Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in het bruisende Hong Kong?

Wat te doen in Hong Kong?

Wat te doen in het bruisende Hong Kong?

Wat te doen in Hong Kong?

Inhoudsopgave

In de zomer van 2018 was Hong Kong een tweede thuis voor me. Er waren maanden dat ik meer in de voormalige Engelse enclave in China vertoefde dan in mijn thuisland België.

Het eerste wat me opviel in Hong Kong, was hoe schoon het daar was. In een miljoenenstad was het vreemd voor mij om geen rondslingerende papiertjes, achtergelaten petflessen of uitgedoofde sigarettenpeuken te vinden. Zeker als je Antwerpen gewoon bent. 

Boeddhabeeld, wolkenkrabbers en uitzichten

Als je aan Hong Kong denkt, is het eerste beeld dat je je voor de geest kan halen, misschien wel het gigantische Boeddhabeeld of de talloze hoge wolkenkrabbers. Er zijn echter onder andere plekken die het bezoeken van Hong Kong een unieke ervaring maken. Voor mij waren de uitzichten hier al steevast nummer 1.

Uitzicht op de wolkenkrabbers van Hong Kong
Uitzicht op de wolkenkrabbers van Hong Kong

WK voetbal

Ik had het geluk om tijdens het vorige WK voetbal een deel van de wedstrijden in Hong Kong te bekijken. In het uitgaansdistrict, Lan Kwai Fong, of LFK voor de lokale mensen, stond alles in het teken van de wereldbeker. Tijdens die avonden waren de straten volgepakt met toeristen die zich volgoten met alcohol en luidkeels meezongen met de volksliederen van hun natie. Het was een geweldige tijd om er als Belg te vertoeven.

Kowloon

Ook buiten die voetbaldagen was het aangenaam verblijven in Hong Kong. Het gedeelte Kowloon bijvoorbeeld staat bekend om zijn iets traditionelere setting en hier kan je dus ook het beste terecht voor enkele lokale gerechten. Denk maar aan Hot Pot, Dim Sum of lekkere bubbelwafels.

Bubbelwafel en een mooi uitzicht
Bubbelwafel en een mooi uitzicht

Ook de Avenue Of The Stars is hier gelegen, waar je op de foto kan met de standbeelden van enkele bekende lokale helden. Don’t mind if I do! 😊

Op de foto met bekende lokale helden
Op de foto met bekende lokale helden

Lantau

Het bronzen Boeddhabeeld is gelegen op Lantau. Het beeld is maar liefst 34 meter hoog en staat op het hoogste punt van Lantau. De leukste manier om deze Boeddha te bereiken was voor mij via de Ngong Ping 360 kabellift, waar je ongeveer 25 minuutjes op zal zitten. Vlakbij is ook het Po Lin Monastery, wat zeker ook een aanrader is om diezelfde dag te bezoeken.

Ngong Ping 360 kabellift,
Ngong Ping 360 kabellift
Het bronzen Boeddhabeel op Lantau
Het bronzen Boeddhabeel op Lantau

Zoals ik al zei, zorgen de hoge bergen en lange wolkenkrabbers voor een adembenemend uitzicht over de stad, alsof je er met een helikopter overheen zou vliegen. (Dit kan trouwens, voor de juiste prijs uiteraard.) Honderden foto’s zouden het gevoel niet beschrijven dat je hebt als je bovenaf op deze stad neerkijkt. Het is dan ook echt de moeite waard om eenmaal in je leven naar deze plek te komen om er alles uit te halen.

Happiness & peace
Happiness & peace

Hong Kong bezoeken

Reizen naar Hong Kong is (in normale tijden) niet zo moeilijk. Een tijdje waren er rechtstreekse vluchten vanuit België met Air Belgium, maar die zijn van korte duur geweest. Wel kan je met KLM via Bangkok reizen of met maatschappijen als Qatar Airways of Emirates, met een tussenstop in het Midden-Oosten, relatief vlotjes hierheen vliegen. Mocht je dit ooit kunnen doen, heb ik nog een leuke tip voor je. Als je rechts uit je raampje zou kijken bij de landing, kan je van daaruit al het Boeddhabeeld zien.

Deze leuke blog over Hong Kong is geschreven door gastblogger Nikki

Plan je reis door China
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door China