Interview met avonturier en reporter Bert

Gepubliceerd: 29 jul 2015 | Foto: Reisverslag België: Reporter Bert in Gent

Reisverslag België: Reporter Bert in Gent
Reisblog Liefde voor Reizen

Je bent een echte avonturier. Wat is het meest heftige wat je gedaan hebt tijdens het reizen?

Het slapen in een hut in de jungle van Ecuador, tussen de schorpioenen en allerlei andere vreemde beesten.

Wat is de meest bijzondere reis geweest die je gemaakt hebt en waarom?

Nieuw-Zeeland, de schone lucht, natuur en prachtige landschappen. Ik heb daar 6 weken mogen doorbrengen. Je kan het vergelijken met een Europa in het klein qua natuur.

Welke landen staan er nog op je lijstje waar je snel heen wilt?

IJsland, Schotland, westen van de VS.

Als je een land moet aanraden aan onze volgers, welk land is dat dan en waarom juist dat land?

Noorwegen, ik dacht eerst aan Nieuw-Zeeland, maar niet iedereen durft die vliegreis aan, omdat het een lange reis is. Noorwegen biedt voor ieder wat wils. Je kan er heel goed vissen, fietsen, wandelen, prachtige autotochten maken over bergen, langs rivieren, de veerboot nemen en varen door de prachtige fjorden. Ben je meer in het Noorden, dan kom je in ruwer landschap met kleine vissersplaatjes. In de winter kan je er huskytochten maken, sneeuwscooteren en met geluk zie je nog het Noorderlicht.

Is er wel eens een land geweest wat toch wel achteraf tegenviel?

Tot nu toe nog niet.

Wat is voor jou de ideale reis?

Lekker op de bonnefooi op reis. Je kan gaan en staan waar je wilt, zit nergens aan vast. Dat is voor mij de ideale reis.

Welke landen ga je dit jaar nog bezoeken?

We gaan dit jaar op fietsvakantie. Als het goed weer is blijven we in Nederland en anders pakken we de auto, zetten de fietsen achterop en gaan we in ieder geval naar een land waar de zon schijnt. Parijs staat dit jaar ook nog op de planning. Londen, en als het even kan lijkt mij het leuk om Zweden of iets dergelijks nog een keer aan te doen.

Je doet voor Liefde Voor Reizen ook het item ‘Bert’s Kitchen’, wat is jouw favoriete buitenlands eten?

Ik ben gek op Italiaans eten. Een echte goede Italiaanse pizza blijft toch wel mijn favoriet.

Welke hotspots zou je graag willen aanraden?

Snow village Snowhotel in Fins Lapland. Het ‘slapen’ op een bed van ijs en daar de de nacht door te brengen is een bijzondere ervaring. Lees er meer over in het reisverslag.

Wat is het mooiste wat je tot nu toe gezien hebt tijdens het reizen?

Nieuw-Zeeland, en dan met name de omgeving van Mount Cook

Wil jij als reisliefhebber ook geïnterviewd worden?

Neem dan contact met ons op!

Reisblogger Jesper

Geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Reismaatje gezocht en gevonden

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy