Tilba, een idyllisch plaatsje en de ideale stop om te lunchen!

Gepubliceerd: 08 feb 2019 | Foto: Tilba, idyllische plek in Australië

Tilba, waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. En dat begrijp ik wel. Het is niet het meeste bekende plaatsje van Australië. Toch wil ik het wel graag even uitlichten, aangezien het een vrij idyllische en vooral ook fotogenieke plek is. Tijdens onze roadtrip kwamen wij hier eigenlijk per toeval terecht. Wij vonden het tijd voor lunch en op de borden stond Tilba. Klinkt leuk, laten we er gewoon even heenrijden en gaan kijken.

Lunchen tussen de Australiërs

Eenmaal aangekomen waren we meteen verrast. Tilba is een lief klein plaatsje, met een paar winkeltjes, een typisch Australisch bakkertje en een kaasfabriek. Bij zo’n plaatsje als Tilba moet je niet teveel verwachten, maar het is wel echt typisch Australisch en daarom juist leuk om te bezoeken. Je ziet daarom ook niet veel toeristen, heerlijk.

Winkeltjes, Central Tilba
Winkeltjes, Central Tilba

ABC Cheese Factory

Aangezien we willen lunchen besluiten we om bij de bakker verse broodjes te halen en aangezien de ABC Cheese factory op een paar meter lopen ligt, kunnen we deze hotspot natuurlijk ook niet overslaan. Bij binnenkomst worden we vriendelijk door de dame verwelkomt en staat de plank met kaasjes al klaar om geproefd te worden. Hmmm, dat wordt een lekkere lunch!

Kaas proeven in de ABC Cheese Factory
Kaas proeven in de ABC Cheese Factory

Lunchen in de buitenlucht

In het plaatsje staat een houten picknicktafel, een perfecte plek voor een lunch. Het fijne aan Australië is dat er overal wel leuke plekken zijn waar je in de buitenlucht kunt lunchen. Alles wordt goed onderhouden, er staan overal prullenbakken en vaak is er ook nog een openbare wc in de buurt.

Tijdens de lunch maken wij een praatje met een van de eigenaren van de winkels in Tilba. De dame is nieuwsgierig naar onze nationaliteit en achter haar hinkelt haar hondje, die heel sneu genoeg een pootje mist. Een super lief beestje, wat graag de gezelligheid opzoekt. Zulke praatjes maak je trouwens heel snel in Australië en zeker in plaatsjes zoals Tilba.

Hondje zoekt de gezelligheid op in Tilba
Hondje zoekt de gezelligheid op in Tilba

Rondreizen door Australië

Ga je een rondreis door Australië maken, vergeet dan ook niet om de wat onbekendere plaatsjes aan te doen. Proef het echte Australische leven!

Ook hier kom je weer mooie vogels tegen.
Ook hier kom je weer mooie vogels tegen.

Tilba is een leuke plek om net als wij even te stoppen voor een lunch. Wij zullen deze plek niet snel meer vergeten.

Ook Tilba bezoeken?

Lees meer over Central Tilba in Australië en ontdek het ook zelf!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Oceanië

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy