Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘De Galapagoseilanden blijven voor mij een paradijs op aarde’.

Interview met Nicole Matijssen

‘De Galapagoseilanden blijven voor mij een paradijs op aarde’.

Interview met Nicole Matijssen

Inhoudsopgave

Nicole Matijssen heeft ontzettend veel liefde voor Latijns-Amerika. Samen met haar Mexicaanse vriend Sergio runt ze al een aantal jaar Travel Happiness Company, de reisorganisatie die gespecialiseerd is in reizen door Latijns-Amerika. Haar enthousiasme over landen zoals Ecuador, Peru, Mexico en Brazilië gaat Nicole de komende weken via Liefde voor Reizen delen. Tijd om Nicole beter te leren kennen.

Even voorstellen, wie is Nicole?

Hola! Ik ben Nicole, 32 jaar en woonachtig in Nijmegen met mijn Mexicaanse vriend Sergio en onze Ecuadoraanse hond Mylo.

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Op de NHTV in Breda heb ik de studie management toerisme gedaan en daar is mijn liefde voor reizen begonnen. Mijn eerste verre reis was een studiereis naar Thailand. Daarna heb ik een afstudeerstage gedaan in Ecuador en toen was ik ‘reisverslaafd’.

Je hebt in 2018 Travel Happiness Company opgezet, kun je hier iets meer over vertellen?

Dat klopt! Na mijn afstudeerstage in Ecuador heb ik een rondreis gemaakt door Zuid-Amerika. Van Brazilië tot aan Ecuador heb ik het continent doorkruist. Vervolgens heb ik een aantal jaren in Ecuador gewoond en daar gewerkt in het toerisme voor een lokaal reisagentschap.

Pantanal in Brazilië - Interview met Nicole Matijssen
Pantanal in Brazilië – Foto: Nicole Matijssen

Eenmaal terug in Nederland ben ik gaan werken voor een touroperator om luxe maatwerkreizen samen te stellen. Uiteindelijk droomde ik ervan om een eigen reisorganisatie op te zetten en niet alleen luxe maar ook duurzame reizen samen te stellen naar Latijns-Amerika. Dat doe ik nu met Travel Happiness Company.

Waarom maakt Latijns-Amerika jou zo gelukkig?

De variatie in natuur, het bijzondere dierenleven, de cultuur, het heerlijke eten én natuurlijk de swingende latin beats maken van Latijns-Amerika een waanzinnig mooi continent.

Wat is jouw favoriete land in Latijns-Amerika?

Dat vind ik altijd lastig om te benoemen omdat ieder land z’n charme heeft. Maar Ecuador heeft wel een speciaal plekje in mijn hart omdat hier mijn grote reisavontuur is begonnen. Het land is redelijk klein waardoor de afstanden relatief kort zijn. Tijdens een 3-weekse rondreis kun je veel verschillende landschappen en natuurgebieden zien; het nevelwoud, de Andes, de Amazone, de kust en natuurlijk de Galapagoseilanden.

Welke landen staan hoog op jouw bucketlist? En waarom juist deze landen?

In Latijns-Amerika heb ik al veel landen gezien, maar ik zou graag weer teruggaan naar landen als Argentinië, Chili of Peru. Er zijn nog altijd plekjes waar ik niet ben geweest, zoals Paaseiland of het merengebied. Maar ook de mountainlodge trekking in Peru staat nog hoog op mijn wensenlijst en het duiken bij Fernando do Noronha in Brazilië.

Colca Canyon in Peru - Interview met Nicole Matijssen
Colca Canyon in Peru – Foto: Nicole Matijssen

Wat is het mooiste reismoment tot nu toe geweest?

Dat is lastig kiezen! Als natuurliefhebber heb ik een aantal mooie reismomenten die mooie herinneringen oproepen. De Galapagoseilanden blijven voor mij een paradijs op aarde, ik vind het zo bijzonder dat je zo dichtbij de dieren kunt komen tijdens het wandelen en snorkelen.

Reuzenschildpad Galapaguera - Interview met Nicole Matijssen
Reuzenschildpad Galapaguera – Foto: Nicole Matijssen

Maar ook op avontuur in de Amazone vind ik geweldig, dan heb je écht het gevoel dat je ver weg bent van de rest van de wereld. De pantanal in Brazilië is ook een pareltje. En last but not least; de treinreis door de Copper Canyon in Noord-Mexico. Dat is één van de mooiste treinreizen ter wereld en het landschap lijkt wel een schilderij als je dat vanaf je balkon bewondert. Onvergetelijk!

Copper Canyon in Noord-Mexico
Copper Canyon in Noord-Mexico – Foto: Nicole Matijssen

Welke reizen staan er op de planning?

We vertrekken in maart voor familiebezoek naar Puebla in Mexico. Iedere 2 jaar gaan we terug naar Mexico en telkens proberen we dan ook weer een ander gebied te bezoeken. Dit keer gaan we naar Baja California en naar de koloniale steden zoals Queretaro, San Miguel Allende en Guanajuato. Na onze reis Mexico hebben we een ticket naar Costa Rica gekocht. Daar gaan we aansluitend nog ruim een maand rondreizen.

Pura Vida Costa Rica
Pura Vida Costa Rica – Foto: Nicole Matijssen

Wat is voor jou de mooiste plek op de wereld?

Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld, maar als het een plek midden in de natuur is zoals Patagonië, de Amazone of de Galapagoseilanden dan ben ik heel gelukkig.

Je gaat voor ons gastbloggen, over welke landen ga je schrijven dit jaar?

Uiteraard ga ik met jullie mijn reiservaringen delen over de landen waar ik ben geweest. Ik deel graag mijn tips over Argentinië, Ecuador en de Galapagoseilanden, Chili, Brazilië, Peru, Mexico en Costa Rica.

Poas Vulkaan in Costa Rica
Poas Vulkaan in Costa Rica – Foto: Nicole Matijssen

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Je stelt moeilijke vragen haha. Ik kan lastig kiezen tussen de prachtige natuurgebieden, maar de foto van het nevelwoud in Ecuador vind ik wel erg mooi, het was fantastisch om daar in de Mashpi Lodge (één van de meest unieke lodges ter wereld) te verblijven.

Vogels spotten in het nevelwoud van de Mashpi Lodge
Vogels spotten in het nevelwoud van de Mashpi Lodge – Foto: Nicole Matijssen

Wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en Latijns-Amerika?

Naast de grote verschillen in natuur, landschap en dieren zijn er ook veel culturele verschillen. Zo zijn wij Nederlanders erg direct en zal een latino niet zo snel zijn of haar mening geven. Verder zijn wij in Nederland erg prestatie gericht en vind ik het mooi om te zien dat mensen in Latijns-Amerika ook juist de kleine dingen in ’t leven waarderen. Tijd doorbrengen met familie is erg belangrijk voor hen.

Hoe ziet voor jou de perfecte rondreis door Latijns-Amerika eruit?

De perfecte reis heeft alle ingrediënten waar ik van houd; natuur, sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, paardrijden en snorkelen, lekker eten, in contact komen met de locals en een vleugje luxe.

Als je morgen zou kunnen vertrekken, welk land zou jij kiezen dan?

Dan pak ik mijn koffers naar Mexico! Ik heb erg veel zin in onze reis naar Mexico en kijk er naar uit om te gaan snorkelen met walvishaaien, walvissen te spotten, cultuur te snuiven in de koloniale steden en te genieten van het heerlijke Mexicaanse eten.

Tarahumara in de Copper Canyon in Mexico
Tarahumara in de Copper Canyon in Mexico – Foto: Nicole Matijssen

Wat is je favoriete stad in Nederland? En buiten Nederland?

In Nederland heb ik niet echt een favoriete stad. Den Bosch en Breda vind ik altijd erg gezellig, maar ook een dagje Utrecht, Amsterdam of Haarlem vind ik leuk. In Latijns-Amerika is Buenos Aires mijn favoriete stad. De stad ademt sfeer en ik houd van de bohemien wijken als San Telmo en Palermo, hoe de porteños tango dansen op straat en hoe in de avonduren iedereen buiten is en geniet van de heerlijke Argentijnse wijn.

Heb je nog een goede (reis)tip voor onze volgers?

Als je naar Latijns-Amerika reist is het fijn om een klein beetje Spaans te spreken. Met Engels en handen/voeten kom je ook al een heel eind, maar als je een klein woordje Spaans spreekt geeft dat nét wat extra’s aan je reis. Ook vinden de locals het helemaal geweldig als je probeert je verstaanbaar te maken in hun taal.

En vooral; ga reizen naar Latijns-Amerika. Het is echt een prachtig continent dat zoveel te bieden heeft op het gebied van natuur en cultuur! Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het door de veiligheid niet goed te bereizen is, maar gebruik je gezonde verstand en dan kun je fantastische reizen maken.

De komende maanden gaat Nicole verschillende inspirerende blogs over Latijns-Amerika delen via Liefde voor Reizen. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis