Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Gepubliceerd: 11 mrt 2021 | Foto: Hier moet je rekening mee houden tijdens het boeken van je vakantie in 2021

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel steeds positiever. Er gloort langzaam weer licht aan de horizon. Gelukkig maar, want wat hebben we met z’n allen het reizen gemist. Het boeken van een vakantie in 2022 is zeker mogelijk, alleen zijn er nog steeds risico’s. Om bij het boeken zo min mogelijk risico te lopen hebben wij een lijstje gemaakt met dingen waar je op moet letten bij het boeken van je vakantie in 2022. Een goede reisvoorbereiding is namelijk belangrijk en zeker in deze rare tijd.

Houd rekening met de geldende (corona)maatregelen

Op de website van Rijksoverheid lees je meer informatie over de regels die gelden in Nederland en het buitenland.

Boek een pakketreis

Het is tijdens onzekere tijden slimmer om een pakketreis te boeken in plaats van het los boeken van vliegtickets en hotels. Met een pakketreis sta je sterker en wanneer er problemen tijdens een reis zijn moet de reisorganisatie voor een oplossing zorgen. Denk hierbij aan het omboeken van je reis, financieel compenseren, terug halen vanuit het buitenland en het terug betalen van de reis. Als je nog niet op reis bent en het is opeens onveilig op je reisbestemming, dan mag je gratis annuleren. Ook heb je recht op geld terug en bij een failissement ben je ook beschermd.

Bij de volgende reisorganisaties kun je pakketreizen boeken:

Bij het boeken van een pakketreis bij een reisorganisatie is het belangrijk dat je op de volgende punten let:

  • Is de reisaanbieder een betrouwbare partij?
  • Is de aanbieder aangesloten bij een calamiteitenfonds?
  • Wat staat er in de reisvoorwaarden?
  • Is er een klachtenregeling aanwezig?
  • Welke garantie heb je bij een failissement?

Check van te voren waarvoor je verzekerd bent

Check van te voren goed wat jouw annuleringsverzekering en reisverzekering vergoedt. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekering niet alles vergoedt omdat je zelf een risico neemt door in coronatijd een reis te boeken. Bij het boeken van een reis naar een oranje of rood gebied, ben je meestal niet verzekerd. Bij het plotseling veranderen van het reisadvies is het verstandig om zo snel mogelijk terug te keren. Check bij de verzekeraar van de voren waar je recht op hebt. Vaak vind je al een heleboel handige informatie op de website van de betreffende reisverzekeraar.

Boek kort voor vertrek of boek een reis die je mag annuleren

Wil je het minste risico lopen dan is het verstandig om zo kort mogelijk voor vertrek een reis te boeken. Bij sommige reisaanbieders kun je kort van te voren nog annuleren. Je krijgt dan je geld terug en geen voucher. Dit kan verstandig zijn als de situatie in het vakantieland of je eigen situatie onzeker is.

Betaal achteraf of verzekerd (bijvoorbeeld met een creditcard)

Het vooraf betalen en onverzekerd betalen van je reis kan een risico zijn. Een reisaanbieder kan bijvoorbeeld failliet gaan. Dan is het afwachten of je je geld nog wel terugkrijgt. Wil je het minste risico lopen, betaal dan achteraf of verzekerd. Bij het verzekerd betalen kun je bijvoorbeeld een betaling doen via de creditcard. Maar er zijn ook andere betaaldiensten die dit aanbieden. Lees altijd goed van te voren wat de algemene voorwaarden zijn van een betaaldienst.

Zelf een reis uitstippelen?

Neem je toch het risico en wil je graag helemaal zelf je reis uitstippelen en boeken in 2022? Dat kan natuurlijk ook nog steeds anno 2022. Lees dan altijd goed de voorwaarden van partijen zoals Booking.com, Skyscanner en Rentalcars. Let bij Booking.com bijvoorbeeld op het gratis kunnen annuleren van de accommodatie. Dit staat vermeld in groene letters bij het selecteren van de kamer.

Populaire bestemmingen

Vind je het lastig om een reisbestemming te kiezen voor 2022? Misschien kunnen wij jou inspireren. Dit zijn de meest populaire bestemmingen op onze website, waar het meest naar gezocht wordt:

Of je kunt natuurlijk de gratis reisgidsen voor 2022 aanvragen. Vraag ze aan en ontvang ze zo snel mogelijk in huis.

Wij wensen jou alvast een hele mooie en veilige reis!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy