Een stedentrip nét over de grens: bezoek Antwerpen!

Gepubliceerd: 19 mei 2020 | Foto: Station van Antwerpen

De zomer is in zicht en het blijft nog even spannend: met mondkapjes het vliegtuig in of wordt het toch vakantie in eigen land? Grenzen gaan langzaamaan weer open, zo mag ook België (hopelijk!) vanaf 8 juni weer toeristen ontvangen. Een stedentripje naar Antwerpen klinkt zo gek nog niet!

5 x doen in Antwerpen

Dichtbij huis maar toch nét de grens over, en misschien wel avontuurlijker dan je denkt. Wij geven je 5 tips:

1. DIVA

Het nieuwe diamant- en zilvermuseum van Antwerpen is een must-visit! Wist je dat Antwerpen al 500 jaar lang het grootste diamantcentrum ter wereld is? Elke diamant ter wereld passeert Antwerpen minstens 1 keer! Niet voor niets is deze stad de Diamond Capitol of the World.

diamant- en zilvermuseum in Antwerpen
DIVA: Diamant- en zilvermuseum – stedentrip Antwerpen

2. Diamond Square Mile

Vlakbij het Centraal Station van Antwerpen vind je de ‘Diamond Square Mile’, de Antwerpse diamantwijk. Op 1 vierkante kilometer zijn 4 diamantbeurzen gehuisvest en zijn maar liefst 1600 gespecialiseerde diamantbedrijven actief. Diamantbewerkers, juweliers en diamantairs zijn hier thuis in hun wereld van slijperijen, showrooms en beurzen. Antwerpen is een stad waar een bruisende creatieve community actief is, onder andere dankzij de aanwezigheid van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en diverse creatieve opleidingen.

3. Gouden straatjes

Waar we in Amsterdam de ‘Negen straatjes’ hebben, kent Antwerpen de ‘Gouden Straatjes’, in een straal van één kilometer rond DIVA. In deze gezellige winkelstraatjes in het historische stadscentrum vinden shoppers maar liefst 24 van Antwerpens beste juweliers, zilver- of goudsmeden en onafhankelijke juweelontwerpers.

4. Stationshal van Antwerpen-Centraal

Met de trein zit je vanaf Amsterdam en Rotterdam zó in Antwerpen. Bij aankomst stap je direct uit in de prachtige stationshal van Antwerpen Centraal. Deze imposante barokke stationshal heet eigenlijk de Spoorwegkathedraal en werd gebouwd in 1905. Regelmatig vinden hier grote evemementen plaats, zoals modeshows en tentoonstellingen.

5. Eten en drinken

Antwerpen is onlosmakelijk verbonden met chocolade, bier en frieten. Struin door de smalle straatjes van het historische centrum en bezoek chocolateboetiekjes, een frietkot of een bierbrouwerij, zoals stadsbrouwerij de Koninck.

Staat een stedentrip Antwerpen op jouw lijstje?

Meer lezen over deze mooie Belgische stad? Neem dan een kijkje op VisitAntwerpen.be

Meer leuke Antwerpen tips

Stedentrip Antwerpen: leuke must do’s in Antwerpen

De leukste bezienswaardigheden in Nederland & België

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Niets beter dan even aan de winter te ontsnappen in een immer zonnige stad zoals Barcelona, nietwaar? Dat is wat...

Stedentrips met de trein: ontdek de mooiste Europese steden!

De mooiste Europese stedentrips met de trein - Met de trein op stedentrip in Europa, duurt dat niet ontzettend lang?...

5 stedentrips met aangename temperaturen in het najaar ☼

Het najaar is de ideale periode om op stedentrip te gaan. Met een stedentrip in het najaar verleng je de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy