Top 5 surfplekken wereldwijd - Reporter Marloes met haar surfboard op het strand bij Kuta!

Top 5 surfplekken wereldwijd


16 apr 2015 | Reisinspiratie
Foto: Reporter Marloes Kuta Beach

Beste surfplekken – Heerlijk die zon! Tijd om een top 5 te maken van de beste surfplekken wereldwijd.  Wij hebben de 5 mooiste surfplekken wereldwijd voor jou op een rijtje gezet. 

Byron Bay, Australië

Een mooie baai voor verschillende niveaus. Er is ook een surfschool voor als je nog niet op de plank hebt gestaan maar dit wel graag zou willen! Er zijn hier ook surftours, deze vertrekken vanuit Bryon Bay en eindigen in Sydney. De sfeer is heerlijk ontspannen. 

Byron Bay - beste surfplekken
Byron Bay, Australië

Waikiki, Hawaï

Hawaï, deze mag natuurlijk niet ontbreken in de top 5. Hawaii is immers het land waar surfen bekend door is geworden! Je kunt op dit strand surfplanken huren voor een uur, heerlijk ontspannen gaan over de golfen, want die zullen zeker niet ontbreken!

Waikiki
Waikiki, Hawaï

Surfer’s Point, Barbados

Tropisch gelegen aan de Caribische zijde van de kleine Antillen, is de perfecte plek om als beginnende surfer je kans en je board te pakken. Deze plek wordt de beste wave-spot genoemd van de Antillen.

Kelly Slater @ Boost Mobile Pro 2006
Surfer’s Point, Barbados

Kuta, Bali

Kuta, hier zijn onze reporters ook geweest en hebben daar ook de surfplank uitgeprobeerd. Kuta heeft een mooi zandstrand en de zee een constante golfslag. Er zijn genoeg gelegenheden om lessen te nemen en te oefenen. Er is tevens ook genoeg kans om een surfplank te huren op het strand. Pas hier wel op voor de masseurs die hier rondlopen, zij kunnen erg opdringerig zijn is onze ervaring! Lees meer over Kuta

bali-kuta-liefde-voor-reizen
Kuta, Bali
Reporter Marloes Kuta Beach - beste surfplekken
Reporter Marloes Kuta Beach – beste surfplekken

Lagos, Portugal

Deze is wat dichter bij huis! Lagos heeft veel diversiteit voor zowel beginners als gevorderden. Je hebt hier veel leermogelijkheden over hoe je bijvoorbeeld stroming en herkent en de branding beoordeelt. Lagos heeft vrijwel altijd zon en golven!

Een strand bij Lagos - beste surfplekken
Lagos, Portugal – beste surfplekken


  1. Reisblogger Marloes

    Auteur

    Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *