Wat te doen in Japan

Wat te doen in Japan: 10 leuke tips en ervaringen

Gepubliceerd: 18 sep 2020 | Foto: Wat te doen in Japan

In Maart/April 2019 ben ik naar Japan gegaan met mijn moeder voor 21 dagen. Japan staat bekend als een duur land en dat is het zeker. Het is ook nog eens ver weg van Nederland. Omdat wij waarschijnlijk niet nog een keer naar Japan gaan wilden we er alles uithalen en dat hebben we ook gedaan. Het kostte wat maar wat zijn we blij dat we alles gedaan hebben wat we wilden doen! Zie hieronder de 10 leukste ervaringen.

1. Op de Zori’s naar het badhuis – Shibu Onsen

Wij hebben ervoor gekozen om naar Shibu Onsen te gaan om de traditionele Onsen’s te bezoeken. Een Onsen is een Japans badhuis met vulkanisch verwarmd water. De koudste Onsen is 25 graden en in de warmste kan je eieren koken. In Shibu Onsen hebben ze 9 kleine badhuizen die je af kan gaan.

Shibu Onsen
Shibu Onsen
In de warmste kan je zelfs eieren koken
In de warmste kan je zelfs eieren koken

Elk bad heeft verschillende watersamenstellingen met andere mineralen, de lokale bevolking geloven dat elk bad daardoor andere helende krachten heeft. Van ons hotel hebben we traditionele Yukata’s (kimono’s), Zori’s (houten slippers), handdoeken en een mandje gekregen om op pad te gaan.

Wat te doen in Japan - In Shibu Onsen
Traditionele Yukata’s (kimono’s), Zori’s (houten slippers), handdoeken en een mandje

In het hotel hebben wij ook een doek gekocht waar we elk bad op konden afstempelen (elk badhuis heeft z’n eigen stempel). Wij zijn alle baden afgegaan en hebben hier dus een leuk souvenirtje aan over gehouden 🙂 Het was een geweldige ervaring om, een avondje, in traditionele kleding  alle baden af te gaan!

Vlag van Shibu Onsen
Vlag van Shibu Onsen

Let op: Je hebt een sleutel nodig om alle 9 baden te kunnen bezoeken, deze kregen wij van onze ryokan (traditioneel hotel). Je kan de sleutel niet bij elk hotel krijgen en zeker niet bij de hostels. Zonder de sleutel kan je alleen 1 openbaar badhuis bezoeken in plaats van alle 9. Zorg er dus voor dat je dit van te voren uitzoekt als je de volledige ervaring wilt hebben.

Let op: Op veel plaatsen in Japan zeggen dat ze een “Onsen” te hebben, maar het is alleen een echte Onsen als het water uit een natuurlijke bron/geiser komt.

2. Snow monkeys – Shibu Onsen

In de buurt van Shibu Onsen bevindt zich een park waar de snow monkeys leven. Ook hier zijn natuurlijk waterbronnen met heet water. De aapjes vinden het fijn om hier in te badderen.

Snow monkeys badderen in de heetwaterbronnen
Snow monkeys badderen in de heetwaterbronnen

Er waren op dat moment ook veel kleintjes die aan het spelen waren. Helaas is dit park wel erg toeristisch, maar het was nog steeds geweldig om de apen hier te zien!

 Snow monkeys
Snow monkeys – wat te doen in Japan
Snow monkey
Snow monkey

3. Snowboarden in Jappow – Shiga Kogen

Japan, ook wel Jappow genoemd (vanwege de vele powder snow die ze hebben), staat bekend als een geweldige plek om te skiën en te snowboarden. Ik vind snowboarden geweldig en kon dus niet naar Japan gaan en niet snowboarden.

Wat te doen in Japan - Snowboarden in Shiga Kogen
Snowboarden in Shiga Kogen – wat te doen in Japan

Wij waren er wel aan het eind van het skiseizoen dus was er niet zo veel poedersneeuw meer, maar wat een mooi gebied! Heel anders dan andere plekken waar ik gesnowboard heb. Ik ben naar Shiga Kogen gegaan, dit is één van de grootste skigebieden van Japan. Een deel van de sporten in de Olympische Spelen van Nagano 1998 werden hier gehouden.

Shiga Kogen
Shiga Kogen – wat te doen in Japan

4. Hertjes voeren – Nara

In het park in Nara wonen veel hertjes, deze worden gezien als heilig door de Japanse bevolking. De hertjes zijn helemaal niet schuw, dit komt voornamelijk omdat ze gevoerd worden. Zo kan je op meerdere plekken wafels kopen om ze zelf te voeren, dit zijn speciale wafels met goeie voedingsstoffen voor de herten.

Wat te doen in Japan? Hertjes voeren in Nara
Hertjes voeren in Nara

Als echte Japanse herten buigen ze ook voor je, als jij dat eerst doet, daarna verwachten ze hun wafel. Naast de hertjes is het een leuk park, waar je ook één van de oudste tempels van Japan kan bezoeken of de kersenbloesem kan bekijken, perfect voor een warme dag.

Mooi park met prachtige kersenbloesem bomen - wat te doen in Japan
Mooi park met prachtige kersenbloesem bomen

5. Cup-a-noodle museum – Osaka

Toen wij hoorden dat er een cup-a-noodle museum in Osaka zat moesten we er wel heen, wij vonden het zoiets Japans. We liepen onder andere langs een muur waar een tijdlijn op gemaakt was met alle cup-a-noodle varianten.

Wat te doen in Japan? Bezoek het Cup-a-noodle museum
Cup-a-noodle museum

Aan het einde van het museum krijg je de kans om je eigen cup-a-noodle maken! Je begint met wat te tekenen of schrijven op de cup, daarna zoek je vier ingrediënten uit en vervolgens wordt hij vacuum verpakt. Uiteindelijk kregen we de cup mee in een opblaasbaar tasje om hem makkelijk mee te nemen 🙂

Souvenirtje van het Cupnoodles Museum
Souvenirtje van het Cupnoodles Museum

6. Thee ceremonie – Kyoto

Mijn moeder wilde heel graag een echte Japanse theeceremonie meemaken. In Kyoto vonden we er één en om het helemaal goed te doen zijn wij in traditionele kleding erheen gegaan. Het dragen van de Kimono met de bijpassende slippertjes was op zich al heel leuk, maar de ceremonie was ook erg bijzonder.

Thee ceremonie in Kyoto - wat te doen in Japan
Thee ceremonie in Kyoto

Zo leerden we de basis van een Japanse thee ceremonie, de volledige opleiding duurt namelijk een paar weken. Omdat ik in kimono was gekomen werd ik uitgenodigd om naast de theeceremonie master te zitten en was ik blijkbaar de “guest of honor”, hierdoor werd mij het eerste bakje Matcha thee aangeboden.

Thee ceremonie
Thee ceremonie

Daarna hebben we allemaal ons eigen kopje thee leren maken en konden we deze uiteraard opdrinken. Het was een leuke ervaring en we hebben een beetje van de Japanse cultuur geleerd.

7. Op de fiets – Kyoto

Kyoto is een uitstekende stad om op de fiets te verkennen, het is namelijk best vlak en er zijn redelijk wat fietspaden. We zijn naar bijna alle highlights gefietst, waaronder Fushimi Inari tempel (bekend van de rode Torii’s), het Filosofenpad, de Zilveren- en Gouden tempels en het Imperial palace. Als echte hollanders was het heerlijk om weer even lekker te fietsen.

8. Robot restaurant – Tokyo

Voordat ik naar Japan ging had ik al eens van het Robot Restaurant gehoord en een filmpje gezien. Het is een ontzettend drukke, over de top show met felle lichten, knalharde muziek en dansers.

Wat te doen in Japan - Dansers in het Robot restaurant
Dansers in het Robot restaurant

Ik weet niet of dit de juiste omschrijving is, want het is ongelooflijk moeilijk te omschrijven wat er allemaal gebeurd! Ook snap ik de naam niet helemaal, want er zat maar één robot in de voorstelling en het is al helemaal geen restaurant. Ze serveren wel eten, maar dit is erg duur en ziet er niet smakelijk uit. De show is niet voor iedereen geschikt, maar ik vond het geweldig!

In het Robot restaurant – wat te doen in Japan

9. TeamLab – Tokyo

TeamLab is een digitaal kunst museum in Tokyo. Ook deze ervaring is moeilijk uit te leggen en moet je eigenlijk zelf ervaren. Maar ik ga mijn best doen om het te omschrijven. Het gebouw is groot met meerdere kamers. De kunst wordt uitgebeeld met lichten en special effects.

Digitaal kunst museum TeamLab in Tokyo

Elke kamer heeft een ander thema waar je helemaal in opgaat. Maar niet alle kunst blijft in dezelfde kamer, sommige liepen of zwommen rond in de gangen naar andere kamers.

Wat te doen in Japan - Kamers met verschillende thema's in TeamLab
Kamers met verschillende thema’s in TeamLab

Bij bepaalde onderdelen hadden we ook interactie met de kunst. Zo heb ik bijvoorbeeld per ongeluk een digitale vlinder gedood toen ik hem aanraakte. Ik hoop dat het iets duidelijker is, samen met de foto’s. Ik raad het echt aan iedereen aan, het was een geweldige ervaring! Trek er wel voldoende tijd voor uit want je kan je hier echt uren vermaken. Meer informatie over TeamLab in Tokyo

10. Pelgrimsroute wandelen – Tsumago -> Magome

De route van Tsumago naar Magome is een oude pelgrimsroute en werd toentertijd gebruikt door de samoerai. Moesasji, de beroemdste samoerai oefende zijn zwaardkunst vaak langs deze route.

Pelgrimsroute van Tsumago naar Magome
Pelgrimsroute wandelen – Tsumago -> Magome
Pelgrimsroute van Tsumago naar Magome - wat te doen in Japan
Pelgrimsroute van Tsumago naar Magome

De route brengt je langs leuke, authentieke dorpjes, door mooie bossen en langs rivieren en velden. De route is in een dag te wandelen. Er zijn wel wat steile stukken op de route maar het is goed te doen. Tijdens het wandelen hadden we het idee dat we het “echte” Japan zagen.

Deze toffe gastblog over Japan is geschreven door Nadeche

Rondreizen door Japan?

Ben je een reis naar Japan aan het voorbereiden? Haal het maximale uit je reis door Japan met deze handige backpackgids.

Meer reistips over Japan

Japan, veel meer dan alleen het land van de rijzende zon!

Wat te doen in Tokio? Tokio travelers tips!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy