STRAAT Museum in Amsterdam

STRAAT Museum: grootste street art museum ter wereld!

Gepubliceerd: 03 dec 2020 | Foto: STRAAT Museum in Amsterdam

Voor (veel) mooie street art moet je tegenwoordig in Amsterdam zijn. In de voormalige Lasloods op de NDSM-Werf is namelijk in oktober het grootste Street Art Museum ter wereld geopend. Ruim 7.000 m² is gevuld met meer dan 150 verschillende kunstwerken gemaakt door kunstenaars uit verschillende landen. Officieel heet het STRAAT Museum, maar om internationaal op te vallen gebruiken ze de naam Street Art Museum Amsterdam.

Het heeft jaren geduurd voordat het museum eindelijk open kon. Zo speelde o.a. een lekkend dak en ruzies om geld een rol. De kunstwerken stonden dus jaren stof te vangen, maar in oktober 2020 konden eindelijk de deuren worden geopend voor publiek.

Anne Frank

Een van de opvallendste werken is die van de wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra. Hij schilderde een 24 meter hoog portret van Anne Frank op de gevel van het museum. Het kunstwerk heeft opvallende kleuren en de titel ‘Let Me Be Myself’, waarmee het verhaal van Anne Frank wordt vertelt, dat vandaag de dag nog steeds actueel is.

Anne Frank op de gevel van STRAAT Museum
Anne Frank op de gevel van STRAAT Museum

Kunstwerken

Alle werken die je er kunt bewonderen worden speciaal voor het museum gemaakt, dit gebeurt in de loods zelf. Bij een bezoek aan het STRAAT Museum zul je verbaasd zijn over de vele grote werken die er te vinden zijn.

Bekijk de sfeervideo

De locatie

Het STRAAT Museum is te vinden bij het NDSM-Plein (net naast de IJ-Hallen), een van de hipste plekken van Amsterdam.

Het museum is eenvoudig te bereiken met de fiets en het gratis pontje vanaf Amsterdam Centraal. Met de auto is het ook te bereiken, parkeren is hier nog relatief goedkoop.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag deze street art zelf bewonderen? Het museum is geopend van donderdag t/m zondag. Voor de openingstijden en meer informatie over het STRAAT Museum verwijzen wij naar de website.

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy