Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum aanvragen voor Australië? Hier moet je op letten!

Visum aanvragen voor Australië

Visum aanvragen voor Australië? Hier moet je op letten!

Visum aanvragen voor Australië

Inhoudsopgave

Australië, het land van de kangoeroes, koala’s, spinnen, surfspots, laid-back mentaliteit, bbq avondjes en natuurlijk paradijselijke plekjes. Jaarlijks trekken veel mensen richting Australië om te gaan backpacken, een rondreis te gaan maken of om op familiebezoek te gaan.

Australië is populair

Australië is een populair vakantieland, vooral onder de backpackers. Met name de oostkust is erg in trek, maar ook steden zoals Melbourne, Sydney, Perth en Brisbane doen het erg goed bij backpackers. Veel reizigers kiezen ervoor om langs de oostkust te gaan reizen. Bijvoorbeeld met een camper. Genieten van de mooiste stranden, leukste Australische steden en oog in oog staan met typisch Australisch wildlife. Klinkt goed, vind je ook niet?

Pebbly Beach in Australië, een paradijselijk plekje
Pebbly Beach in Australië, een paradijselijk plekje

De meeste reizigers waarderen Australië vanwege het fijne klimaat, de veiligheid, het laidback leven, de natuur, wildlife en goede infrastructuur. Het rondreizen door Australië is heel goed te doen. Zo kun je bijvoorbeeld met de auto op pad gaan, de bus of de trein pakken en voor de grotere afstanden met het vliegtuig gaan. Dit is geheel budget afhankelijk en natuurlijk afhankelijk van je wensen. Benieuwd naar mooie routes door Australie? Lees dan: De mooiste routes van Australië!

Zoals je al leest, Australië heeft veel moois te bieden en is de ideale vakantiebestemming. Staat Australië ook op jouw bucketlist?

Maar wie wil reizen door Australië heeft een visum nodig. Zo zijn er verschillende visums beschikbaar.

Soorten visums in Australië

Wil je reizen en werken in Australië dan kom je in aanmerking voor het Working Holiday Visum. Wil je alleen maar rondreizen, dan kun je beter een toeristenvisum aanvragen. Let bij het aanvragen altijd goed op de regels, ze zijn namelijk erg streng in Australië en het zou zonde zijn als je het land niet in komt. In deze blog leg ik je uit waar je op moet letten bij het aanvragen van een visum voor Australië.

Wanneer moet je een visum voor Australië aanvragen?

Het visumplicht in Australië geldt voor alle reizigers, dus ook zakenreizigers en toeristen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Het visum kun je het beste direct aanvragen nadat je jouw reis naar Australië hebt geboekt. Wacht hier nooit te lang mee, zodat je voldoende tijd hebt om eventuele problemen op te lossen.

Wat voor visum moet ik aanvragen?

Zoals ik al eerder beschreef kent Australië verschillende visums. Stel jezelf eerst de vraag: wat wil ik gaan doen in Australië? Als je niet wilt gaan werken in Australië dan valt het Working Holiday Visum al voor jou af. Wil je gaan backpacken in Australië, dan kun je een toeristenvisum aanvragen.

Hoe lang is het visum geldig?

Het toeristenvisum voor Australië is 12 maanden geldig en gaat in op het moment dat de aanvraag is goedgekeurd.

Bij het aanvragen van het visum gelden de volgende voorwaarden:

  • Jouw paspoort moet nog ten minste 6 maanden geldig zijn
  • Je bent in het bezit van een Nederlandse of Belgische zorgverzekering
  • Er is geen sprake van tuberculose op het moment dat je naar Australië reist
  • Je hebt geen openstaande schulden bij de overheid van Australië
  • Je verkoopt tijdens de reis geen goederen of diensten aan Australische consumenten
  • Lees hier alle voorwaarden!

Visum met spoed aanvragen?

Normaal gesproken duurt het enkele dagen voordat je in het bezit bent van een geldig visum voor Australië. Het visum wordt na het aanvragen namelijk binnen enkele dagen toegekend en per e-mail toegestuurd. Mocht je spoed hebben en het visum eerder nodig hebben, dan kun je ook een spoedaanvraag indienen. Deze spoedaanvragen worden met 90% zekerheid al binnen 3 dagen toegekend.

Het visum voor Australië aanvragen

Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om een visum voor Australië aan te vragen. Er zijn verschillende partijen die je hierbij kunnen helpen. Zo heb je bijvoorbeeld VisumBuitenland.nl, waarbij je op een snelle en veilige manier jouw visum kunt aanvragen. Nieuwsgierig naar de kosten van het visum? Lees meer over de kosten voor het visum van Australië. Zorg altijd dat je bij het aanvragen van het visum alle gegevens zorgvuldig invult, als dit namelijk niet klopt, kan het veel gedoe en tijd kosten. En dat wil je natuurlijk niet. Heb jij ook een visum voor Australië nodig? Australisch visum aanvragen!

Twijfel je over het visum of heb je een belangrijke vraag, kijk dan ook even bij de veelgestelde vragen. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet bij staan, neem dan contact op het Visum Supportcenter. Wij wensen jou alvast een hele mooie reis door Australië.

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië