.be

Meer leuke Antwerpen tips

Stedentrip Antwerpen: leuke must do’s in Antwerpen

De leukste bezienswaardigheden in Nederland & België

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy