Interview met Kim van Ontdekjebestemming.nl

Gepubliceerd: 06 jun 2019 | Foto: Interview met Kim Hobo van Ontdekjebestemming.nl

Interview met Kim Hobo van Ontdekjebestemming.nl
Reisblog Liefde voor Reizen

Elke maand delen wij een inspirerend interview. Deze keer is het de beurt aan Kim Hobo, een van onze vaste gastbloggers en oprichter van de website Ontdekjebestemming.nl. Wanneer is haar liefde voor reizen begonnen? Welk land kan zij iedereen aanraden? Wat is haar mooiste reismoment tot nu toe geweest? Lees het nu in het inspirerende interview.

Even voorstellen, wie is Kim?

Hi, ik ben Kim, 31 jaar en woon samen met mijn vriend Sander in Papendrecht. Een aantal jaar geleden maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid-Afrika en daar ontstond mijn liefde voor reizen. Daar ontmoette ik ook Sander. Sindsdien reizen we samen de hele wereld over.

We vinden het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken. Ik heb mijn eigen reisblog, Ontdekjebestemming.nl, waar ik al mijn reiservaringen, tips en mijn mooiste foto’s deel. Want ja, fotograferen is een van mijn grootste hobby’s, en dan vooral op reis.

Ontdek je bestemming heeft daarnaast ook een webshop vol leuke en handige reisaccessoires. En dan vergeet ik eigenlijk het belangrijkste nog… Ik organiseer retreats. Een weekend of week tot rust komen op een heerlijke plek, je omringen met geweldige mensen, gezonde voeding en altijd een coach mee die zorgt voor trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

In 2014 maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid-Afrika. Ik was eigenlijk niet iemand die per se de hele wereld wilde rondreizen, maar ik voelde heel duidelijk dat ik deze reis moest maken. Ik zat namelijk niet lekker in mijn vel. Ik worstelde met allerlei zaken zoals werk, carrière maken, ingewikkelde relaties en allerlei verwachtingen. Ik had veel lichamelijke klachten en mijn lichaam gaf al een tijdje aan dat het genoeg was. Ik had sterk het gevoel dat er meer moest zijn in het leven, maar kon er nog niet bij wat dat dan was.

Op een avond keek ik naar All you need is love en ik zag dat Robert ten Brink in Zuid-Afrika was. Op de achtergrond zag ik olifanten, zebra’s en giraffen op een enorme vlakte rondlopen. Toen wist ik: Daar moet ik heen! Zo gezegd, zo gedaan.. Ik maakte een rondreis door Zuid-Afrika en wat was het geweldig! Het was een van mijn beste beslissingen ooit.

Zuid-Afrika is een bijzonder mooi land, maar voor mij was het ook heel goed om ver van huis te zijn, zodat ik dus letterlijk op afstand naar mijn situatie kon kijken. Ik zag opeens wat er fout ging, wat ik niet meer wilde en wat ik dan wel wilde. Het was voor mij het startpunt om mijn leven heel anders te gaan leven. En ja, dat reizen en ontdekken werkt enorm verslavend, dus daar is mijn liefde voor reizen absoluut begonnen. 

Wat betekent reizen voor jou?

Ik vind het geweldig om nieuwe plekken te ontdekken, me onder te dompelen in andere culturen, rond te lopen in allerlei natuurparken en nieuwe mensen te ontmoeten. Wat reizen voor mij ook heel speciaal maakt, is dat het me altijd weer wat dichterbij mezelf brengt.

Op reis voel ik de ruimte en tijd om weer eens aandacht te schenken aan hoe het met me gaat, wat ik eigenlijk wil en of ik dan de goede dingen aan het doen ben. Het is heerlijk om even uit de dagelijkse sleur te stappen. Op reis is onder andere het idee voor Ontdek je bestemming ontstaan, heb ik besloten een andere baan te zoeken en ontmoette ik mijn vriend Sander.

Welk land kan jij iedereen aanraden?

Vorig jaar hebben we met een bevriend stel door Namibië gereisd en dat vond ik echt geweldig! Wanneer je door dit land rijdt, verandert het landschap om de tien minuten. Het is zo weids en je komt er bijna niemand tegen. De natuur is indrukwekkend en de safari’s zijn geweldig. We hebben daar zoveel dieren van dichtbij mogen bewonderen!

Ecuador vond ik ook een geweldige bestemming. Je hebt er de grote steden, de Andes met haar indrukwekkende vulkanen, de Amazone en uiteraard de geweldige Galapagos Eilanden. De eilanden zijn echt een must-do! Het is super gaaf om daar al die bijzondere dieren te spotten.

Welke landen staan hoog op jouw bucketlist? En waarom juist deze landen?

Wat ik heel hoog op mijn bucketlist had staan, waren Nieuw-Zeeland en Australië en die reis zijn we nu aan het maken. Drie maanden zijn we op reis door deze geweldige landen, een wens die we al heel lang hadden.

In Australië - Ontdekjebestemming
In Australië

Stiekem zijn we alweer aan het bedenken waar we de volgende keer naartoe willen, haha. Ik wil nog graag een keer naar Madagaskar, dat lijkt me heel gaaf. Maar ook Zuid-Amerika verder ontdekken; Colombia, Peru, Chili. En het lijkt me ook gaaf om een keer een rondreis door Amerika te maken. Oh, en ik de berggorilla’s spotten in Uganda. Tja, nog genoeg te ontdekken. Het lijkt wel of het lijstje alleen maar langer wordt 😉

Je hebt je eigen webshop en blog, kun je hier iets meer over vertellen?

Twee jaar geleden ben ik Ontdek je bestemming gestart als reisblog en met een webshop vol reisaccessoires. Ik schrijf graag over alle reizen die ik gemaakt heb en deel mijn tips en foto’s. De shop heb ik uitgebreid en krijgt een steeds een uitgebreider aanbod. Van paspoorthoezen tot telefoonhoesjes en van scratchmaps en posters tot allerlei sieraden.

Ik werk ook samen met een kunstenares die geweldige Wereldstad posters heeft ontworpen en die je kunt personaliseren. Ik verkoop de accessoires die ik zelf ook graag meeneem op reis, maar ook leuke cadeaus voor reislustige vrienden of familie.

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Het is misschien een beetje een inkoppertje, maar wat ik altijd meeneem is mijn camera. Ik zou echt niet zo’n fototoestel op reis kunnen.

Daarnaast houd ik van overzicht en zorg er dan ook graag voor dat ik al mijn spulletjes overzichtelijk bij elkaar heb. Vooral als je van accommodatie naar accommodatie reist en uit je koffer of tas leeft, vind ik het super fijn dat ik alles bij elkaar heb en niets kwijt raak. Hiervoor gebruik ik onder andere een reisorganiser voor al mijn documenten, een kabel organizer tas voor alle kabeltjes, opladers en SD-kaartjes en een toilettas.

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Jeetje, wat een lastige vraag. Er zijn zoveel mooie reismomenten geweest, maar eigenlijk hebben ze altijd wel een aantal dingen met elkaar gemeen. Ze vonden plaats met mensen die me dierbaar zijn op de meest prachtige plekken. Of het had iets met dieren te maken.

Ik vind het zó geweldig om wilde dieren te spotten. Ik kan intens genieten van een safari in Afrika, maar ook nu in Australië wanneer ik weer een koala of een kangoeroe spot. Ik word er altijd zo blij van! En als ik hem dan ook nog eens goed weet vast te leggen op de foto, is mijn dag helemaal goed!

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Samen met mijn vriend was ik in Egypte. We wilden graag naar Luxor, dus we regelden een taxi met gids die ons de hele dag mee op pad nam. De weg richting Luxor ging over allerlei verlaten weggetjes, door de bergen en langs heel veel zand. Iedere keer kwamen we bij een post waar we ons moesten melden. Steeds werden onze namen opgeschreven en werd de auto gecheckt. So far, so good.

Na een leuke dag, reden we weer terug en had onze gids even geen zin om bij een van de checkpoints te stoppen en reed er gewoon langs. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus bij de volgende stop stond er een grote groep militairen met grote geweren op ons te wachten. Toen stopte hij gelukkig wel, maar hij had zeker wat uit te leggen. De hele auto werd omsingeld en wij zaten daar achterin elkaar een beetje angstig aan te kijken.

We moesten allerlei vragen beantwoorden en ze lieten ons geen seconde uit het zicht. Het voelde enorm bedreigend, vooral omdat we er zelf helemaal niets aan konden doen. Deze gids had ons vertrouwen beschaamd en hij moest ons daarna nog door het pikkedonker naar ons hotel brengen. Alles is goed afgelopen, maar het waren wel beangstigende momenten.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Vorig jaar maakte in Namibië een foto van een olifant die aan het drinken was bij een waterpoel, omringt door zebra’s en allerlei bokken. Hij trok net zijn slurf omhoog, waardoor hij precies mooi uitkomt in het geheel.

Olifanten en zebra's in Namibië
Olifanten en zebra’s in Namibië

Welke reizen staan er op de planning?

We zijn nog een paar weken in Australië en daarna gaan we nog voor 10 dagen naar Bali. Daarna staat er nog geen nieuwe reis op de planning, maar we verzinnen vast wel weer iets. 😉

De eerstvolgende reis die ik zelf organiseer, is de retreat die ik van 13-15 september organiseer op een geweldige locatie in de Achterhoek. Relaxen, gezonde voeding, wellness, mindfulness en uitvinden welke dromen je wilt gaan waarmaken. Te gek, toch?!

Wat is je favoriete stad in Nederland? En buiten Nederland?

Mijn favoriete stad in Nederland is Rotterdam, een stad die volop in ontwikkeling is. De laatste jaren heeft Rotterdam echt mijn hart gestolen. Ik werkte de afgelopen jaren ook regelmatig in het centrum en dat was geen straf. Zo ontdekte ik ook steeds meer nieuwe plekken.

Buiten Nederland kies ik voor Lissabon. Dat vind ik zo’n gezellige en kleurrijke stad. Je kunt overal lekker eten, er is zoveel te zien en de hele sfeer is gewoon heel fijn.

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Pak je gemak 🙂 Ik ben altijd voorstander geweest van zoveel mogelijk willen zien in de tijd dat ik ergens ben. En dat is prima te doen als je zo’n twee tot drie weken op pad bent. Ik heb nu zelf ervaren dat dit tempo niet vol te houden is als je langer op reis bent. En het is ook helemaal niet leuk.

Mijn tip is dan ook: wil niet te veel! Tijdens onze reis van drie maanden heb ik bewust rustmomenten ingepland als ik daar behoefte aan had. Je kunt toch nooit alles zien, dus dan maar wat minder. En hoe fijn is het als je uitgerust bent en een nieuwe plek je volledige aandacht kunt geven? Zo kan je er tenminste echt van genieten 🙂

Meer over Kim en haar reizen lezen?

Neem dan een kijkje op haar eigen reisblog Ondekjebestemming.nl of volg haar op Instagram.

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Reismaatje gezocht en gevonden
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy