Waarom een maatwerk reis boeken: de voor- en nadelen en tips!

Gepubliceerd: 21 aug 2023 | Foto: Waarom een maatwerk reis boeken

Waarom een maatwerk reis boeken
Reisblog Liefde voor Reizen

Wanneer je op vakantie gaat heb je enorm veel keuzes te maken. Wanneer, hoe lang, waarheen en wat ga je doen op vakantie? En wanneer je al die keuzes gemaakt hebt, moet je de vakantie ook nog boeken. En dan heb je weer tal van keuzes. Ga je voor een pakketreis, boek je alles zelf los, ga je voor een groepsreis, of boek je een maatwerk reis? Maatwerk reizen is nog niet de eerste keus voor menig vakantieganger, maar het wordt wel steeds populairder. En dat is niet zo vreemd, want we reizen er heel wat af met zijn allen en we weten steeds beter wat we willen zien en doen op vakantie. In deze blog leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn bij het boeken van een maatwerk reis.  

De voordelen van een maatwerk reis

Geen concessies

Wanneer je de ideale vakantie wilt boeken kan het vinden van de perfecte pakketreis of groepsreis soms lastig zijn, omdat je dan concessies moet doen. Met een maatwerk reis boek je een reis met alles wat jij wilt doen en zien. Maatwerk reizen zijn flexibel, alles is mogelijk. Dit is het grote voordeel van een maatwerk reis.

Één aanspreekpunt

Daarnaast boek je je hele reis inclusief vluchten en transport bij één partij, waardoor je altijd maar één aanspreekpunt hebt. Dit is vooral fijn wanneer er tijdens je reis iets niet goed gaat: vertraging met het vliegtuig, bagage die niet aangekomen is op de plek van bestemming, ziekte, of een ongeluk. Met een maatwerk reis heb je de maatwerk reisorganisatie die je kan helpen met het oplossen van de eventuele problemen.

Tips van ervaren reizigers

Wanneer je bij een maatwerk reisorganisatie boekt wordt je geholpen door reisexperts, die je tips kunnen geven over jouw vakantiebestemming en wat er te doen is, met welke vervoermiddel je het beste kunt reizen, waar je het beste een hotel kunt boeken en nog veel meer ervaring, die jouw vakantie onvergetelijk kan maken.

Van soloreis tot grote groepsreis

Bij maatwerk reizen zijn er geen groepslimieten. Wanneer je alleen wilt reizen is dit mogelijk, maar wanneer je een maatwerk reis wilt boeken voor een bedrijf met 400 medewerkers is dit ook mogelijk. Wederom: maatwerk reizen zijn ideaal vanwege de flexibiliteit!

Werk uit handen

Een ander voordeel van een maatwerk reis boeken is dat een heleboel werk je uit handen wordt genomen. Alles wat geboekt moet worden gebeurt door de maatwerk reisorganisatie. Jij geeft aan wat je wilt doen en zien en waar je heen wilt en de reisorganisatie komt met een voorstel voor jouw reis, waar jij dan je op- en aanmerkingen op kunt maken om het helemaal perfect voor jou op maat te maken. Jij hoeft vervolgens alleen je koffers te pakken en lekker op vakantie te gaan! (met een paspoort wat niet (bijna) verlopen is natuurlijk)

De nadelen van een maatwerk reis

Duurder

Één van de nadelen van een maatwerk reis is dat het meestal duurder is dan een standaard pakket- of groepsreis. Dit is logisch, omdat er meer werk bij een maatwerk reis komt kijken, maar dit kan een afweging zijn om niet voor een maatwerk reis te kiezen. Toch loont het om een offerte op te vragen, want het kan heel goed zijn dat een maatwerk reisorganisatie al een reis in hun aanbod heeft staan, die maar deels aangepast hoeft te worden op jouw reiswensen en dan hoeft het niet eens zoveel duurder te zijn dan de standaard pakket- of groepsreis.

Werk uit handen geven

Een maatwerk reis boeken betekent dat je werk uit handen geeft en vertrouwt op de maatwerk reisorganisatie dat het allemaal goed geregeld wordt en dat kan lastig zijn wanneer je een control freak bent. 🙂 De meeste mensen vinden het juist heerlijk dat een ander het regelt, vooral ook omdat dat een expert is, dus waarschijnlijk minder snel een fout zal maken. Maar voor iemand die het lastig vindt om de controle uit handen te geven kan het een uitdaging zijn.

Tips voor het boeken van een maatwerk reis

Offerte aanvragen

Bepaal voor jezelf eerst de volgende zaken voor je een offerte opvraagt:

  • Vakantiedata/duur;
  • Hoeveel wil je uitgeven aan de reis?
  • Naar welke bestemming wil je?
  • Welke dingen wil je zien/doen tijdens de reis?
  • Hoe luxe wil je overnachten?
  • Wat wil je absoluut vermijden tijdens de reis?
  • Met hoeveel personen wil je op reis?
  • Van waar wil/kun je vertrekken?

Met deze informatie heeft de maatwerk reisorganisatie een goed beeld van hoe jouw vakantie eruit moet komen te zien, zodat ze een passend voorstel kunnen doen, waar niet al te veel meer aan gesleuteld hoeft te worden.

Vergelijk

En oriënteer ook vast op internet bij pakket- en groepsreizen of er iets tussen zit wat aan jouw eisen voldoet. Wanneer je dan je offerte krijgt van de maatwerk reis kun je deze vergelijken met een pakket- of groepsreis die vergelijkbaar is en of de prijs voor de maatwerk reis reëel is of niet.

Welke reisorganisaties bieden maatwerk reizen aan?

Reisblogger Martin

Geschreven door:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Sydney(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Wat te doen in Sydney
Reistips

Wat te doen in Sydney en omgeving: tips van een local!

Als je aan Sydney in Australië denkt, denk je al snel aan de iconische gebouwen zoals het Opera House en de Harbour Bridge of aan het zeer populaire Bondi Beach. Maar deze bruisende stad in Nieuw-Zuid-Wales is zoveel meer. In deze blog reis je met mij mee door deze mooie Australische stad en deel ik Wat te doen in Sydney en omgeving: tips van een local!

Nelson Lakes National Park
Reistips

Nelson Lakes National Park: bezienswaardigheden en tips!

Nadat wij het mooie Arthurs Pass hadden bezocht reden we door richting Nelson Lakes National Park. Dit adembenemende natuurgebied ligt aan de noordwestelijke kant van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn ongerepte schoonheid. Het nationale park bestaat voor een deel uit de Southern Alps en bevat ook 2 bekende meren: Lake Rotoiti Nelson Lakes National Park: bezienswaardigheden en tips!

Landschap Noorwegen
Reistips

Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Een van de mooiste landen van Europa is zonder twijfel Noorwegen. Een reis door dit prachtige Scandinavische land betekent ontelbare Fjorden, indrukwekkende landschappen, mooie natuur, heel veel ruimte en de mooiste plekken om te kamperen. Een van de leukste manieren om Noorwegen te ontdekken is met de camper. Die vrijheid die je hebt om de Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy