Stedentrip Tallinn - de parel van de Baltische Staten

Tallinn: de parel van de Baltische Staten

Gepubliceerd: 29 jun 2020 | Foto: Stedentrip Tallinn - de parel van de Baltische Staten

Op een dag besloot ik om een tripje Helsinki te combineren met een bezoek aan Tallinn in Estland. Dit wordt vergemakkelijkt door de dagelijkse ferry’s die op en af varen om de twee steden met elkaar te verbinden. Je kan hiervoor kiezen uit Viking Line of Tallink, die je voor de gemiddelde prijs van 40 euro per rit kan boeken.

Viking Line of Tallink
Viking Line of Tallink

Tallinn is een kleine, maar diverse stad. Omwille van zijn eeuwenlange occupatie door verschillende naburige landen, heeft de hoofdstad verscheidene invloeden die hun stempel drukken op het straatbeeld. Zo kan je overduidelijk de Russische overheersing merken aan de appartementsgebouwen die zich voornamelijk rond de stad bevinden en nadrukkelijke kenmerken van de communistische bouwstijl dragen.

Alexander Nevski-kathedraal - Tallinn Estland
Alexander Nevski-kathedraal

Ook bij de bewoners zal je dit merken; hoewel het Estisch de officiële landstaal van Estland is, zal je vele mensen vinden die het Russisch als eerste taal gebruiken. Het Estisch stamt zelfs af van dezelfde taal waaruit nu het Fins is ontstaan – deze Russisch en Estisch hebben evenveel gemeen met elkaar als het Nederlands en het Russisch!

Historische stadscentrum

Het historische stadscentrum (oude stad), “Vanalinn” in het Estisch, wordt meer gekenmerkt door de Duitse, Deense en Zweedse overheersing, De oude stadskern is ook vrij goed gepreserveerd en als je hier door de straten wandelt voel je je net terug gekatapulteerd naar het Tallinn van enkele honderden jaren geleden. De oudste, volledig bewaard gebleven gebouwen, dateren van de 13de eeuw!

Het centrum van Tallinn
Het (historische) centrum van Tallinn

In Estland betaal je sinds 2011 ook met de Euro, wat het geklungel met wisselkoersen helemaal overbodig maakt hier. Het heeft in vergelijking met de West-Europese landen ook goedkopere prijzen voor hun producten. Enkel in het echte centrum, waar de meeste toeristen vertoeven, liggen de prijzen lichtjes hoger dan de rest van het land.

Baltische Staten

Het land behoort, samen met de Letland en Litouwen, tot de Baltische Staten, al heeft het minder gemeen met deze landen (de taal bijvoorbeeld) dan met bijvoorbeeld Finland. Estland is overigens altijd een koploper geweest in vernieuwing in de regio. Voorbeeld: Skype is hier ontstaan.

Budgetvriendelijke stad

Zoals eerder vermeld, is Tallinn een budgetvriendelijke stad om te bezoeken. De stad is naast de boot ook gemakkelijk te bereiken via de luchthaven. Momenteel zijn er weer dagelijkse vluchten vanaf Amsterdam met AirBaltic. Tallinn Airport is eenvoudig te bereiken met de tram of bus. Een ritje naar het centrum kost 1,50 euro (via de betaalautomaten) of 2 euro (rechtstreeks bij de chauffeur en duurt 15 minuten. Zo kan je deze parel simpel ontdekken in een beknopte citytrip van twee of drie dagen.

Stadsmuseum

Bezoek zeker het Stadsmuseum, dat zich pal in het historisch centrum bevindt en dus niet te missen is. Hier kan je meer uitleg krijgen over het verleden van Reval, de vroegere naam van Tallinn.

Oude stadsmuur in Tallinn
Oude stadsmuur

In de volgende post zal ik enkele toppers bespreken die mij hebben kunnen bekoren tijdens mijn trip naar de parel van de Baltische Staten. Lees nu de 5 toppers in Tallinn!

Deze leuke gastblog over Tallinn is geschreven door gastblogger Nikki. Neem ook een kijkje op zijn eigen website.

Stedentrip Tallinn?

Ook zin gekregen om het mooie Tallinn te bezoeken? Bekijk nu de mogelijkheden!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy