Interview met Tony Chong

Gepubliceerd: 12 sep 2014 | Foto:

Interview met Tony Chong
Oprichter van Barnana in Kuching (Maleisië). 


Hoi Tony, hoe gaat het met je? 
Tony: Het gaat uitstekend! Dankjewel!

 
Waarom heet je restaurant Barnana? 
Tony: Nou, dat is een grappig verhaal. In Kuching (of misschien ook ergens anders), mensen zeggen ‘bo jio’ tegen hun vrienden wanneer ze niet uitgenodigd zijn om uit te gaan. En in Hokkien (een veelgesproken dialect in Kuching), ‘bo’ betekent ‘nee’, terwijl ‘jio’ hetzelfde betekent als het woord ‘banana’. Vandaar dat de naam ‘Barnana’ staat voor een cultuur van ‘vrienden uitnodigen om uit te gaan’. Zo is BARNANA ontstaan!

 

Wat is nou eigenlijk typisch Maleisisch eten en drinken? 
Tony: Typisch eten? Dat is erg veel! Iets wat je zeker niet mag missen is het traditionele Nasi Lemak, wat hete rijst gekookt is met geurige kokosnoot extracten, bijgerechten met zeer lokaal gemaakte Sambal (erg heet), eieren en soms met curry! En vergeet zeker niet de Bak-Kut-Teh, varkensvlees in een hot pot met kruiden, de smaak zal een onvergetelijke indruk achterlaten! En drankjes? Probeer een ‘Tuak’ wanneer je rijst in Sarawak (Borneo gedeelte van Maleisië), dit is een traditionele rijst wijn, huisgemaakt door de originele bevolking. Je vindt dit drankje echt alleen in Sarawak. 

Je bent een echte ondernemer. Wanneer is die passie begonnen? 
Tony: Het begon allemaal met de liefde voor biertjes drinken! Ik ben vergeten wanneer precies… haha!

 

Welk land heb je als laatste bezocht? 
Tony: Ik heb tijdens mijn reizen de volgende landen en steden bezocht: Singapore, Phom Penh in Cambodja, Bangkok in Thailand, Taiwan, Beijing in China, Jogjakarta en Bali in Indonesië, Kathmandu in Nepal, Colombo in Sri Lanka, Abu Dhabi, Engeland en Schotland in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Italië!

Wat is je favoriete vakantieland?
Tony: Mijn favoriete landen zijn Duitsland en Zwitserland! Omdat Duitse bieren de beste zijn en de Zwitserse kazen zijn echt GEWELDIG! 😀

Wat is je favoriete stad?
Tony: Mijn favoriete steden zijn Keulen in Duitsland, Luzern en Interlaken in Zwitserland, Florence in Italië, Parijs in Frankrijk en natuurlijk Amsterdam in Nederland.

 

Wat vond je zo leuk aan Nederland?
Tony: Ja, ik ben in Nederland geweest! Ik hou van de frisse wind en de aardige mensen! Het geeft me een veilig en vredig gevoel.. En de haring en stroopwafels vind ik echt heerlijk! En de KLM vloot! 🙂

Wat is je favoriete eten en drinken? 
Tony: Mijn favoriete eten? daar heb ik een hele pagina voor nodig, om alles te beschrijven. Bovenaan mijn lijst staat de Bak-Kut-Teh, the Nasi Lemak, Saté(Maleisische stijl kip spies), Mamak Mee(Indiase stijl gebakken noedels), Chinese Dim Sum, Laksa(Maleisische kruidige vermicelli gekookt met kruidige bouillon met kokoksmelk), en nog veel meer. 

Mijn favoriete drankjes zijn een lekker koud glas bier, soms een Chinese Kruidenthee, zoet natuurlijk, NOOIT EEN BITTERE! DAT ZOU NIEMAND MOETEN PROBEREN!

 
Welk eten wat jullie serveren bij BARnana zou je graag met ons willen delen? 
Tony: Eten in BARnana,,,, hmm, mis nooit onze beroemde Grill Bacon Rolls, dit zijn speciale kleine rolletjes met bacon en paddestoelen, zo klaargemaakt dat het een perfecte smaak geeft in je mond, gegrild tot perfectie natuurlijk. Daarnaast onze kip/garnalen rolletjes, waarin verse kop en verse zee-garnalen samensmelten onder een cripsy laagje. Iedereen houdt er van! Nu we het er toch over hebben, kan ik mijn menu hier ergens uploaden?! hahaha


Als je aan het reizen bent, wat neem je dan absoluut mee? 
Tony: Mijn vrouw.. want zij is mijn toerleider, GPS, agenda, financieel adviseur, veiligheids kit, maatje, fotograaf en alles wat je maar kunt bedenken.. LOL. Maar even serieus, een goede camera gaat overal mee naartoe. Reis licht en draag minder! Want het is heet hier en we hebben genoeg avondwinkels, dus je kunt alles krijgen wat je nodig hebt hier! Zorg ervoor dat je je hotelkamer vantevoren hebt geboekt, want de meeste hotels zitten bijna altijd volgeboekt! Sommige provincies in Maleisië hebben erg druk verkeer(bijvoorbeeld Kuala Lumpur, Penang en Johor Bharu), wees specifiek in de plaatsen die je wilt bezoek en plan de routes vantevoren, want dit zal je veel tijd besparen! Plan je transport ook zoveel mogelijk vantevoren, openbaar vervoer in Maleisië is niet zoals in Europa of ergens anders ter wereld. En het belangrijkste: Wees er klaar voor om DIK te worden, want het eten hier is heerlijk en fantastisch!

 
Wat is je beste reismoment tot nu toe?
Tony: My mooiste reismoment (zie foto rechts) was op 20 September 2011, de dag dat ik mijn vrouw ten huwelijk vroeg onder de Eiffeltoren in Parijs. Veel mensen keken toe hoe ik op mijn knieën ging voor haar en ze was stomverbaasd en tegelijkertijd beschaamd. I gaf mijn camera aan een willekeurige vreemdeling en vroeg hem om het te filmen. Dat was echt het mooiste reismoment van al mijn mooie reiservaringen..


Heb je nog tips voor onze volgers die ook naar Maleisië willen gaan? 
Tony: Reis licht en draag minder! Want het is heet hier en we hebben genoeg avondwinkels, dus je kunt alles krijgen wat je nodig hebt hier! Zorg ervoor dat je je hotelkamer vantevoren hebt geboekt, want de meeste hotels zitten bijna altijd volgeboekt! Sommige provincies in Maleisië hebben erg druk verkeer(bijvoorbeeld Kuala Lumpur, Penang en Johor Bharu), wees specifiek in de plaatsen die je wilt bezoek en plan de routes vantevoren, want dit zal je veel tijd besparen! Plan je transport ook zoveel mogelijk vantevoren, openbaar vervoer in Maleisië is niet zoals in Europa of ergens anders ter wereld. En het belangrijkste: Wees er klaar voor om DIK te worden, want het eten hier is heerlijk en fantastisch!

 

Barnana Wine & Dine
FB: www.facebook.com/barnana1118

Openingstijden: 
Zondag, Dinsdag t/m Donderdag 16:30 uur tot 00.00 uur 
Vrijdag & Zaterdag 16:30 uur tot 1:00 uur 
Happy Hours 16:30 uur tot 21:00 uur
Gesloten op Maandag

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy