Welke landen zijn geel? Waar kan ik naartoe op vakantie in 2021?

Gepubliceerd: 13 mei 2021 | Foto: Amorgos, Griekenland

Op vakantie in 2021? Na een jaar vol met lockdowns, inreisverboden en PCR tests ziet het er nu een stuk rooskleuriger uit voor de reiswereld. Hoewel de wereld nog steeds op slot zit, zijn de berichten over weer kunnen reizen naar andere landen steeds positiever. Benieuwd welke landen momenteel code geel hebben lees dan verder.

Welke landen hebben kleurcode groen, geel of oranje?

Op dit moment zijn er nog weinig landen die in aanmerking komen voor een groen of geel reisadvies. Maar het worden er wel steeds meer gelukkig. Het lijstje met landen met code geel wordt steeds langer, zie hieronder.

De volgende landen hebben code groen

De volgende landen hebben code geel

De volgende landen hebben code geel én oranje

Laatste update van deze pagina is 7 juli 2021. Bovenstaande gegevens komen vanaf de website van Nederlandwereldwijd.nl. Check voor de meest recente reisadviezen Nederlandwereldwijd.nl.

Naar welk land je ook gaat, je kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals bijvoorbeeld een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen, houd daarom altijd goed het reisadvies in de gaten.

Vakantie in 2021

Door alle maatregelen die per land gelden wordt het steeds onoverzichtelijker en is het lastig om op dit moment een reis te boeken. Gelukkig zijn er handige websites die alles inzichtelijk maken en waarop je snel kunt zien waar je welkom bent. Zo kun je in oogopslag zien hoe actief het coronavirus is en welke regels er gelden per land. Want een goede reisvoorbereiding is het halve werk, toch?

Coronaregels per land bekijken

Een handige wereldkaart waarop je een goed overzicht krijgt met data per bestemming is Covidcontrols.co. Hierop kun je in één keer zien welke landen in lockdown zitten, welke landen reizigers binnenlaten en hoeveel besmettingen het land op dat moment heeft. Als je op de wereldkaart op een gewenst land klikt zie je direct de regels die er gelden.

Screenshot van Covidcontrols.co - Vakantie 2021
Foto: screenshot van Covidcontrols.co – vakantie in 2021

Zijn bijvoorbeeld de hotels of restaurants open in het land? Zijn er evenementen toegestaan? En zijn er beperkingen in het openbaar vervoer? Ook zie je onderaan in een overzicht de bronnen (vaak websites van overheden) waarop je meer informatie kan vinden over de huidige situatie.

Zomervakantie

Door de lange lockdown neemt de reislust natuurlijk steeds meer toe. Met de zomervakantie in zicht hebben we helemaal zin in zon, zee en strand. Het kabinet heeft gelukkig besloten dat vanaf 15 mei reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk is. De reizen naar deze landen worden vanaf 15 mei niet meer afgeraden. De veilige landen krijgen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken de kleurcode groen of geel. Landen met veel covid-19 besmettingen blijven een negatief reisadvies en dus kleurcode oranje houden.

Griekenland 🇬🇷

Een van de eerste landen die hun grenzen voor vakantiegangers opent is Griekenland. Vanaf 14 mei 2021 is het weer mogelijk om een ouzo te drinken en te genieten van de Griekse keuken. Net als veel andere landen moet je wel een coronapaspoort laten zien om Griekenland in te mogen. Het aantonen kan via een app op je telefoon of een papieren versie. In publieke ruimten in Griekenland is het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand bewaren wel een regel. Update: vanaf 30 mei 2021 hebben meer Griekse eilanden weer code oranje.

Vakantie in Griekenland?

TUI biedt Griekenland reizen met een geld-terug-garantie. Maar ook via Eliza Was Here of Sunweb is je Griekenland vakantie zo geregeld. Of regel je Griekse vakantie helemaal zelf. Laat je inspireren op onze speciale Griekenland pagina.

Spanje 🇪🇸

Ook Spanje lijkt de deuren weer open te zetten. Vanaf juni is iedereen met een coronapaspoort weer welkom in Spanje. Net als Griekenland en Frankrijk opent Spanje als een van de eerste vakantielanden in Europa zijn grenzen. Ook in Spanje moet je binnen en buiten een mondkapje dragen. Maar winkels, restaurants en cafés zijn wel open.

Vakantie in Spanje?

Tui, Sunweb en Eliza Was Here hebben betaalbare vakanties in Spanje. Of regel je vakantie in Spanje helemaal zelf. Laat je inspireren op onze speciale Spanje pagina.

Frankrijk 🇫🇷

Volgens de laatste berichten gaat de grens in Frankrijk op 9 juni weer open. Ook in Frankrijk moet je kunnen aantonen dat je bent gevaccineerd of negatief getest. De geldende avondklok zal naar verwachting in juni worden opgeheven. Ook restaurants, terrassen, musea en bioscopen zullen open zijn.

Vakantie in Frankrijk?

De goedkoopste accommodaties vind je eenvoudig via Booking.com. Ontdek de mooiste plekken in Frankrijk via onze speciale Frankrijk pagina.

Italië 🇮🇹

Ook Italië kan niet wachten om weer toeristen te mogen ontvangen. Hoewel Europa pas in juni met een coronapaspoort komt, gaat Italië een eigen paspoort ontwikkelen die volgens de berichten al half mei beschikbaar zal zijn. Het toerisme is namelijk erg belangrijk voor de Italiaanse economie. Zodra de grenzen in Italië open zijn, hoef je niet meer 5 dagen in quarantaine. Wel moet je een Italiaans coronapaspoort bezitten om het land in te mogen.

Vakantie in Italië?

TUI, Eliza Was Here en Sunweb bieden betaalbare vakanties in Italië. Maar zelf een vakantie plannen in Italië is natuurlijk ook mogelijk. Laat je inspireren via onze speciale Italië pagina.

Landen zoals Portugal, Turkije, België en Duitsland laten qua versoepelingen voor reizigers nog even op zich wachten. De komende weken kan hier natuurlijk verandering in komen. Houd daarom alle belangrijke websites de komende tijd goed in de gaten!

Ierland 🇮🇪

Ook goed nieuws vanuit Ierland. Vanaf 19 juli 2021 is het land weer open voor toeristen. Vanuit Nederland was het reisadvies al aangepast, maar nu zijn er vanuit Ierland zelf ook positieve geluiden. Een stedentrip naar Dublin of een rondreis langs de mooie Ierse kust is dus weer een stapje dichterbij.

Vakantie in Ierland?

TUI, Echt Ierland en Pharos Reizen bieden betaalbare vakanties in Italië. Maar zelf een vakantie plannen in Ierland is natuurlijk ook mogelijk. Laat je inspireren via onze speciale Ierland pagina.

Benieuwd welke landen code geel of groen hebben? Neem dan een kijkje op Wijsopreis.nl

Populaire reisbestemmingen onder Nederlanders

Onderstaande bestemmingen zijn op dit moment populair onder Nederlanders. Hier wordt veel naar gezocht op het internet.

Reisinspiratie

Wil jij op vakantie in 2021 maar heb je nog steeds geen idee wat de bestemming wordt? Misschien heb je wat aan onze reisideeën voor 2021. Vraag de gratis reisgidsen voor 2021 aan of kies een reisbestemming en laat je inspireren.

Durf je een vakantie in het buitenland toch nog niet aan? En wil je liever toch in eigen land op vakantie? Dan vind je de leukste tips voor Nederland hier.

Ons team wenst jou alvast een hele mooie reis!

Deze pagina bevat affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De beste kleding voor jouw outdoor reis

Een outdoor reis is iets wat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje staat. Een mooie reis maken naar een...

5 x doen op Magnetic Island in Australië

Het paradijselijke Magnetic Island ligt op 40 minuten varen van Townsville en kent de grootste kolonie wilde koala's van Noord-Australië....

Leuke events om te bezoeken tijdens je bezoek aan Nice

Aan de Côte d'Azur schittert het mooie Nice. Een sfeervolle stad in het zuiden van het zonnige Frankrijk dat een ontspannen...

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy