Interview met schaatser Hein Otterspeer

Gepubliceerd: 30 mrt 2015 | Foto:

Reisblog Liefde voor Reizen

Reporter Bert interviewde de in Gouda geboren schaatser Hein Otterspeer. Hein is o.a. bekend van de sprintafstanden en schaatste in de ploeg van Gerard van Velde en maakte later de overstap naar Team LottoNL-Jumbo van Jac Orie.  (Foto ©: Stephan Tellier)

Wat is voor jou de ultieme schaatsplek op de wereld?

Dat is toch wel in de M-Wave Nagano, Japan. Een fantastisch mooie hal in een heel mooi land. Misschien ook wel extra heroïsch omdat ik daar mijn eerste wereldbekerzege behaalde.

Welke landen ben je zoal geweest Door je schaatscarrière? En welk land heeft de meeste indruk op je gemaakt? En waarom?

Dat zijn er vrij veel landen inmiddels. Onder andere ben ik meerdere malen in China, Japan, Zuid Korea, Rusland, Kazachstan, Canada en Amerika geweest maar ik denk dat Astana (Kazachstan) het meeste indruk heeft gemaakt. Ten eerste dat er moeitelood gigantische gebouwen met de meest exclusieve materialen uit de grond worden gestampt, alsof het niets kost. Ten tweede de bijzondere mensen die daar leven. Een kruising tussen Aziaten, mensen uit het Oostblok en mensen uit Mongolië, en dat zie je niet vaak. Krijg je buiten het schaatsen in andere landen ook iets te zien van het desbetreffende land? Uiteindelijk reis je naar een (bijzonder) land met een missie en dat is heel hard schaatsen maar af en toe komt er eens een kans voorbij dat je even de stad of een gebied in kunt met hele mooie bezienswaardigheden. Zo hadden wij ooit eens een vliegtuig gemist in Peking vanuit Amsterdam en moesten daar 6 uur wachten. Toen zijn we met een klein clubje gelijk de taxi ingesprongen en naar het centrum van Peking gereden, wat een enorme stad. Dat is dan achteraf een gelukje.

interview-met-schaatser-hein-otterspeer-liefde-voor-reizen

Schaatser Hein Otterspeer

Foto ©: Stephan Tellier 

In welk land zou je graag nog eens willen schaatsen? En waarom juist dat land?

In Nagano, Japan. Het is een ontzettend mooi land met hele vriendelijke mensen en je kunt daar heerlijke sushi eten. In de grote stad kijk je je ogen uit hoe schoon het daar is. Zo vindt je ‘downtown’ zelfs geen kauwgumpje op straat.

Hoeveel keer per jaar moet je gemiddeld reizen als top schaatser?

Meestal twee keer per seizoen een lange reis naar een ander continent en verder korte vluchtjes naar Duitsland of Italië als we op trainingskamp gaan. De rest doen we met de auto maar ongeveer de helft van het jaar slaap ik in een hotel in plaats van thuis. Wat is tot nu toe het mooiste moment in je schaatscarrière? Dat is toch de zilveren medaille op het WK Sprint dit jaar in Astana. Mijn Nederlandse titel op de sprint in Groningen was ook zeker een mooi hoogtepunt.

Waar ga je graag naar toe op vakantie?

De favoriete vakantiebestemming is Curaçao. Prachtig eiland en je kunt er heerlijk tot rust komen na een zwaar schaatsseizoen.

Curacao Interview met schaatser Hein Otterspeer Favoriete vakantiebestemming is Curacao

Wat neem je altijd mee in je koffer als je op vakantie gaat?

Mijn Bose noisecanceling headphone. Ideaal voor in het vliegtuig wat heel veel geluid dempt en is dus erg comfortabel tijdens het reizen. Lange compressiekousen, die heb ik altijd aan tijdens de reis. Voorkomt dat je voeten opzwellen doordat je lang zit.

Hoe ga je het liefst op vakantie? (Hotel, vakantiehuis, caravan, tentje, camper, etc.) en waarom?

Mijn vriendin en ik zijn geen kampeerders dus boeken we altijd een huisje. Is toch erg gemakkelijk. ☺

Als reiziger heb je veel te maken met buitenlands eten. Wat zijn je favoriete buitenlandse gerechten?

Ja je leert wel veel gerechten kennen als je op reis bent maar als ik in Japan ben dan ben ik altijd in voor goede verse sushi. Vaak niet goedkoop want Japan is een duur land maar echt de moeite waard.

sushi-interview-met-schaatser-hein-otterspeer-liefde-voor-reizen Hein Otterspeer is gek op verse Sushi

Met welke maaltijd presteert een top schaatser het beste?

Als sporter is het belangrijk om goed en gevarieerd voedsel te eten. Denk aan verse groentes (niet uit een pakje of blik) en goed vlees. Voor de wedstrijd probeer ik zo licht mogelijk te eten en dan is pasta het beste. Mijn favoriete kostje is Russische stroganov met reepjes biefstuk.

Welke landen heb je op je bucketlist staan die je graag nog wilt bezoeken?

Nieuw-Zeeland lijkt mij erg mooi om naar toe te gaan. Het is een prachtig land en hoop daar zeker ooit nog eens naartoe te gaan. Denk dat je minimaal 3 weken daar moet zijn want volgens mij raak je er niet uitgekeken.

Nieuw-Zeeland Hein wil graag een keer naar Nieuw-Zeeland.

Wat is je meest bizarre situatie die je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Tot nu toe (klop het even af) heb ik gelukkig, op vertragingen na nog geen bizarre momenten meegemaakt tijdens een reis.

Wat is je beste reismoment tot nu toe?

Twee jaar geleden stapten mijn vriendin en ik met twee graden Celsius en sneeuw in het vliegtuig naar de Curaçao. Ruim negen uur later was het kwik rond de 30 graden en dan is een lange reis zo vergeten!

Reisblogger Bert

Auteur:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Reismaatje gezocht en gevonden

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy