Interview met The Given Horse vanuit Japan

Gepubliceerd: 19 mrt 2015 | Foto: interview-met-the-given-horse-liefde-voor-reizen-2015

interview-met-the-given-horse-liefde-voor-reizen-2015
Reisblog Liefde voor Reizen

Radio 3FM noemde het ‘Een stoerdere versie van Acda en de Munnik’. Frontmannen Marius van der Leij en Johannes Peetsma reisden vijf weken lang door de VS en deden daar een poging om te overleven als straatartiest. Dit avontuur leverde veel inspiratie op, die werd vertaald in een EP met 4 nummers. The Given Horse treedt veel op als duo met eigen mooie liedjes maar is ook te boeken voor commerciële feesten.

Ze waren te zien in o.a De Wereld Draait Door, ZappLive en met volledige band speelden ze meerdere keren bij 3FM. Tijdens Eurosonic Noorderslag waar ze meerdere keren speelden kregen ze lovende recensies van 3voor12:’The Given Horse is een band waar je ontzettend vrolijk van wordt.’ 

Momenteel zijn de mannen van The Given Horse in Japan met als doel: beroemd worden in Japan! Gelukkig hadden ze tijdens deze indrukwekkende reis een momentje om onze vragen te kunnen beantwoorden. 

Waarom Japan?

Japan leek ons gek en interessant. Het was ook een mooie tegenhanger van ons vorige avontuur (Amerika). Zoals toen hebben we eerst tickets geboekt om vervolgens dit probleem op te gaan lossen. Wat gaan we doen en hoe gaan we het doen?

Hebben jullie een reisschema uitgestippeld in Japan, of gaan jullie op de bonnefooi het land door?

We wisten dat we in Sapporo zouden landen en dat we zouden eindigen in Tokyo. De rest was inderdaad op de bonnefooi.

Wanneer kwam het idee om naar Japan te gaan?

In november.

Wat is het grootste verschil tussen Nederlanders en Japanners?

Japanners zijn erg beleefd, vriendelijk en ingetogen. In de metro zijn ze stil en houden zich aan de regels. Nederlanders zijn erg luidruchtig.

Waarom gaan de Japanners fan worden van ‘The Given Horse’?

We hopen sowieso met ons uiterlijk er uit te springen waardoor het misschien makkelijker is om contact te leggen en interessant te zijn. Wat betreft muziek kunnen we nu zeggen dat het aardig in de smaak valt.

Wat is tot nu toe het meest bizarre wat jullie hebben meegemaakt in Japan?

We gaven een sticker aan iemand die aan het werk was in een kebabzaak (we hadden een slokje op) en hij vroeg ons te wachten. Bleek dat er achter deze zaak een kleine club zat en we kregen daar gratis drank en niemand mocht meer naar binnen omdat ze bang waren dat ze foto’s gingen maken van ons. Ze dachten dat we hartstikke famous waren.

Wat is iets dat wij niet weten van Japan?

De mondkapjes dragen ze niet uit angst voor ziektes maar vooral omdat ze anderen niet ziek willen maken als ze zelf ziek zijn (beleefdheid). Daarnaast dragen ze het ook tegen hooikoorts.

Tokyo / Japan
Tokyo / Japan

Wat moet je in je koffer hebben als je naar Japan gaat?

Let goed op welke wereldstekker je meeneemt. Wij hebben alledrie de verkeerde gekocht (op de verpakking stond dat deze goed was voor Japan).

Op welk nummer wat jullie geschreven hebben zijn jullie het meest trots en waarom?

‘Who Are We’. Omdat daar een hele rare boodschap in zit die moeilijk is om uit te leggen.

Hebben jullie een preview (video) voor onze lezers om te laten zien hoe gaaf Japan is voor ‘The Given Horse?’

Op onze Facebook-pagina www.facebook.com/TheGivenHorse staan afleveringen over hoe het ons vergaat.

Hebben jullie naast Japan ook nog andere landen waar jullie beroemd willen worden?

Het liefst natuurlijk overal!

Hebben jullie nog tips voor mensen die naar Japan willen?

Couchsurfing bespaart een hele hoop geld. Oh ja, en rijstballen, goedkoop en lekker.

interview-met-the-given-horse-liefde-voor-reizen

Hoe zien jullie komende dagen eruit?

Veel optredens en kijken hoe we naast de optredens op andere manier famous kunnen worden.

Als jullie weer terug zijn in Nederland wat ga je dan het meeste missen van dit avontuur?

Het eten en de vredige sfeer. Je voelt je overal veilig. Tokyo is ook verkozen tot de veiligste stad ter wereld!

Fotografie © The Given Horse

Meer reistips over Japan

Wat te doen in Japan: 10 leuke tips en ervaringen

Japan, veel meer dan alleen het land van de rijzende zon!

Wat te doen in Tokio? Tokio travelers tips!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Reismaatje gezocht en gevonden
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy