STRAAT Museum: grootste street art museum ter wereld!

Gepubliceerd: 03 dec 2020 | Foto: STRAAT Museum in Amsterdam

Voor (veel) mooie street art moet je tegenwoordig in Amsterdam zijn. In de voormalige Lasloods op de NDSM-Werf is namelijk in oktober het grootste Street Art Museum ter wereld geopend. Ruim 7.000 m² is gevuld met meer dan 150 verschillende kunstwerken gemaakt door kunstenaars uit verschillende landen. Officieel heet het STRAAT Museum, maar om internationaal op te vallen gebruiken ze de naam Street Art Museum Amsterdam.

Het heeft jaren geduurd voordat het museum eindelijk open kon. Zo speelde o.a. een lekkend dak en ruzies om geld een rol. De kunstwerken stonden dus jaren stof te vangen, maar in oktober 2020 konden eindelijk de deuren worden geopend voor publiek.

Anne Frank

Een van de opvallendste werken is die van de wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra. Hij schilderde een 24 meter hoog portret van Anne Frank op de gevel van het museum. Het kunstwerk heeft opvallende kleuren en de titel ‘Let Me Be Myself’, waarmee het verhaal van Anne Frank wordt vertelt, dat vandaag de dag nog steeds actueel is.

Anne Frank op de gevel van STRAAT Museum
Anne Frank op de gevel van STRAAT Museum

Kunstwerken

Alle werken die je er kunt bewonderen worden speciaal voor het museum gemaakt, dit gebeurt in de loods zelf. Bij een bezoek aan het STRAAT Museum zul je verbaasd zijn over de vele grote werken die er te vinden zijn.

Bekijk de sfeervideo

De locatie

Het STRAAT Museum is te vinden bij het NDSM-Plein (net naast de IJ-Hallen), een van de hipste plekken van Amsterdam.

Het museum is eenvoudig te bereiken met de fiets en het gratis pontje vanaf Amsterdam Centraal. Met de auto is het ook te bereiken, parkeren is hier nog relatief goedkoop.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag deze street art zelf bewonderen? Het museum is geopend van donderdag t/m zondag. Voor de openingstijden en meer informatie over het STRAAT Museum verwijzen wij naar de website.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Nederland

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het...

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform...

Hotel de Werelt: een comfortabel hotel midden in het groen

Op uitnodiging van Hotel de Werelt zijn we naar de omgeving van Lunteren gegaan om daar te overnachten en de...

Overnachten in Deventer: de leukste hotels in hartje Deventer

Deventer is één van de oudste steden van Nederland en de ideale stad voor een weekendje weg in eigen land....

Natuurhuisje: 5 leuke last minutes voor een zomer in eigen land

Nu de zomervakantie is begonnen en reizen naar het buitenland nog steeds ingewikkeld is, kiezen steeds meer mensen ervoor om...

10 leuke dingen om te doen in Nederland

In Nederland is zoveel te beleven dat je eigenlijk niet eens naar het buitenland hoeft te gaan. Elke provincie in...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy