Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Kaapstad? 5x de beste tips!

Wat te doen in Kaapstad? 5x de beste tips!

Wat te doen in Kaapstad? 5x de beste tips!

Wat te doen in Kaapstad? 5x de beste tips!

Inhoudsopgave

Kaapstad, de stad gelegen in het zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika. 2 maanden geleden ben ik 2,5 week in Kaapstad geweest. 11 uur vliegen vanaf Amsterdam en aankomen zonder jetlag. Ik ging een vriendin opzoeken, zij komt uit Zuid-Afrika. Ik verbleef bij haar thuis en had aan haar mijn eigen privégids! Zij heeft mij advies gegeven wat ik het beste in Kaapstad kon doen. In deze blog geef ik je 5 tips.

Onderweg van Kaapstad Airport naar het huis van mijn vriendin was het al adembenemend mooi. Het uitzicht over de stad en dan die geweldig mooie Tafelberg groot in zicht. Ik logeerde op een centrale plek in Kaapstad, dichtbij de wijk Woodstock.

Vanaf hier kon ik met een Uber overal goed komen. Het openbaar vervoer is namelijk niet goed te gebruiken (onveilig en heeft weinig goede stoppunten). Wat mij opviel is dat alles goedkoper is voor ons als Europeanen. Hierdoor was het voor mij mogelijk om alles met Uber te doen.

Doen in Kaapstad!

Ik heb onwijs genoten van de 2,5 week dat ik er was. Er valt zo veel te zien en te ontdekken, dat ik graag nog eens terug ga. Hieronder geef ik een top 5 van de dingen die je gedaan en gezien moet hebben als je in Kaapstad bent.

1. Lions Head hike

De Lions Head op wandelen is één van de mooiste dingen die ik gedaan heb. Het is best een pittige hike en als je slecht ter been bent zou ik het zeker afraden. Maar ben je een beetje sportief en wil je genieten van een waanzinnig uitzicht, dan is een hike op de Lions Head zeker een must.

Prachtig uitzicht tijdens de Lions Head hike
Prachtig uitzicht tijdens de Lions Head hike
Genieten van het uitzicht tijdens de Lions Head hike
Genieten van het uitzicht tijdens de Lions Head hike

We gingen de Lions Head op net voor zonsondergang, zodat we de zonsondergang op het topje konden zien. Je bent al gauw 3 a 4 uur bezig met de hele tocht (erop klimmen, bovenop genieten van het uitzicht en de terugtocht). Best wel een uitdaging, want als de zon dan ondergaat is het veel moeilijker om de berg weer af te komen.

Zonsondergang Lions Head
Zonsondergang, Lions Head

Tip! Neem een zaklampje mee. De berg begint vrij makkelijk, maar hoe hoger je komt hoe steiler en hoe meer klimmen het wordt. De berg lag met het topje in de wolken, hierdoor hadden we niet een heel helder uitzicht over de stad. Maar dit maakte het juist ook heel bijzonder, omdat we boven de wolken waren. Ik vond het echt een geweldig mooie ervaring

2. Cape Point – Kaap de goede Hoop

Cape Point is het meest zuidelijke puntje van het Kaapse Schiereiland. Ik ging op dag tour met de Hop on-Hop off bus. Ik ben niet altijd even enthousiast over deze bussen die ook in de verschillende steden van Europa rijden. Het is toeristisch en je rijdt snel langs alle toeristische plekken.

Maar in Kaapstad was ik hier erg enthousiast over. Vooral omdat ze dag tours organiseren en met name als je alleen reist is dit een hele veilige optie. De dag tour Cape Point kost 47 euro (760 ZAR) en je wordt overal heengereden inclusief een gids. De gids legt onderweg en op de verschillende stop plekken alles uit.

Cape Point

We gingen met de bus eerst naar het nationale park van Cape Point. Onderweg is het prachtig, je reist door een waanzinnig mooi landschap. Aangekomen bij Cape Point kregen we 1,5 uur vrije tijd. Ik ben verder omhoog geklommen om bij de vuurtoren te staan en op het meest Zuidelijk puntje te komen.

De vuurtoren
De vuurtoren
Cape Point
Cape Point

Het is heel indrukwekkend. Op deze plek realiseerde ik me echt hoe prachtig de natuur is en hoe groots de wereld is.

Kaap de Goede Hoop - Het zuidelijkste puntje van Afrika.
Kaap de Goede Hoop – Het zuidelijkste puntje van Afrika.

Na de 1,5 uur liepen we met de gids 30 minuten langs de kust naar Kaap de goede hoop. Ook dit was ongelofelijk mooi. Ik genoot iedere seconde van de omgeving, de verlaten stranden en het oneindige uitzicht.

Prachtige kustlijn
Prachtige kustlijn
Schitterende verlaten strandjes
Schitterende verlaten strandjes

Vanaf Kaap de goede hoop gingen we met de bus langs de pinguïns. In Zuid-Afrika zijn er pinguïns te vinden op het strand. Het zijn geen dikke en grote pinguïns, maar juist hele kleine en magere. Dit komt omdat Zuid-Afrika warm is en de pinguïns niet zo’n dikke huid en vetlaag nodig hebben dan dat ze nodig hebben op het ijs.

Ook het zien van de pinguïns was een bijzondere ervaring. Na de pinguïns werden we teruggebracht naar het begint punt van de tour. Al met al een geweldige dag, die ik zeker aanbeveel als je in Kaapstad bent.

Pinguïns spotten
Pinguïns spotten

Het zijn geen dikke en grote pinguïns, maar juist hele kleine en magere. Dit komt omdat Zuid-Afrika warm is en de pinguïns niet zo’n dikke huid en vetlaag nodig hebben dan dat ze nodig hebben op het ijs. Ook het zien van de pinguïns was een bijzondere ervaring. Na de pinguïns werden we teruggebracht naar het begint punt van de tour. Al met al een geweldige dag, die ik zeker aanbeveel als je in Kaapstad bent.

3. Robbeneiland

Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten, is ook zeker iets dat je gezien moet hebben.

Tip! Boek deze trip direct als je in Kaapstad bent of misschien al wel ervoor. Je kunt dit online doen of langs gaan bij het gebouw in Waterfront. Het is verstandig om dit meteen te boeken, omdat het snel volgeboekt is en als het hard waait wordt de boottocht gecanceld. Bij mij is het 3x gecanceld door de harde wind. Dus wil je zeker zijn van een bezoekje, plan het vooraan tijdens je vakantie in Kaapstad.

Je gaat met de boot naar Robbeneiland. Een mooie boottocht, want je ziet de prachtige skyline van Kaapstad.

Met de boot naar Robbeneiland
Met de boot naar Robbeneiland

Aangekomen op Robbeneiland ga je per bus langs alle belangrijk punten van het eiland, zo zie je de plek waar Nelson Mandela veel gewerkt heeft, langs de diverse ‘dorpjes’ en kerken.

Robben Island Museum - Wat te doen in Kaapstad
Robben Island Museum

Ik vond het bijzonder om te zien hoe dit eiland echt een eigen land is. Alle mensen die momenteel op Robbeneiland werken, wonen met elkaar in een dorp op het eiland. Het is erg gemoedelijk. Na de bus tour, krijg je een rondleiding van een ex-gevangene in de gevangenis. Erg indrukwekkend en interessant.

Gevangenis, Robbeneiland
Gevangenis, Robbeneiland

4. Stellenbosch – de wijnvelden

Kaapstad staat bekend om zijn goede wijn. De wijnvelden zijn prachtig om te zien. De heuvelachtige omgeving, het berglandschap op de achtergrond en de wijnvelden.

Berglandschap en de wijnvelden
Berglandschap
Wijnvelden - Wat te doen in Kaapstad
Wijnvelden

Stellenbosch is een mooie provincie waar je in het centrum veel leuke cafeetjes, restaurantjes en boetiekjes kunt vinden. Op een zondagochtend hebben we ontbeten bij Postcard Café. Het is een prachtige locatie, zo veel mooie natuur bij elkaar. Een betere start van je dag kun je niet wensen.

5. Tafelberg

Uitzicht op de Tafelberg - Wat te doen in Kaapstad
Uitzicht op de Tafelberg

Alle dagen in Kaapstad waren volgepland en erg actief. Iedere dag ben je wel aan het hiken of dingen aan het bezichtigen. Ik besloot de Tafelberg niet op te hiken, maar omhoog te gaan met de kabelbaan.

De Tafelberg
De Tafelberg

De Tafelberg mag je natuurlijk niet gemist hebben! (Je kunt er niet omheen, dus je moet hem wel gezien hebben haha).

Tip! Ook hierbij is het slim om van te voren online je kaartje te kopen, dit scheelt heel wat wachttijd bij de kabelbaan.

Je gaat met een hele groep de kabelbaan in en in 1,5 minuut sta je boven. Het is onbeschrijfelijk mooi als je boven op de top bent. Je kunt oneindig ver kijken. De Tafelberg heb ik alleen bezocht en ik heb zeker een dik uur alleen maar voor me uitgekeken, realiserende hoe geweldig mooi de aarde is. Je kunt bovenop de top rondwandelen in het park en wat eten en drinken in het restaurant.

Uitzicht op de Tafelberg - Wat te doen in Kaapstad
Uitzicht op de Tafelberg
Je kunt oneindig ver kijken
Je kunt oneindig ver kijken

Extra tip! Voor als je sportief bent en van surfen houdt: surf! Eén van de beste dingen die ik gedaan heb in Kaapstad is surf les! In totaal heb ik 4 privélessen gehad van 1,5 uur voor een totaalbedrag van 67 euro (1100 ZAR) bij Surf Emporium.

Surfen in Kaapstad
Surfen in Kaapstad

Deze surfschool ligt aan het bekende surfstrand Muizenberg. Alle coaches zijn erg aardig, ze leren je heel veel en de sfeer rondom de surfschool is erg gezellig. Dit was dus ook weer een leuke ervaring en zeker aan te raden als je actief bezig wilt zijn en van surfen houdt.

Surfen in Kaapstad! - Wat te doen in Kaapstad
Surfen in Kaapstad!

Kortom, Zuid-Afrika was een topvakantie. Iedere seconden heb ik genoten van de natuur, de stad, het eten en de gastvrijheid van de mensen. Zeker voor herhaling vatbaar! Liefs, Lara

Rondreizen door Zuid-Afrika?

Ook zin gekregen om het mooie Zuid-Afrika te bezoeken? Bekijk het aanbod aan rondreizen door Afrika of stel een op maat gemaakte rondreis door Afrika samen.

Meer reisblogs over Zuid-Afrika

Rondreis door Zuid-Afrika: 7 plekken die niet mogen ontbreken!

De 5 mooiste dingen om te zien in Zuid-Afrika

Plan je reis door Zuid-Afrika
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Zuid-Afrika