Zion National Park en andere mooie plekken in omgeving

Zion National Park en andere mooie plekken in omgeving

Gepubliceerd: 03 jul 2020 | Foto: Zion National Park en andere mooie plekken in omgeving

Zion National Park in Amerika. Om dit mooie park te bezoeken moet je enkele dagen een motel boeken. Dat kan direct bij het park maar dat is erg duur, Hurricane was voor ons enige malen een goed alternatief totdat ook daar de prijzen behoorlijk omhoog gingen. Ik weet niet hoe het na de coronacrisis zal zijn, check dan aldaar de prijzen. Zijn ze nog hoog dan is St. George het beste alternatief. Daar zijn de prijzen vanaf €50,00 per nacht voor 2 bedden, incl. ontbijt.

Overnachten in St. George

Het voordeel van overnachten in St. George is ook nog eens dat hier veel goede restaurants zijn. Het nadeel is uiteraard de langere afstand naar Zion en andere mooie bestemmingen. Maar door de lage benzineprijzen verdien je het dubbel en dwars terug. Het kost je alleen wat meer tijd voor op en af te rijden.

De onderstaande bestemmingen zijn dan ook allemaal vanaf deze plaats:

Zion National Park

Zion NP met de welbekende bestemmingen die je zeker moet gaan doen. Maar neem daar de tijd voor want er is veel te zien en doen in dit autovrije park. Wij hebben 4 dagen door het park gezworven en genoten van de mooie maar ook vaak lastige wandelingen. Alles gaat met de shuttle. Hierover is er meer dan voldoende info op het net te vinden dus daar laat ik het bij.

Zion National Park
Zion National Park

Wat vele mensen echter niet weten is het feit dat er binnen en net buiten de parkgrenzen enkele mooie andere bestemmingen te bezoeken zijn. En wel de hier onder volgende:

 • Virgin River Walk, Hiervoor moet je met de shuttle helemaal tot het einde rijden en dan naar de rivier wandelen. Bij laag water, tot aan de kuiten, is dit een mooie wandeling door een zeer mooie canyon. Staat het water hoger dan is het wat gevaarlijker vanwege de stroming. In het visitor center kan je de info halen of het kan op het moment dat je er bent. Mocht je het kunnen gaan doen dan ben je de rest van de dag lekker koel aan het wandelen.
 • Many pools, Jolley Gulch, Clear Creek en Pine Creek Falls. Deze liggen binnen de parkgrenzen.
Jolley Gulch
Jolley Gulch
 • De Kolob Terrance Road loop buiten het park om en bied diverse mooie bestemmingen en panorama’s. Zo is er Hoodoo City en Dutch Slot Canyon.
 • Eagle Crags, ook die liggen buiten het park. Dit is een wandeling naar de spitse punten die je  rechts in de bergen ziet als je naar Zion rijd vanuit Hurricane.
Hoodoo City - Zion National Park en andere mooie plekken in omgeving
Hoodoo City

Meer informatie over bovenstaande plekken? Klik dan hier!

Subway, een van de natuurwonderen in deze omgeving. Maar helaas alleen met een permit en een hele lange wandeling erheen. Of je moet kunnen abseilen dan is het een heel stuk korter om er te geraken.

De volgende bestemmingen zijn vanuit St. George te doen:

 • Lower Sand Cove met de vortex, een mooi berggebied met mooie kleuren en vormen.
Lower Sand Cove
Lower Sand Cove
 • Buckskin Hollow, een zeer kleurrijk gebied
 • Pentagon arch, een mooie wandeling naar een leuke boog en meer mooie natuur.
 • Toqerville falls, een schitterend gesitueerde waterval die niet eenvoudig te bereiken is.
 • Yant Flat, eveneens een ongekend mooi stuk natuur maar ook helaas niet eenvoudig te bereiken.
Toqerville Falls - Zion National Park en andere mooie plekken in omgeving
Toqerville Falls

De 5 hier bovenstaande bestemmingen zijn alleen met AWD te doen. De route beschrijvingen hiervan vindt je hier.

De volgende bestemmingen zijn met elk ander soort voertuig uit te voeren:

 • Red Cliff Recreation Area, mooie bergmassief met een waterval in voor en najaar.
 • Water Canyon, niet alleen de canyon, met water en waterval, is mooi, nee als je tijd hebt en een goed klimmer bent kun je de berg op klimmen en kom je boven in een betoverend landschap.
 • Snow Canyon, een redelijk groot en mooi natuurgebied.
 • Pioneer park, een klein parkje met een slot canyon en grotje.

Onderstaande bestemmingen zijn eveneens vanuit St. George mogelijk maar je zou ook kunnen kiezen voor Cedar City als overnachtingsplaats:

 • Kanarra Creek Falls, een schitterende wandeling door de rivier en door een mooie slot canyon. (parkeren kost 10 dollar, ook in het dorpje. Dit omdat de rivier het drinkwater voor dit dorp is.
 • Cedar Breaks, een soort Bryce Canyon maar dan een heel stuk kleiner.
 • Ashdown Gorge, een met bomen omzoomde canyon.
 • Mommoth Cave, een lava grot. Aardedonder dus een goede lamp nodig.
Kanarra Falls
Kanarra Falls

En zo kan je alweer een tweetal weken in deze omgeving doorbrengen zeker als je over een AWD of 4Wd beschikt.

Ik hoop dat deze blog weer bijgedragen heeft om eens te overwegen naar Amerika te gaan zodra je de mogelijkheid ertoe hebt.

Mijn volgend blog zal over de bestemmingen rond Moab gaan. Daar is ook heel veel te beleven net als in alle zuid west staten van USA.

Deze gastblog over Zion National Park en weide omgeving is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Meer reistips over Amerika

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

Mooie plekken om vanuit Hanksville (Utah) te bezoeken

Mooie plekken om vanuit Escalante te bezoeken

Ontdek Bryce Canyon en omgeving in het Zuidwesten van Amerika

Bijzondere natuur in het zuidwesten van Amerika

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy