‘Ik praat graag met mensen over hun cultuur en manier van leven’.

Gepubliceerd: 11 nov 2019 | Foto: Interview met Martin - Reporter Liefde voor Reizen

Interview met Martin -  Reporter Liefde voor Reizen
Reisblog Liefde voor Reizen

Elk jaar plaatsen wij nieuwe interviews met onze 4 vaste reporters. Vandaag is het tijd om Martin nog beter te leren kennen. Hoe is het om te wonen en werken in Australië? Welke reizen staan er op de planning en wat mist hij het meeste aan Nederland?

Voor wie je nog niet kennen, wie is Martin?

Ik ben Martin, geboren in 1978 in Lettele, dorpje bij Deventer, waar ik opgegroeid ben en grootste deel van m’n leven gewoond heb. Ik ben accountant van beroep en hou van allerlei sporten om te volgen, zoals voetbal en formule 1, maar ik bezoek ook graag andere sporten die minder bekend zijn om de sfeer daar te proeven.

Glennfinnan Viaduct
Glennfinnan Viaduct in Schotland

Daarnaast ga ik graag op zoek naar het onbekende op onze reizen. Ik hou vooral van andere culturen ontdekken en dan praat ik graag met mensen over hun cultuur en manier van leven. Je bent nooit te oud om te leren, dus dat doe ik dan ook graag. Verder ben ik een muziek- en gezelligheidsliefhebber, dus veel te vinden in de pub of op festivals.

Waar komt die liefde voor reizen vandaan?

Dat is toch vooral het ontdekken van andere culturen. En daar hoort ook het eten bij. Daar hou ik ook van, om lokale gerechten te proberen. Verder is het natuurlijk geweldig om mooie dingen te ontdekken, wat kan gaan over mooie gebouwen, maar ook over schitterende landschappen of een prachtig schilderij in een museum.

Reporter Martin klautert naar boven!
In het Bako National Park in Maleisië

Je bent pas geëmigreerd naar Darwin? Bevalt het?

Ja, dat bevalt echt heel goed. Ik was weg van Australië vanwege de vriendelijke mensen en de relaxtheid en dat ervaar ik ook echt nu we er wonen. Het is niet alleen een vakantiegevoel dus. Verder is de ruimte en de rust en het groen hier echt geweldig. Je hebt echt een paradijselijk gevoel als je naar buiten kijkt, terwijl je toch echt wel in een stad woont.

Bezienswaardigheden in Darwin - Wat te doen in Darwin Australië?
In de Jingili Water Gardens in Darwin

Is het een groot verschil met Nederland?

Ja, Nederland is gewoon heel erg druk vergeleken met Darwin. Hier heb je geen files, maar wel heel veel groen. Als je hier een stuk langs het strand loopt heb je zoveel ruimte dat je in de verte slechts mensen ziet lopen. En ik denk dat de mensen daarom ook gewoon een stuk relaxter zijn, plus dat het hier het hele jaar zo’n 33 graden is, dan doe je natuurlijk vanzelf iets relaxter 🙂

Het is af en toe flink klimmen in Porto!
In het Portugese Porto

Liepen er nog dingen anders dan je van te voren had verwacht?

Ik wist wel dat de Australiërs heel erg van regels e.d. zijn, maar dat contracten en overeenkomsten zoveel pagina’s zouden hebben had ik niet verwacht. Ik heb aardig wat boekwerken doorgespit toen we de eerste weken van alles moesten regelen.

Wat mis je het meeste aan Nederland?

Dat zijn vooral familie en vrienden. En af en toe heb ik wel weer zin om even een biertje te doen bij bierencafé Persee in Deventer (onze oude  stamkroeg).

Deventer Skyline
Mijn oude stad Deventer

Heb je de afgelopen tijd nog reizen gemaakt?

Ja, voor mijn nieuwe werk ben ik naar een aboriginal community geweest in Ramingining. Wij hadden daar de opening van een vernieuwde winkel en daar heb ik geholpen om de winkel klaar te maken voor de grote opening. Ik heb daar samengewerkt met mensen uit de community en heb zodoende veel geleerd over hun cultuur.

Ook was er een traditionele openingsdans bij de opening, wat ook schitterend was om mee te maken. Het was een trip waarop ik hard heb gewerkt, maar waar ik dubbel heb genoten van de ervaring van het kennismaken met zo’n oude cultuur.

Wat heb je allemaal meegemaakt de afgelopen maand in Darwin?

Dat is veel. Van het aankomen in je nieuwe woonplaats, huurhuis betrekken, van alles regelen, mensen ontmoeten, allemaal nieuwe plekken ontdekken, solliciteren en bij nieuwe baan beginnen, trip naar de community, joey die getrimd wordt aan huis in een wagen, die eruit ziet als een hond, de opening van de lichttentoonstelling ‘Tropical light‘ van Bruce Munro meegemaakt in de stad en o.a. de World Solar Challenge race zien vertrekken vanuit Darwin naar Adelaide. En dan heb ik nog niet alles genoemd waarschijnlijk.

Tropical Light in Darwin
Tropical Light in Darwin

Wat wordt de volgende reis die je gaat maken?

De volgende reis wordt een stedentrip naar Adelaide in december.

Waar kijk je de komende tijd naar uit?

Eigenlijk naar iedere dag weer. We genieten gewoon van alle tijd die we hier hebben. Maar natuurlijk kijk ik ook uit naar de stedentrip en het concert van Gerry Cinnamon waar we na de stedentrip naartoe gaan.

Welke landen staan er momenteel hoog op jouw bucketlist?

Ik wil dolgraag een keer naar Japan en Colombia staat al langer op m’n bucketlist. Verder wil ik ooit nog een keer op safari in Afrika, lijkt me ook schitterend.

Liefde voor Reizen bestaat 5 jaar. Wat was voor jou de mooiste reis van de afgelopen 5 jaar?

Ik vond heel veel reizen mooi. Zo vond ik Porto schitterend en heerlijk. De eilandhop vakantie in Griekenland vond ik ook geweldig! Wat heb ik genoten van de Griekse gastvrijheid en het heerlijke eten.

De reis die me het meest heeft verrast en dus ook heel hoog staat als ik een lijstje moet maken was onze vakantie in Schotland. Edinburgh was een heel mooie fijne stad om een aantal dagen te verblijven en de roadtrip die we vervolgens langs de kust naar het noorden, via de highlands naar de Isle of Skye gemaakt hebben was gewoonweg adembenemend mooi. 

En de reis die ik nooit zal vergeten was de roadtrip die we samen met mijn schoonouders hebben gemaakt langs de oostkust van Australië. Zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt, echt een reis om nooit te vergeten.

Welke reis zou je zo weer over doen?

Dan kies ik voor de eilandhop vakantie in Griekenland, omdat het zo relaxt was en ik echt gek ben op het heerlijke Griekse eten en hun gastvrijheid.

Sfeervol eten in Naxos-stad
Sfeervol eten in Naxos-stad, Griekenland

Heb je nog een goede reis tip voor onze volgers?

Mocht je naar Schotland gaan, ga dan begin van de herfst, want het kleurenpallet wat je dan ziet is echt schitterend. Of wil je relaxt op vakantie, doe een eilandhop trip in Griekenland en vaar heel relaxt van het ene eiland naar het andere. Dat reist echt 10 keer relaxter dan vliegen.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Reismaatje gezocht en gevonden
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy