Vakantie boeken

Vakantie boeken in 2024: tips en ervaringen

Gepubliceerd: 11 mrt 2021 | Foto: Vakantie boeken in 2024

Het boeken van een vakantie gaat tegenwoordig vrij eenvoudig. Zo hoef je niet meer fysiek naar een reisbureau te gaan, maar kun je op je gemak via je laptop of mobiel vergelijken en direct boeken. Doordat er steeds meer reisorganisaties zijn kan het soms lastig zijn om te kiezen en heb je per reisorganisatie weer te maken met andere voorwaarden en tarieven. In deze blog vertellen wij waar je op moet letten bij het boeken van je vakantie.

Bekijk de huidige situatie van je reisbestemming

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je een reisbestemming kunt bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld te maken hebben met natuurrampen, pandemieën of oorlogen. Het is van te voren fijn om te weten wat de huidige situatie is in het vakantieland, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Op de website van Rijksoverheid lees je meer informatie over jouw bestemming en zie je in één oogopslag of het veilig is om ernaartoe te reizen.

Boek een pakketreis

Wist je dat het in onzekere tijden (denk aan pandemieën of oorlogen) slimmer om een pakketreis te boeken in plaats van het los boeken van vliegtickets en hotels. Met een pakketreis sta je sterker en wanneer er problemen tijdens een reis zijn moet de reisorganisatie voor een oplossing zorgen. Denk hierbij aan het omboeken van je reis, financieel compenseren, terug halen vanuit het buitenland en het terug betalen van de reis. Als je nog niet op reis bent en het is opeens onveilig op je reisbestemming, dan mag je gratis annuleren. Ook heb je recht op geld terug en bij een failissement ben je ook beschermd.

Bij de volgende reisorganisaties kun je o.a. pakketreizen boeken:

Bij het boeken van een pakketreis bij een reisorganisatie is het belangrijk dat je op de volgende punten let:

  • Is de reisaanbieder een betrouwbare partij?
  • Is de aanbieder aangesloten bij een calamiteitenfonds?
  • Wat staat er in de reisvoorwaarden?
  • Is er een klachtenregeling aanwezig?
  • Welke garantie heb je bij een failissement?

Check van te voren waarvoor je verzekerd bent

Check van te voren goed wat jouw annuleringsverzekering en reisverzekering vergoedt. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekering niet alles vergoedt omdat je zelf een risico neemt door in coronatijd een reis te boeken. Bij het boeken van een reis naar een oranje of rood gebied, ben je meestal niet verzekerd. Bij het plotseling veranderen van het reisadvies is het verstandig om zo snel mogelijk terug te keren. Check bij de verzekeraar van de voren waar je recht op hebt. Vaak vind je al een heleboel handige informatie op de website van de betreffende reisverzekeraar.

Boek kort voor vertrek of boek een reis die je mag annuleren

Wil je het minste risico lopen dan is het verstandig om zo kort mogelijk voor vertrek een reis te boeken. Bij sommige reisaanbieders kun je kort van te voren nog annuleren. Je krijgt dan je geld terug en geen voucher. Dit kan verstandig zijn als de situatie in het vakantieland of je eigen situatie onzeker is.

Betaal achteraf of verzekerd (bijvoorbeeld met een creditcard)

Het vooraf betalen en onverzekerd betalen van je reis kan een risico zijn. Een reisaanbieder kan bijvoorbeeld failliet gaan. Dan is het afwachten of je je geld nog wel terugkrijgt. Wil je het minste risico lopen, betaal dan achteraf of verzekerd. Bij het verzekerd betalen kun je bijvoorbeeld een betaling doen via de creditcard. Maar er zijn ook andere betaaldiensten die dit aanbieden. Lees altijd goed van te voren wat de algemene voorwaarden zijn van een betaaldienst.

Zelf een reis uitstippelen?

Neem je toch het risico en wil je graag helemaal zelf je reis uitstippelen en boeken in 2024? Dat kan natuurlijk ook nog steeds anno 2024. Lees dan altijd goed de voorwaarden van partijen zoals Booking.com, Skyscanner, Sunny Cars en GetYourGuide. Let bij Booking.com bijvoorbeeld op het gratis kunnen annuleren van de accommodatie. Dit staat vermeld in groene letters bij het selecteren van de kamer op de website van Booking.com.

Populaire bestemmingen

Vind je het lastig om een reisbestemming te kiezen voor 2024? Misschien kunnen wij jou inspireren. Dit zijn de meest populaire bestemmingen op onze website, waar het meest naar gezocht wordt:

Neem contact op met experts

Ben je bij het boeken van je vakantie nog steeds in twijfel over waar je recht op bij annulering van je vakantie? Neem dan contact op met de experts van reisorganisaties. Vraag ze om de voorwaarden nogmaals uit te leggen en het op papier te zetten zodat je altijd in je recht staat in het geval van nood.

Goede reisorganisaties

Wij hebben zelf goede ervaringen met de volgende reisorganisaties:

Of je kunt natuurlijk de gratis reisgidsen voor 2024 aanvragen. Vraag ze aan en ontvang ze zo snel mogelijk in huis.

Wij wensen jou alvast een hele mooie en veilige reis!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy