Tilba, idyllische plek in Australië

Tilba, een idyllisch plaatsje en de ideale stop om te lunchen!

Gepubliceerd: 08 feb 2019 | Foto: Tilba, idyllische plek in Australië

Tilba, waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. En dat begrijp ik wel. Het is niet het meeste bekende plaatsje van Australië. Toch wil ik het wel graag even uitlichten, aangezien het een vrij idyllische en vooral ook fotogenieke plek is. Tijdens onze roadtrip kwamen wij hier eigenlijk per toeval terecht. Wij vonden het tijd voor lunch en op de borden stond Tilba. Klinkt leuk, laten we er gewoon even heenrijden en gaan kijken.

Lunchen tussen de Australiërs

Eenmaal aangekomen waren we meteen verrast. Tilba is een lief klein plaatsje, met een paar winkeltjes, een typisch Australisch bakkertje en een kaasfabriek. Bij zo’n plaatsje als Tilba moet je niet teveel verwachten, maar het is wel echt typisch Australisch en daarom juist leuk om te bezoeken. Je ziet daarom ook niet veel toeristen, heerlijk.

Winkeltjes, Central Tilba
Winkeltjes, Central Tilba

ABC Cheese Factory

Aangezien we willen lunchen besluiten we om bij de bakker verse broodjes te halen en aangezien de ABC Cheese factory op een paar meter lopen ligt, kunnen we deze hotspot natuurlijk ook niet overslaan. Bij binnenkomst worden we vriendelijk door de dame verwelkomt en staat de plank met kaasjes al klaar om geproefd te worden. Hmmm, dat wordt een lekkere lunch!

Kaas proeven in de ABC Cheese Factory
Kaas proeven in de ABC Cheese Factory

Lunchen in de buitenlucht

In het plaatsje staat een houten picknicktafel, een perfecte plek voor een lunch. Het fijne aan Australië is dat er overal wel leuke plekken zijn waar je in de buitenlucht kunt lunchen. Alles wordt goed onderhouden, er staan overal prullenbakken en vaak is er ook nog een openbare wc in de buurt.

Tijdens de lunch maken wij een praatje met een van de eigenaren van de winkels in Tilba. De dame is nieuwsgierig naar onze nationaliteit en achter haar hinkelt haar hondje, die heel sneu genoeg een pootje mist. Een super lief beestje, wat graag de gezelligheid opzoekt. Zulke praatjes maak je trouwens heel snel in Australië en zeker in plaatsjes zoals Tilba.

Hondje zoekt de gezelligheid op in Tilba
Hondje zoekt de gezelligheid op in Tilba

Rondreizen door Australië

Ga je een rondreis door Australië maken, vergeet dan ook niet om de wat onbekendere plaatsjes aan te doen. Proef het echte Australische leven!

Ook hier kom je weer mooie vogels tegen.
Ook hier kom je weer mooie vogels tegen.

Tilba is een leuke plek om net als wij even te stoppen voor een lunch. Wij zullen deze plek niet snel meer vergeten.

Ook Tilba bezoeken?

Lees meer over Central Tilba in Australië en ontdek het ook zelf!

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.



© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy