Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen op een regenachtige dag in Cairns?

Wat te doen op een regenachtige dag in Cairns?

Wat te doen op een regenachtige dag in Cairns?

Wat te doen op een regenachtige dag in Cairns?

Inhoudsopgave

Voor velen is Cairns de eindbestemming of juist het vertrekpunt van een roadtrip langs de oostkust van Australië. Cairns ligt in de staat Queensland, ook wel de Sunshine State genoemd. Maar wat als je in de Sunshine State geen zon hebt, maar dagenlang regen? Is er dan ook nog iets te doen in dit gebied?

Ik mocht het zelf ervaren, want de 4 dagen die ik in Cairns doorbracht, regende het helaas erg veel. Hieronder vind je dan ook 5 leuke activiteiten om te doen wanneer het niet zulk mooi weer is. Ze zijn trouwens ook leuk voor als de zon wél schijnt! 😉

1. Breng een bezoek aan Kuranda

Kuranda is een gezellige en kleurrijk dorpje midden in het regenwoud. Om in het hooggelegen Kuranda te komen, kun je de 7,5 kilometer lange Skyrail Rainforest Cableway nemen. De naam zegt het al, maar met deze kabelbaan zweef je boven het regenwoud, wat enorm indrukwekkend is.

Onderweg naar boven zijn twee punten waar je kunt stoppen en een korte wandeling door het regenwoud kunt maken. Als het regent, worden er bij de stops paraplu’s uitgedeeld, waardoor je de wandelingen kunt maken zonder helemaal doorweekt te zijn.

Met de skyrail over het regenwoud - Wat te doen op een regenachtige dag in Cairns?
Met de skyrail over het regenwoud

Het dorpje Kuranda is vrij toeristisch, maar de markten en vele eettentjes maken het er wel erg gezellig. Er zijn diverse dierenparken en attracties, maar als je kunt hier ook diverse (langere) wandelingen door het regenwoud maken. 

Wanneer je weer terug naar Cairns wilt, kun je dit doen met de Kuranda Scenic Railway. Een prachtige treinrit door het regenwoud over meerdere bruggen en tunnels en langs prachtige watervallen en geweldige uitzichtpunten, waaronder de Barron Falls.

2. Cape Tribulation / Daintree River Cruise

Ten noorden van Cairns vind je het Daintree Rainforest. Je kunt een geweldige trip maken door het regenwoud en langs de kust tot aan Cape Tribulation. Vergeet ook zeker geen boottocht op de Daintree River te maken. Hier heb je namelijk kans om krokodillen te spotten, die hier in de rivier leven.

Krokodil in de Daintree River - Wat te doen op een regenachtige dag in Cairns?
Krokodil in de Daintree River

En, de boot is overdekt, dus bij een regenbui zit je dus (zo goed als) droog! Er zijn meerdere organisaties die vanuit Cairns een dagtour naar Cape Tribulation aanbieden, waarbij alles voor je geregeld is. Je kunt deze route echter ook zelf maken met je huurauto, ook wel zo tof! En wie weet heb je het geluk om een cassowary te spotten. Een van de meest bijzondere dieren van Australië!

3. Aberthon Tablelands Route

Even ten zuiden van Cairns start een geweldige autoroute door de Aberthon Tablelands. De weg door de bergen is al een avontuur op zich, met veel scherpe bochten en geweldige uitzichten.

Even voorbij Yungabarra is het Platyfus viewingpoint, waar je (als je heel veel geluk hebt) de Platyfus kunt zien. Het is vrij lastig om deze dieren te spotten. De beste tijd hiervoor is rond zonsopgang en -ondergang. In de buurt kun je ook een stop maken bij de Big Curtain Fig, een van de grootste bomen van Queensland. Een andere trekpleister van dit gebied is de Falls Route, waarbij je 3 prachtige watervallen op een rij kunt bezoeken.

De bekendste en indrukwekkendste is de Millaa Milaa Waterfall. Duik in het heerlijke water van deze indrukwekkende waterval. Dat kan natuurlijk gemakkelijk als het regent, want je bent dan toch al nat. 😉

De Millaa Milaa Waterfall - Wat te doen op een regenachtige dag in Cairns?
De Millaa Milaa Waterfall

Als je nog tijd over hebt, kun je nog een bezoek brengen aan het prachtige Petronella Park, waar je een indrukwekkend Spaans fort vindt.

4. The Great Barrier Reef 

Cairns is een goed vertrekpunt voor een bezoek aan het geweldige Great Barrier Reef. Maar ja, welk eiland bezoek je dan? Veel tours voor de kust van Cairns gaan naar Green Island of Fitzroy Island. Maar wil je meer van het echte kleurrijke koraal en vele exotische vissen zien? Boek dan een boottocht naar de Outer Reef.

Ook als je op zoek bent naar mooi weer, kun je het beste een tour boeken naar de Outer Reef, omdat je dan verder op zee bent. Na een boottocht van ongeveer 1,5 uur stop je dan bij een of meerdere reefs om te gaan snorkelen of duiken. Het kan wel heftig zijn op zee, dus als je last van zeeziekte hebt, neem dan voor de zekerheid een zeeziekte-tabletje in. 

Voor wie liever het water niet in wil om te gaan snorkelen, zijn de andere twee eilanden ook een super leuke optie. Je blijft dan vaak ook wat langer op een strandje en je kunt een mooie wandeling maken. 

5. Zwemmen aan zee in het buitenbad “The Lagoon’ 

Is er in Cairns zelf dan helemaal niks te doen? Jawel hoor! Naast de vele barretjes en eettentjes waar je heerlijk overdekt kunt eten, kun je ook een duik nemen in het openluchtzwembad. Natuurlijk is dit leuker als de zon schijnt, maar je kunt er ook met regen een frisse duik in nemen. Je herkent het zwembad aan de kenmerkende waterfonteinen in de vorm van vissen.

Het openluchtzwembad ‘The Lagoon’ is een prima compensatie voor het ontbreken van een strand in Cairns. En het is ook een stuk veiliger dan een duik in de zee waar tussen november en mei kwallen (de Box Jellyfish) rondzwemmen die dodelijk kunnen zijn. 

Al met al is Cairns en haar omgeving echt een leuke stop voor een aantal dagen. Er is super veel te doen, zelfs als het regent! Ben jij wel eens in Cairns geweest? Wat heb jij allemaal gedaan toen je daar was?

Op dit moment reis ik nog door Australië langs de Oostkust. Reis je met me mee? Volg mijn reis dan via Instagram.

Deze leuke gastblog over Cairns is geschreven door Kim van Ontdekjebestemming.nl

Dagtours vanuit Cairns

Op zoek naar een leuke dagtour vanuit Cairns? Bekijk hier onze favoriete plekken

Plan je reis door Australië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië