Wat te doen in Cappadocië: de mooiste bezienswaardigheden!

Gepubliceerd: 03 aug 2019 | Foto: Doen in Cappadocië in Turkije

Doen in Cappadocië in Turkije
Reisblog Liefde voor Reizen

Cappadocië staat al jaren op mijn travellist en de laatste jaren zag ik alleen maar meer foto’s van deze magische streek langs komen. Vooral de foto’s van de tientallen luchtballonnen bij zonsopgang nodigen je uit om naar Cappadocië te gaan. Zouden we ons vier dagen vermaken in Göreme om alleen die ballonvaart te maken? Zeker weten! Cappadocië heeft zoveel meer te bieden voor een onvergetelijke trip.

Göreme

Om Cappadocië te ontdekken is Göreme een perfecte plek. Het is een klein maar sfeervol stadje en ligt midden in een nationaal park. De oude mannen die hun spelletje doen midden op de dag laten zien dat het een traditioneel oud dorpje is en niet te vergelijken met de toeristische badplaatsen. Toch zijn er genoeg gezellige restaurants en de wanden met kleurrijke tapijten nodigen je uit om te shoppen in de souvenirswinkels.

Het stadje Göreme - Wat te doen in Cappadocië
Het stadje Göreme

Cave hotel

Wil je de ware cultuur en schoonheid ervaren van de regio, verblijf dan in een grot hotel. Deze zijn gehouwen uit het landschap en vele inwoners wonen dan ook nog in een grot woning. Wij verbleven bij Ottoman Cave Suites en hadden een sfeervolle gezellige grot kamer. Bij ons hotel kon je ook genieten op het dakterras, waar je s’ochtends rond 5 uur ( je moet er wat voor over hebben) een prachtig uitzicht had van de luchtballonnen over Göreme. Lees meer over Ottoman Cave Suites

Cave hotel Cappadocië
Cave hotel

Uchisar

Op het hoogste punt van Cappadocië bevindt zich Uchisar, dat ligt zo’n 5 km vanaf Göreme. Het is de belangrijkste verdedigingspunt van Cappadocië en je hebt hier de mogelijkheid om het kasteel dat ver boven alles uitstijgt te bekijken. Ontdek de gangen en kamers en geniet van het uitzicht, door het weer ( erosie) zijn veel stukken van het kasteel niet meer bereikbaar en kan je je af vragen of het veilig is om het kasteel te betreden. Grot bewoners nodigen je ook graag uit om hun woning te bekijken en geven je vol trots een rondleiding door hun woning.

Uchisar
Uchisar

Love Valley

Cappadocië kent ook veel valleien. Zo ook deze vallei die is onstaan door vulkaan uitbarstingen en de rotsformaties de vorm van mannelijke geslachtsdelen heeft gekregen waardoor de naam ook meteen duidelijk wordt. Bij het uitzicht over de Love Valley staan tientallen fotografen die je graag een foto ( tegen een kleine vergoeding) meegeven voor thuis. Er staan verschillende hartvormige stoelen en banken maar ook een koets om mooie herinneringen vast te leggen. Ben je wat actiever en wil je de rotsformaties van dichtbij bekijken dan zijn er mooie wandelingen door de vallei.

Love Valley Cappadocië
Love Valley

Open Air Göreme

Het openlucht museum van Göreme is één van de drukstbezochte bezienswaardigheden van Turkije en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst sinds 1984. In dit kloostercomplex vind je meerdere kerken en kapellen uitgehouwd uit de rotsen. De fresco’s ( kleurrijke tekeningen op de muren) vertellen de bijbelse verhalen. Helaas mag je in de kerken en kapellen geen foto’s maken omdat dit de fresco’s zou aantasten. Ga vroeg in de ochtend zodat je de drukte en de warmte voor bent.

Open Air Göreme - Wat te doen in Cappadocië
Open Air Göreme

Een ticket heb je voor 25 Lira

Devrent Valley

In deze vallei kan je je fantasie de vrije loop laten gaan. Deze vallei bestaat uit vulkanische tufsteen en door regen en wind zijn deze vallei laat je de meest sprookjesachtige v er fantasierijke rotsformaties gevormd. Zo kom je verschillende dierenvormen tegen zoals de dolfijn, zeehond en een kameel. Wandel door de vallei en je ziet ook een biddende Maria. Ze noemen deze vallei ook wel het maanlandschap want deze vallei is nog nooit bewoond geweest door mensen.

Devrent Valley Cappadocië
Devrent Valley

Monks Valley

Hier bevindt zich de meest sprookjesachtige vallei. De grotwoningen die ook wel bekend staan als Fairy Chimneys zijn uitgehouwd door de monniken die hier kwamen wonen. De monnik St Simeon zocht hier zijn schuilplek en maakte een woning van zo’n 15 meter hoog. De één ziet de rotsformaties als champignons en de ander als een mannelijke geslachtsdeel, ik laat het aan jou over om het zelf te gaan bekijken.

Hot air balloon

Een ballonvaart mag eigenlijk niet ontbreken als je in Cappadocië bent. ’S Morgens rond 5 uur gaan de eerste ballonnen de lucht al in. Je kan in een bakje met 16 personen maar er zijn ook bakjes voor 20 personen. Jaa, het is toeristisch en je staat bomvol in een mandje maar dat uur dat je boven Göreme zweeft is echt magisch en je vergeet alles en iedereen om je heen. Alle gekleurde ballonnen maar ook de zonsondergang is prachtig en voor je het weet ben je al weer bezig met de landing. De jongens hebben veel ervaring en laten de ballon landen op een rijdende kar. Nadat iedereen weer veilig op de grond staat wordt er geproost met champagne.

Ballonvaart - Zweven boven het mooie Göreme
Ballonvaart – Zweven boven het mooie Göreme

Ondanks dat Cappadocië zeker veel meer is dan een ballonvaart maken is en blijft dit wel een hoogtepunt van de trip ( voor mij dan) Last van hoogtevrees? Je kan ook op een dakterras van het hotel of iets buiten het dorp genieten van de opgaande luchtballonnen.

Via het hotel betaalde wij 160 euro p. persoon.

Deze leuke gastblog over Cappadocië is geschreven door Jolanda van Wandermylife

Staat Cappadocië op jouw bucketlist?

Laat jouw reactie achter. Wil je zo snel mogelijk deze prachtige omgeving in Turkije met eigen ogen zien? Bekijk dan hier de mogelijkheden!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Turkije ook leuk:

Cappadocia
Turkije

Ontdek het indrukwekkende Cappadocië in Turkije

Wie aan Turkije denkt, denkt vaak meteen aan all inclusive resorts aan de kust, 8-15 dagen onbekommerd genieten en werkstress van je af laten glijden. Dat Turkije veel meer te bieden heeft dan dat, wordt steeds meer bekend. Vandaag neem ik je mee naar Cappadocië, Turkije Ontdek Cappadocië Hoewel Cappadocië niet het eerste is waar Ontdek het indrukwekkende Cappadocië in Turkije

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy