Top 5 surfplekken wereldwijd

Gepubliceerd: 16 apr 2015 | Foto: Reporter Marloes Kuta Beach

Beste surfplekken – Heerlijk die zon! Tijd om een top 5 te maken van de beste surfplekken wereldwijd.  Wij hebben de 5 mooiste surfplekken wereldwijd voor jou op een rijtje gezet. 

Byron Bay, Australië

In het Australische Byron Bay vind je een mooie baai voor verschillende niveaus. Er is ook een surfschool voor als je nog niet op de plank hebt gestaan maar dit wel graag zou willen! Er zijn hier ook surftours, deze vertrekken vanuit Bryon Bay en eindigen in Sydney. De sfeer is heerlijk ontspannen. 

Byron Bay - beste surfplekken
Byron Bay, Australië

Waikiki, Hawaï

Hawaï, deze mag natuurlijk niet ontbreken in de top 5. Hawaii is immers het land waar surfen bekend door is geworden! Je kunt op dit strand surfplanken huren voor een uur, heerlijk ontspannen gaan over de golfen, want die zullen zeker niet ontbreken!

Waikiki
Waikiki, Hawaï

Surfer’s Point, Barbados

Tropisch gelegen aan de Caribische zijde van de kleine Antillen, is de perfecte plek om als beginnende surfer je kans en je board te pakken. Deze plek wordt de beste wave-spot genoemd van de Antillen.

Kelly Slater @ Boost Mobile Pro 2006
Surfer’s Point, Barbados

Kuta, Bali

Kuta, hier zijn onze reporters ook geweest en hebben daar ook de surfplank uitgeprobeerd. Kuta heeft een mooi zandstrand en de zee een constante golfslag. Er zijn genoeg gelegenheden om lessen te nemen en te oefenen. Er is tevens ook genoeg kans om een surfplank te huren op het strand. Pas hier wel op voor de masseurs die hier rondlopen, zij kunnen erg opdringerig zijn is onze ervaring! Lees meer over Kuta

bali-kuta-liefde-voor-reizen
Kuta, Bali
Reporter Marloes Kuta Beach - beste surfplekken
Reporter Marloes Kuta Beach – beste surfplekken

Lagos, Portugal

Deze is wat dichter bij huis! Lagos heeft veel diversiteit voor zowel beginners als gevorderden. Je hebt hier veel leermogelijkheden over hoe je bijvoorbeeld stroming en herkent en de branding beoordeelt. Lagos heeft vrijwel altijd zon en golven!

Een strand bij Lagos - beste surfplekken
Lagos, Portugal – beste surfplekken
Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Overland truck safari in Afrika: door Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het...

Villa huren op Bali: de mooiste privé villa’s met zwembad!

Een villa huren op Bali? Goed plan! Het fijne klimaat, de heerlijke Indonesische keuken, de gastvrije mensen en de prachtige...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy