Tallinn: de parel van de Baltische Staten

Gepubliceerd: 29 jun 2020 | Foto: Stedentrip Tallinn - de parel van de Baltische Staten

Stedentrip Tallinn - de parel van de Baltische Staten
Reisblog Liefde voor Reizen

Op een dag besloot ik om een tripje Helsinki te combineren met een bezoek aan Tallinn in Estland. Dit wordt vergemakkelijkt door de dagelijkse ferry’s die op en af varen om de twee steden met elkaar te verbinden. Je kan hiervoor kiezen uit Viking Line of Tallink, die je voor de gemiddelde prijs van 40 euro per rit kan boeken.

Viking Line of Tallink
Viking Line of Tallink

Tallinn is een kleine, maar diverse stad. Omwille van zijn eeuwenlange occupatie door verschillende naburige landen, heeft de hoofdstad verscheidene invloeden die hun stempel drukken op het straatbeeld. Zo kan je overduidelijk de Russische overheersing merken aan de appartementsgebouwen die zich voornamelijk rond de stad bevinden en nadrukkelijke kenmerken van de communistische bouwstijl dragen.

Alexander Nevski-kathedraal - Tallinn Estland
Alexander Nevski-kathedraal

Ook bij de bewoners zal je dit merken; hoewel het Estisch de officiële landstaal van Estland is, zal je vele mensen vinden die het Russisch als eerste taal gebruiken. Het Estisch stamt zelfs af van dezelfde taal waaruit nu het Fins is ontstaan – deze Russisch en Estisch hebben evenveel gemeen met elkaar als het Nederlands en het Russisch!

Historische stadscentrum

Het historische stadscentrum (oude stad), “Vanalinn” in het Estisch, wordt meer gekenmerkt door de Duitse, Deense en Zweedse overheersing, De oude stadskern is ook vrij goed gepreserveerd en als je hier door de straten wandelt voel je je net terug gekatapulteerd naar het Tallinn van enkele honderden jaren geleden. De oudste, volledig bewaard gebleven gebouwen, dateren van de 13de eeuw!

Het centrum van Tallinn
Het (historische) centrum van Tallinn

In Estland betaal je sinds 2011 ook met de Euro, wat het geklungel met wisselkoersen helemaal overbodig maakt hier. Het heeft in vergelijking met de West-Europese landen ook goedkopere prijzen voor hun producten. Enkel in het echte centrum, waar de meeste toeristen vertoeven, liggen de prijzen lichtjes hoger dan de rest van het land.

Baltische Staten

Het land behoort, samen met de Letland en Litouwen, tot de Baltische Staten, al heeft het minder gemeen met deze landen (de taal bijvoorbeeld) dan met bijvoorbeeld Finland. Estland is overigens altijd een koploper geweest in vernieuwing in de regio. Voorbeeld: Skype is hier ontstaan.

Budgetvriendelijke stad

Zoals eerder vermeld, is Tallinn een budgetvriendelijke stad om te bezoeken. De stad is naast de boot ook gemakkelijk te bereiken via de luchthaven. Momenteel zijn er weer dagelijkse vluchten vanaf Amsterdam met AirBaltic. Tallinn Airport is eenvoudig te bereiken met de tram of bus. Een ritje naar het centrum kost 1,50 euro (via de betaalautomaten) of 2 euro (rechtstreeks bij de chauffeur en duurt 15 minuten. Zo kan je deze parel simpel ontdekken in een beknopte citytrip van twee of drie dagen.

Stadsmuseum

Bezoek zeker het Stadsmuseum, dat zich pal in het historisch centrum bevindt en dus niet te missen is. Hier kan je meer uitleg krijgen over het verleden van Reval, de vroegere naam van Tallinn.

Oude stadsmuur in Tallinn
Oude stadsmuur

In de volgende post zal ik enkele toppers bespreken die mij hebben kunnen bekoren tijdens mijn trip naar de parel van de Baltische Staten. Lees nu de 5 toppers in Tallinn!

Deze leuke gastblog over Tallinn is geschreven door gastblogger Nikki. Neem ook een kijkje op zijn eigen website.

Stedentrip Tallinn?

Ook zin gekregen om het mooie Tallinn te bezoeken? Bekijk nu de mogelijkheden!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Estland ook leuk:

De 5 toppers van Tallinn
Estland

Bezienswaardigheden Tallinn: de 5 toppers in Tallinn

Hoewel Tallinn een kleine stad is, kan je er allerlei gevarieerde dingen doen. De grootste aanrader is een wandeling door Vanalinn – de oude stad – die zowel bij stralend als guur weer enorm indrukwekkend is. Authentieke specialiteiten Er zijn hier veel bars en restaurants te vinden die vaak authentieke specialiteiten van het land aanbieden, Bezienswaardigheden Tallinn: de 5 toppers in Tallinn

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy