Veilig dagje strand? Bouw je eigen strandfort

Veilig dagje strand? Bouw je eigen strandfort


04 jun 2020 | Reistips
Foto: Veilig dagje strand? Bouw je eigen strandfort

Nu er langzaam meer bewegingsvrijheid is zoeken mensen massaal de buitenlucht op. Een slimme beslissing want de natuur heeft immers veel te bieden. Een heerlijke wandeling door de bossen of een dagje aan het strand of recreatieplas. Deze tijden vragen echter wel om flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Daarom komen we in dit artikel met een idee om een dag verantwoord aan het water door te brengen.

Door de stijging in temperaturen zoeken steeds meer mensen verkoeling aan het water. Gelukkig houden de meeste mensen, ook in de drukte, gepaste afstand. Toch is het altijd even zoeken naar een geschikte plek en hopen dat nieuwe bezoekers zich ook aan de afstand houden.

Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je een strandfort bouwen. Een privé plekje op het strand waar je samen met vrienden of familie meer rust ervaart. De echte avontuurlijke reiziger bereidt zich immers goed voor op zijn avonturen. Al is het maar voor een dag aan het water.

Wat heb je nodig?

Om een goed strandfort te bouwen zijn een aantal attributen onmisbaar. Met de onderstaande items ben je in staat om veilig en verantwoord met je vrienden of je gezin te ontspannen.

 • Windscherm; een windscherm is de sleutel naar een goed fort. Het zorgt ervoor dat je voldoende afstand kan bewaren van omstanders;
 • Strandstoel; op je handdoek liggen is lekker ontspannend maar als je op je gemak je outdoor magazine wil lezen gaat er niets boven een comfortabele strandstoel; 
 • Strandparasol; Het is geen geheim dat te veel zon een schadelijk effect heeft op je gezondheid. Een parasol is dus geen overbodige luxe. Zeker in combinatie met het windscherm voorkom je dat er wind onder de parasol komt;
 • Koelbox; als je een hele dag op strand zit met de zon op je hoofd is verkoeling essentieel. Door je eigen koelbox mee te nemen bespaar je ook nog eens op de kosten.
 • Bolderkar; je leest het goed. Om een strandfort te bouwen heb je aardig wat materiaal nodig. Om het jezelf wat gemakkelijker te maken is een bolderkar een perfecte uitvinding. 

Waar komt het idee vandaan?

Wanneer je ooit in Engeland op vakantie bent geweest en de kust hebt bezocht dan weet je dat de Engelsen graag een happening van een stranddag maken. Zeker in Cornwall waar de kust een Zuid-Europees karakter heeft spendeert de gemiddelde Engelse familie een hele ochtend, middag en avond op het strand. Dat doen ze uitgebreid en goed voorbereid.

Strand van Cornwall
Strand van Cornwall

Alles gaat mee: barbecue, zonnebrandcrème, surfplank, strandstoelen en bovenal een windscherm. De hele dag stand in combinatie met een wat preutse bevolking zorgt ervoor dat zij hun eigen plek creëren en die het liefst voor zichzelf houden. Hun eigen fort dus.

Leave no trace

Ga je de komende zomer aan het water ontspannen denk dan aan de ‘Leave no trace’ regels:

 • Plan vooruit en bereid je voor.
 • Wandel en kampeer op duurzame ondergrond.
 • Laat geen afval achter.
 • Kijk uit met kampvuren.
 • Respecteer de buren (fauna en flora).
 • Respecteer de andere bezoekers.

Heb je zelf nog creatieve ideeën voor het bouwen van je eigen fort? Deel ze dan via onze social media kanalen. 

Dit artikel is geschreven door de redactie van Obelink


 1. Redactie van Liefde voor Reizen

  Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *