Udawalawe National Park in Sri Lanka

Udawalawe National Park: Dé plek in Sri Lanka om wilde olifanten te spotten!


28 dec 2018 | Sri Lanka
Foto: Udawalawe National Park

Het Udawalawe National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka en is één van de beste plekken om olifanten te spotten. In het park leven ongeveer 600 olifanten, maar je vindt hier ook herten, buffalo’s, krokodillen, apen en diverse vogels. Er leven ook luipaarden in het park, maar de kans is niet groot dat je deze zult zien. Het park ligt rondom het Udawalawe Reservoir en ligt in een droog gebied. Dat maakt het spotten van dieren vrij gemakkelijk.

Een ander groot voordeel van het Udawalawe National Park ten opzichte van andere nationale parken in Sri Lanka, is dat het er vrij rustig is. Uiteraard zijn er ook andere toeristen, maar je zult het niet snel meemaken dat je met vele jeeps om één olifant heen staat geparkeerd. En het park is goed bereikbaar vanuit diverse bestemmingen, zoals Ella of Galle.

Safari – Udawalawe National Park

Tip!  Langs de weg rondom het park zul je diverse mensen tegengekomen die je fruit willen verkopen, zodat je dit aan de olifanten kunt geven. Doe dit niet! De olifanten worden op deze manier afhankelijk van de voeding die de mens hen geeft en dat levert soms gevaarlijke situaties op.

Jeepsafari in het Udawalawe National Park

Hoe gaaf is het om met een 4WD door het droge Udawalawe National Park te rijden op zoek naar wilde dieren, en dan vooral naar olifanten?! Je kunt een georganiseerde tour boeken vanuit alle accommodaties in de omgeving. De meeste tours boek je voor een halve dag. De kosten voor de entree van het Udawalawe National Park zijn ongeveer 2.200 rupees (± € 14,00), inclusief de huur van een jeep. De kosten deel je met de andere mensen in je jeep, waar maximaal 6 personen in kunnen.

De beste tijd om de olifanten te spotten is tussen 06:30 – 10:00 uur en tussen 16:00 – 18:30 uur. Midden op de dag is het erg warm en zullen de olifanten de schaduw opzoeken tussen de bomen. De kans dat je de olifanten dan van dichtbij kunt zien is een stuk kleiner.

Breng een bezoek aan het Elephant Transit Home 

Heb je nog wat tijd over? Breng dan zeker een bezoek aan het Elephant Transit Home. In dit opvangtehuis worden gewonde olifanten uit de omgeving verzorgd. Ook olifanten die wees zijn geworden, worden hier opgevangen. Je ziet hier dan ook veel baby-olifantjes. Wanneer het mogelijk is, worden de olifanten na herstel weer in het wild uitgezet, veelal in het Udawalawe National Park.

Baby olifantje – Udawalawe National Park, Sri Lanka

Het is erg leuk om het tehuis te bezoeken tijdens voedertijd. Je kunt de olifanten niet van heel dichtbij bekijken, maar het is een geweldig gezicht om ze allemaal aan te zien komen rennen wanneer ze door hebben dat het etenstijd is. De olifanten worden gevoerd om 09:00, 12:00, 15:00 en 18:00 uur. De toegangsprijs bedraagt 500 rupees (± € 3,00).

Overnachten op de Athgira River Camping 

Ben je op zoek naar een toffe locatie om in de buurt van het Udawalawe National Park te overnachten? Ga dan zeker naar de Athgira River Camping. Deze ‘camping’ biedt 15 comfortabele safaritenten die geplaatst zijn rond de rivier. De tenten beschikken allemaal over een eigen badkamer. Er bevindt zich ook een zwembad op het terrein en er is zelfs wifi beschikbaar. ’s Avonds wordt er langs de rivier een diner georganiseerd waar het personeel allerlei heerlijke gerechten maakt. Het is een enorm sfeervolle plek en een hele bijzondere ervaring! Geweldig!

Ben je net als ik ook zo dol op olifanten? Dan mag een bezoek aan het Udawalawe National Park niet aan de je reis door Sri Lanka ontbreken! 

Deze leuke gastblog over het Udawalawe National Park in Sri Lanka is geschreven door Kim Hobo. Wil je meer weten over een reis door Sri Lanka? Bekijk dan deze landenpagina boordevol informatie, tips en de mooiste foto’s: https://ontdekjebestemming.nl/ontdek-sri-lanka/ 

Enthousiast geworden?

Vraag nu de gratis reisgids aan een laat je inspireren over Sri Lanka! Zin in een rondreis door Sri Lanka? Bekijk de mogelijkheden!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *