Visum aanvragen voor Australië? Hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 08 jan 2019 | Foto: Visum aanvragen voor Australië

Australië, het land van de kangoeroes, koala’s, spinnen, surfspots, laid-back mentaliteit, bbq avondjes en natuurlijk paradijselijke plekjes. Jaarlijks trekken veel mensen richting Australië om te gaan backpacken, een rondreis te gaan maken of om op familiebezoek te gaan.

Australië is populair

Australië is een populair vakantieland, vooral onder de backpackers. Met name de oostkust is erg in trek, maar ook steden zoals Melbourne, Sydney, Perth en Brisbane doen het erg goed bij backpackers. Veel reizigers kiezen ervoor om langs de oostkust te gaan reizen. Bijvoorbeeld met een camper. Genieten van de mooiste stranden, leukste Australische steden en oog in oog staan met typisch Australisch wildlife. Klinkt goed, vind je ook niet?

Pebbly Beach in Australië, een paradijselijk plekje
Pebbly Beach in Australië, een paradijselijk plekje

De meeste reizigers waarderen Australië vanwege het fijne klimaat, de veiligheid, het laidback leven, de natuur, wildlife en goede infrastructuur. Het rondreizen door Australië is heel goed te doen. Zo kun je bijvoorbeeld met de auto op pad gaan, de bus of de trein pakken en voor de grotere afstanden met het vliegtuig gaan. Dit is geheel budget afhankelijk en natuurlijk afhankelijk van je wensen. Benieuwd naar mooie routes door Australie? Lees dan: De mooiste routes van Australië!

Zoals je al leest, Australië heeft veel moois te bieden en is de ideale vakantiebestemming. Staat Australië ook op jouw bucketlist?

Maar wie wil reizen door Australië heeft een visum nodig. Zo zijn er verschillende visums beschikbaar.

Soorten visums in Australië

Wil je reizen en werken in Australië dan kom je in aanmerking voor het Working Holiday Visum. Wil je alleen maar rondreizen, dan kun je beter een toeristenvisum aanvragen. Let bij het aanvragen altijd goed op de regels, ze zijn namelijk erg streng in Australië en het zou zonde zijn als je het land niet in komt. In deze blog leg ik je uit waar je op moet letten bij het aanvragen van een visum voor Australië.

Wanneer moet je een visum voor Australië aanvragen?

Het visumplicht in Australië geldt voor alle reizigers, dus ook zakenreizigers en toeristen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Het visum kun je het beste direct aanvragen nadat je jouw reis naar Australië hebt geboekt. Wacht hier nooit te lang mee, zodat je voldoende tijd hebt om eventuele problemen op te lossen.

Wat voor visum moet ik aanvragen?

Zoals ik al eerder beschreef kent Australië verschillende visums. Stel jezelf eerst de vraag: wat wil ik gaan doen in Australië? Als je niet wilt gaan werken in Australië dan valt het Working Holiday Visum al voor jou af. Wil je gaan backpacken in Australië, dan kun je een toeristenvisum aanvragen.

Hoe lang is het visum geldig?

Het toeristenvisum voor Australië is 12 maanden geldig en gaat in op het moment dat de aanvraag is goedgekeurd.

Bij het aanvragen van het visum gelden de volgende voorwaarden:

  • Jouw paspoort moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn
  • Je bent in het bezit van een Nederlandse of Belgische zorgverzekering
  • Er is geen sprake van tuberculose op het moment dat je naar Australië reist
  • Je hebt geen openstaande schulden bij de overheid van Australië
  • Je verkoopt tijdens de reis geen goederen of diensten aan Australische consumenten
  • Lees hier alle voorwaarden!

Visum met spoed aanvragen?

Normaal gesproken duurt het enkele dagen voordat je in het bezit bent van een geldig visum voor Australië. Het visum wordt na het aanvragen namelijk binnen enkele dagen toegekend en per e-mail toegestuurd. Mocht je spoed hebben en het visum eerder nodig hebben, dan kun je ook een spoedaanvraag indienen. Deze spoedaanvragen worden met 90% zekerheid al binnen 3 dagen toegekend.

Het visum voor Australië aanvragen

Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om een visum voor Australië aan te vragen. Er zijn verschillende partijen die je hierbij kunnen helpen. Zo heb je bijvoorbeeld VisumBuitenland.nl, waarbij je op een snelle en veilige manier jouw visum kunt aanvragen. Nieuwsgierig naar de kosten van het visum? Lees meer over de kosten voor het visum van Australië. Zorg altijd dat je bij het aanvragen van het visum alle gegevens zorgvuldig invult, als dit namelijk niet klopt, kan het veel gedoe en tijd kosten. En dat wil je natuurlijk niet. Heb jij ook een visum voor Australië nodig? Australisch visum aanvragen!

Twijfel je over het visum of heb je een belangrijke vraag, kijk dan ook even bij de veelgestelde vragen. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet bij staan, neem dan contact op het Visum Supportcenter. Wij wensen jou alvast een hele mooie reis door Australië.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Australië

De leukste dagtrips vanuit Sydney

Er is veel te zien en te doen in en rondom het Australische Sydney. Zo kun je de rijke...

Gratis activiteiten in Australië waarmee je kunt besparen op je reis

Rondreizen door Australië is niet goedkoop en zeker met het boeken van verschillende excursies kunnen de kosten snel oplopen. Gelukkig...

Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Het Museum and Art Gallery of The Northern Territory in Darwin is dé attractie die je moet bezoeken als je...

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy