Visum aanvragen voor Kenia: hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 07 mei 2019 | Foto: Visum aanvragen voor Kenia | (ADV)

Visum aanvragen voor Kenia
Reisblog Liefde voor Reizen

Zin in een avontuurlijke vakantie in Afrika? Dan is Kenia zeker een goede bestemming. Dit Oost-Afrikaanse land staat bekend om de verschillende soorten landschappen, die zich kenmerken door het prachtige wildlife wat er te spotten is. Kenia staat dan ook niet voor niets jarenlang bovenaan als het gaat om safari’s. Vooral het Masai Mara reservaat is de ideale bestemming om wilde dieren te spotten.

Tradities en fraaie landschappen

Daarnaast is Kenia een prima bestemming om kennis te maken met oude tradities, fraaie landschappen en een rijke cultuur. Langs de kust kun je genieten van droomstranden waarbij het water nooit koeler is dan 25 graden Celsius.

Prachtige (paradijselijke) stranden in Kenia
Prachtige (paradijselijke) stranden in Kenia

In Kenia leven ongeveer veertig verschillende volkeren, met ieder hun eigen regels en tradities. Een deel hiervan is meegegaan in de verwestersing en modernisering van het land, terwijl een ander deel nog steeds volgens oude tradities leeft en zich weinig van buitenaf laat beïnvloeden. Tijdens een reis door Kenia mag een bezoek aan een van deze volkeren zeker niet ontbreken.

Nairobi

Daarnaast mag je een bezoek aan Nairobi, de hoofdstad van Kenia (ook wel de safari hoofdstad van de wereld genoemd) ook niet missen. Wandel hier tussen wolkenkrabbers door en maak foto’s van leeuwen en giraffen in het Nairobi National Park met de moderne skyline op de achtergrond.

Nairobi

Visum voor Kenia

Wie het prachtige Kenia wil bezoeken heeft net zoals voor andere landen een visum nodig. Het visum dient voor vertrek al aangevraagd te zijn. Deze kun je tegenwoordig heel eenvoudig online aanvragen. Wij zullen je uitleggen hoe het werkt en waar je op moet letten bij het aanvragen van je visum voor Kenia.

Het visum is een elektronische reistoestemming en wordt ook wel e-visum genoemd. Deze wordt toegekend door de overheid van Kenia. Het visum is voor Kenia verplicht; reizigers zonder geldig visum worden het land niet ingelaten. Er zijn voor Kenia 2 soorten visums beschikbaar. Zo is er een zakelijke en toeristische variant. Met een geldig visum Kenia is het toegestaan om eenmalig tot 90 dagen in het land te verblijven. 

Op safari in Kenia
Op safari in Kenia

Bij het aanvragen van het visum gelden de volgende voorwaarden:

  • Alle reizigers dienen een eigen paspoort te bezitten, dit geldt ook voor kinderen. Het paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst en minimaal één lege pagina bevatten
  • Het is enkel toegestaan in Kenia te arriveren op één van de 10 geselecteerde luchthavens, 10 geselecteerde zeehavens of 11 geselecteerde grensovergangen die zijn te vinden op de pagina met voorwaarden van het visum Kenia
  • Voorafgaand aan het aanvragen van het visum moeten de dag van aankomst en vertrek bekend zijn en moet al minimaal één overnachting in Kenia geboekt zijn
  • Bij het aanvragen van het online visum dien je één van onderstaande documenten aan te leveren:
    • Een boekingsbevestiging voor de retourvlucht (vluchtschema/itinerary), of
    • Een boekingsbevestiging voor een overnachtingsplaats, of
    • Een uitnodigingsbrief van een Keniaanse organisatie of inwoner

Kosten visum Kenia

Aan het aanvragen van het visum zitten kosten verbonden. Maar wat betaal je nou eigenlijk voor het visum? Bekijk hier de kosten van het visum voor Kenia.

Het visum aanvragen

Het visum voor Kenia kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week online aanvragen via de website. Het aanvragen kan tot 4 dagen voor vertrek. Om risico’s te beperken wordt er aangeraden om het visum bij voorkeur meer dan 2 weken voor vertrek aan te vragen. Ook een visum voor Kenia nodig? Visum Kenia Aanvragen

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Kenia ook leuk:

Kenia de perfecte huwelijksreis-bestemming
Kenia

Kenia: de huwelijksreis-bestemming voor als je het niet eens kan worden

Het vinden van de perfecte huwelijksreis-bestemming is niet makkelijk. Gelukkig zijn er mensen die je hierbij kunnen helpen, zoals het team van Charlie’s Travels. Zij hebben de ideale huwelijksreis-bestemming voor je gevonden. Laat je nu inspireren door hun gastblog en ontdek wat de voordelen zijn van een huwelijksreis in Kenia. Hij of zij is door Kenia: de huwelijksreis-bestemming voor als je het niet eens kan worden

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy