Tilba, een idyllisch plaatsje en de ideale stop om te lunchen!

Gepubliceerd: 08 feb 2019 | Foto: Tilba, idyllische plek in Australië

Tilba, waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. En dat begrijp ik wel. Het is niet het meeste bekende plaatsje van Australië. Toch wil ik het wel graag even uitlichten, aangezien het een vrij idyllische en vooral ook fotogenieke plek is. Tijdens onze roadtrip kwamen wij hier eigenlijk per toeval terecht. Wij vonden het tijd voor lunch en op de borden stond Tilba. Klinkt leuk, laten we er gewoon even heenrijden en gaan kijken.

Lunchen tussen de Australiërs

Eenmaal aangekomen waren we meteen verrast. Tilba is een lief klein plaatsje, met een paar winkeltjes, een typisch Australisch bakkertje en een kaasfabriek. Bij zo’n plaatsje als Tilba moet je niet teveel verwachten, maar het is wel echt typisch Australisch en daarom juist leuk om te bezoeken. Je ziet daarom ook niet veel toeristen, heerlijk.

Winkeltjes, Central Tilba
Winkeltjes, Central Tilba

ABC Cheese Factory

Aangezien we willen lunchen besluiten we om bij de bakker verse broodjes te halen en aangezien de ABC Cheese factory op een paar meter lopen ligt, kunnen we deze hotspot natuurlijk ook niet overslaan. Bij binnenkomst worden we vriendelijk door de dame verwelkomt en staat de plank met kaasjes al klaar om geproefd te worden. Hmmm, dat wordt een lekkere lunch!

Kaas proeven in de ABC Cheese Factory
Kaas proeven in de ABC Cheese Factory

Lunchen in de buitenlucht

In het plaatsje staat een houten picknicktafel, een perfecte plek voor een lunch. Het fijne aan Australië is dat er overal wel leuke plekken zijn waar je in de buitenlucht kunt lunchen. Alles wordt goed onderhouden, er staan overal prullenbakken en vaak is er ook nog een openbare wc in de buurt.

Tijdens de lunch maken wij een praatje met een van de eigenaren van de winkels in Tilba. De dame is nieuwsgierig naar onze nationaliteit en achter haar hinkelt haar hondje, die heel sneu genoeg een pootje mist. Een super lief beestje, wat graag de gezelligheid opzoekt. Zulke praatjes maak je trouwens heel snel in Australië en zeker in plaatsjes zoals Tilba.

Hondje zoekt de gezelligheid op in Tilba
Hondje zoekt de gezelligheid op in Tilba

Rondreizen door Australië

Ga je een rondreis door Australië maken, vergeet dan ook niet om de wat onbekendere plaatsjes aan te doen. Proef het echte Australische leven!

Ook hier kom je weer mooie vogels tegen.
Ook hier kom je weer mooie vogels tegen.

Tilba is een leuke plek om net als wij even te stoppen voor een lunch. Wij zullen deze plek niet snel meer vergeten.

Ook Tilba bezoeken?

Lees meer over Central Tilba in Australië en ontdek het ook zelf!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Oceanië

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Rondreis door West-Australië: onze route en tips!

In november 2021 maakten wij een onvergetelijke rondreis door West-Australië. Omdat het westen van Australië groot is hebben wij gekozen...

York, de oudste binnenlandse stad van West-Australië

York is de oudste stad in het binnenland van West-Australië en is gelegen aan de Avon River, 97 kilometer ten...

Rondreis door Northern Territory: de mooiste plekken om te bezoeken!

Het noorden van Australië is niet te vergelijken met de andere staten van Australië en heeft veel unieke en bijzondere...

Wave Rock: een indrukwekkende rotsformatie in West-Australië

Op 4 uur rijden vanaf Perth én Albany vind je de natuurlijke rotsformatie Wave Rock. Deze rotsformatie is bekend geworden...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx