Visum aanvragen voor Turkije? Zo werkt het!

Gepubliceerd: 18 apr 2019 | Foto: Visum aanvragen voor Turkije? Zo doe je dat!

Vanaf 2 maart 2020 hebben Nederlanders die Turkije willen bezoeken voor een periode van 90 dagen (binnen 180 dagen) geen visum meer nodig. Lees meer hierover

Turkije is nog steeds een zeer populaire bestemming onder de Nederlanders. Het prachtige weer, de mooie stranden, schitterende natuurgebieden en culturele bezienswaardigheden worden door Nederlanders zeer gewaardeerd. Wist je dat je al in een kleine 4 uur naar Turkije toevliegt en een vakantie in Turkije ook helemaal niet duur hoeft te zijn.

Mooie bezienswaardigheden

Naast de mooie stranden en het fijne klimaat heeft Turkije op cultureel gebied ook een hoop te bieden.

Efeze

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Efeze, een rijke Romeinse havenstad in de oudheid. Deze stad is prachtig bewaard gebleven en wie hier rondloopt waant zich helemaal in de oude Romeinse tijd. Efeze is vooral bekend om de prachtige bibliotheek van Celsus.

Bibliotheek van Efeze
Bibliotheek van Efeze

Pamukkale

Nog een echte must see is Pamukkale in Turkije. Op een heuvel in de binnenlanden van Turkije kun je genieten van indrukwekkende kalkstenen baden, die gevuld zijn met kalkrijk water uit de bronnen. Een plek om helemaal te ontspannen en die zeer de moeite waard is om te bezoeken.

Istanbul

Wie meer van de steden is mag het grote en bruisende Istanbul zeker niet missen. Deze prachtige Turkse stad, die opgesplitst wordt door de Bosporus en op 2 continenten ligt, is bij stedentrippers zeer populair. Istanbul is een mix van westerse en oosterse cultuur en prima te combineren met andere bezienswaardigheden in Turkije.

Galatatoren in Istanboel
Galatatoren in Istanboel

En vergeet het indrukwekkende Cappadocië natuurlijk niet.

Reisadvies Turkije

Is reizen naar Turkije veilig? Tot 19 juli 2018 gold de noodtoestand in Turkije, vanwege terroristische aanslagen in het land. Ondanks het verhoogd risico voor terroristische aanslagen is het op dit moment veilig om naar Turkije te reizen. Helemaal wanneer je naar de toeristische gebieden reist. Het was voornamelijk politieke onrust in het land en was niet gericht op toeristen.

Visumplicht

Wat veel mensen wel eens vergeten is dat je voor een vakantie in Turkije een visum nodig hebt. Maar ook dat is tegenwoordig met het online aanvragen ervan geen enkel probleem en heel eenvoudig te doen. Bedrijven zoals VisumBuitenland zijn hierin gespecialiseerd en helpen je hier graag bij. Zo kun je binnen no time één of meer visums voor Turkije aanvragenen heb je het visum voor Turkije zo geregeld.

Informatie Turkse visum

Wie in 2019 of 2020 op vakantie of zakenreis gaat naar Turkije, heeft een visum nodig. Voordat je het vliegtuig instapt voor die welverdiende vakantie in Turkije dien je over een geldig visum te beschikken. Alle zakelijke en toeristische reizigers dienen vooraf het visum voor Turkije aan te vragen. Deze visumplicht geldt voor zowel reizigers met een Belgische en Nederlandse nationaliteit. De visumplicht geldt ook voor minderjarige kinderen, ook zij worden alleen toegelaten met een eigen Turks visum.

Pamukkale
Pamukkale

Voorwaarden aanvragen visum

  • Je hebt een zakelijk of toeristisch doel
  • Je reist met een Nederlands of Belgisch paspoort of ID kaart
  • Reis je met een paspoort? Dan moet het paspoort nog 6 maanden geldig zijn na aankomst
  • Je mag tijdens je verblijf in Turkije niet in dienst treden bij een Turkse werkgever.
  • Je mag tijdens je verblijf niet studeren aan een Turkse onderwijsinstelling.

Geldigheid van het visum

Heb je een geldig visum dan is deze 180 dagen geldig gedurende je bezoek. Deze geldigheidsduur gaat in op de aankomstdatum die je aangeeft op het aanvraagformulier. Tijdens deze 180 dagen mag je maximaal 90 dagen in Turkije verblijven.

Kosten e-visum Turkije

Het toeristenvisum voor Turkije kun je aanvragen voor € 29,95 per persoon. Betalen is mogelijk met alle bekende online betaalmogelijkheden zoals iDeal, PayPal en creditcard.

Visum Turkije aanvragen

Wil jij dit jaar het mooie Turkije ontdekken en heb je een visum nodig? Vraag je visum dan nu eenvoudig aan. Dringt de tijd voor je en heb je jouw visum voor Turkije vandaag nodig? Doe dan een spoedaanvraag! Indien je een spoedaanvraag indient, ontvang je het visum Turkije gemiddeld al na 14 minuten. De Turkse immigratiedienst geeft nooit garanties voor levertijden; ook niet bij spoed. 

Als er geen sprake is van spoed, wordt het visum voor Turkije meestal binnen 3 dagen goedgekeurd en per e-mail toegestuurd. Desondanks wordt aangeraden het visum al enkele weken voor vertrek aan te vragen.

Heb je meer vragen over het visum voor Turkije? Neem dan een kijkje op de pagina van VisumBuitenland bij de veelgestelde vragen.

Een hele fijne vakantie in Turkije gewenst!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

De leukste dagtrips vanuit Sydney

Er is veel te zien en te doen in en rondom het Australische Sydney. Zo kun je de rijke...

Treinrondreizen door Europa: mooie treinreizen vanuit Nederland!

Treinrondreizen door Europa, een avontuurlijke én milieubewuste manier van reizen. Een rondreis maken met de trein door Europa is ook...

São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld...

Is een camper iets voor mij? De voor- en nadelen van een camper!

Het huren van een camper is hot. Steeds meer mensen hebben de smaak te pakken en kiezen voor een camperreis...

City break in Stavanger: skiën, fjorden en Noorse gastvrijheid

Prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers en majestueuze bergen, de omgeving van Stavanger in Noorwegen weet menig reiziger enthousiast te maken. Zeker...

Rondreis door Afrika: Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy