Vakantie boeken in 2021 - hier moet je rekening mee houden

Vakantie boeken in 2021: hier moet je rekening mee houden!


11 mrt 2021 | Reistips
Foto: Hier moet je rekening mee houden tijdens het boeken van je vakantie in 2021

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel steeds positiever. Er gloort langzaam weer licht aan de horizon. Gelukkig maar, want wat hebben we met z’n allen het reizen gemist. Het boeken van een vakantie in 2021 is zeker mogelijk, alleen zijn er nog steeds risico’s. Om bij het boeken zo min mogelijk risico te lopen hebben wij een lijstje gemaakt met dingen waar je op moet letten bij het boeken van je vakantie in 2021. Een goede reisvoorbereiding is namelijk belangrijk en zeker in deze rare tijd.

Reisadvies

Op dit moment raadt de Nederlandse overheid reizen naar het buitenland af. Het boeken van een vakantie naar het buitenland wordt afgeraden tot en met 31 maart. Wil jij toch heel graag een vakantie boeken voor 2021? Lees dan onderstaande tips waarbij je de risico’s zoveel mogelijk kunt beperken.

Houd rekening met de geldende coronamaatregelen

Niet alleen in Nederland gelden coronaregels. Ook in het buitenland heb je helaas te maken met coronaregels. Zo kan het voorkomen dat je een verplichte (PCR)test moet doen voor vertrek of dat je verplicht in quarantaine moet bij aankomst. Check voordat je een reis gaat boeken de regels in Nederland en die gelden in het land waar je heen wilt gaan. Zo kom je niet onverwachts voor verrassingen te staan en extra kosten.

Op de website van Rijksoverheid lees je meer informatie over de regels die gelden in Nederland en het buitenland.

Boek een pakketreis

Het is tijdens deze coronapandemie slimmer om een pakketreis te boeken in plaats van het los boeken van vliegtickets en hotels. Met een pakketreis sta je sterker en wanneer er problemen tijdens een reis zijn moet de reisorganisatie voor een oplossing zorgen. Denk hierbij aan het omboeken van je reis, financieel compenseren, terug halen vanuit het buitenland en het terug betalen van de reis. Als je nog niet op reis bent en het is opeens onveilig op je reisbestemming, dan mag je gratis annuleren. Ook heb je recht op geld terug en bij een failissement ben je ook beschermd.

Bij de volgende reisorganisaties kun je pakketreizen boeken:

Bij het boeken van een pakketreis bij een reisorganisatie is het belangrijk dat je op de volgende punten let:

  • Is de reisaanbieder een betrouwbare partij?
  • Is de aanbieder aangesloten bij een calamiteitenfonds?
  • Wat staat er in de reisvoorwaarden?
  • Is er een klachtenregeling aanwezig?
  • Welke garantie heb je bij een failissement?

Check van te voren waarvoor je verzekerd bent

Check van te voren goed wat jouw annuleringsverzekering en reisverzekering vergoedt. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekering niet alles vergoedt omdat je zelf een risico neemt door in coronatijd een reis te boeken. Bij het boeken van een reis naar een oranje of rood gebied, ben je meestal niet verzekerd. Bij het plotseling veranderen van het reisadvies is het verstandig om zo snel mogelijk terug te keren. Check bij de verzekeraar van de voren waar je recht op hebt. Vaak vind je al een heleboel handige informatie op de website van de betreffende reisverzekeraar.

Boek kort voor vertrek of boek een reis die je mag annuleren

Wil je het minste risico lopen dan is het verstandig om zo kort mogelijk voor vertrek een reis te boeken. Bij sommige reisaanbieders kun je kort van te voren nog annuleren. Je krijgt dan je geld terug en geen voucher. Dit kan verstandig zijn als de situatie in het vakantieland of je eigen situatie onzeker is.

Betaal achteraf of verzekerd (bijvoorbeeld met een creditcard)

Het vooraf betalen en onverzekerd betalen van je reis kan een risico zijn. Een reisaanbieder kan bijvoorbeeld failliet gaan. Dan is het afwachten of je je geld nog wel terugkrijgt. Wil je het minste risico lopen, betaal dan achteraf of verzekerd. Bij het verzekerd betalen kun je bijvoorbeeld een betaling doen via de creditcard. Maar er zijn ook andere betaaldiensten die dit aanbieden. Lees altijd goed van te voren wat de algemene voorwaarden zijn van een betaaldienst.

Zelf een reis uitstippelen?

Neem je toch het risico en wil je graag helemaal zelf je reis uitstippelen en boeken in 2021? Dat kan natuurlijk ook nog steeds anno 2021. Lees dan altijd goed de voorwaarden van partijen zoals Booking.com, Skyscanner en Rentalcars. Let bij Booking.com bijvoorbeeld op het gratis kunnen annuleren van de accommodatie. Dit staat vermeld in groene letters bij het selecteren van de kamer.

Populaire bestemmingen

Vind je het lastig om een reisbestemming te kiezen voor 2021? Misschien kunnen wij jou inspireren. Dit zijn de meest populaire bestemmingen op onze website, waar het meest naar gezocht wordt:

Of je kunt natuurlijk de gratis reisgidsen voor 2021 aanvragen. Vraag ze aan en ontvang ze zo snel mogelijk in huis.

Wij wensen jou alvast een hele mooie en veilige reis!

Lees ook: Reizen in coronatijd: hier moet je op letten!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *