Interview met Tony Chong


12 sep 2014 |
Foto:

Interview met Tony Chong
Oprichter van Barnana in Kuching (Maleisië). 


Hoi Tony, hoe gaat het met je? 
Tony: Het gaat uitstekend! Dankjewel!

 
Waarom heet je restaurant Barnana? 
Tony: Nou, dat is een grappig verhaal. In Kuching (of misschien ook ergens anders), mensen zeggen ‘bo jio’ tegen hun vrienden wanneer ze niet uitgenodigd zijn om uit te gaan. En in Hokkien (een veelgesproken dialect in Kuching), ‘bo’ betekent ‘nee’, terwijl ‘jio’ hetzelfde betekent als het woord ‘banana’. Vandaar dat de naam ‘Barnana’ staat voor een cultuur van ‘vrienden uitnodigen om uit te gaan’. Zo is BARNANA ontstaan!

 

Wat is nou eigenlijk typisch Maleisisch eten en drinken? 
Tony: Typisch eten? Dat is erg veel! Iets wat je zeker niet mag missen is het traditionele Nasi Lemak, wat hete rijst gekookt is met geurige kokosnoot extracten, bijgerechten met zeer lokaal gemaakte Sambal (erg heet), eieren en soms met curry! En vergeet zeker niet de Bak-Kut-Teh, varkensvlees in een hot pot met kruiden, de smaak zal een onvergetelijke indruk achterlaten! En drankjes? Probeer een ‘Tuak’ wanneer je rijst in Sarawak (Borneo gedeelte van Maleisië), dit is een traditionele rijst wijn, huisgemaakt door de originele bevolking. Je vindt dit drankje echt alleen in Sarawak. 

Je bent een echte ondernemer. Wanneer is die passie begonnen? 
Tony: Het begon allemaal met de liefde voor biertjes drinken! Ik ben vergeten wanneer precies… haha!

 

Welk land heb je als laatste bezocht? 
Tony: Ik heb tijdens mijn reizen de volgende landen en steden bezocht: Singapore, Phom Penh in Cambodja, Bangkok in Thailand, Taiwan, Beijing in China, Jogjakarta en Bali in Indonesië, Kathmandu in Nepal, Colombo in Sri Lanka, Abu Dhabi, Engeland en Schotland in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Italië!

Wat is je favoriete vakantieland?
Tony: Mijn favoriete landen zijn Duitsland en Zwitserland! Omdat Duitse bieren de beste zijn en de Zwitserse kazen zijn echt GEWELDIG! 😀

Wat is je favoriete stad?
Tony: Mijn favoriete steden zijn Keulen in Duitsland, Luzern en Interlaken in Zwitserland, Florence in Italië, Parijs in Frankrijk en natuurlijk Amsterdam in Nederland.

 

Wat vond je zo leuk aan Nederland?
Tony: Ja, ik ben in Nederland geweest! Ik hou van de frisse wind en de aardige mensen! Het geeft me een veilig en vredig gevoel.. En de haring en stroopwafels vind ik echt heerlijk! En de KLM vloot! 🙂

Wat is je favoriete eten en drinken? 
Tony: Mijn favoriete eten? daar heb ik een hele pagina voor nodig, om alles te beschrijven. Bovenaan mijn lijst staat de Bak-Kut-Teh, the Nasi Lemak, Saté(Maleisische stijl kip spies), Mamak Mee(Indiase stijl gebakken noedels), Chinese Dim Sum, Laksa(Maleisische kruidige vermicelli gekookt met kruidige bouillon met kokoksmelk), en nog veel meer. 

Mijn favoriete drankjes zijn een lekker koud glas bier, soms een Chinese Kruidenthee, zoet natuurlijk, NOOIT EEN BITTERE! DAT ZOU NIEMAND MOETEN PROBEREN!

 
Welk eten wat jullie serveren bij BARnana zou je graag met ons willen delen? 
Tony: Eten in BARnana,,,, hmm, mis nooit onze beroemde Grill Bacon Rolls, dit zijn speciale kleine rolletjes met bacon en paddestoelen, zo klaargemaakt dat het een perfecte smaak geeft in je mond, gegrild tot perfectie natuurlijk. Daarnaast onze kip/garnalen rolletjes, waarin verse kop en verse zee-garnalen samensmelten onder een cripsy laagje. Iedereen houdt er van! Nu we het er toch over hebben, kan ik mijn menu hier ergens uploaden?! hahaha


Als je aan het reizen bent, wat neem je dan absoluut mee? 
Tony: Mijn vrouw.. want zij is mijn toerleider, GPS, agenda, financieel adviseur, veiligheids kit, maatje, fotograaf en alles wat je maar kunt bedenken.. LOL. Maar even serieus, een goede camera gaat overal mee naartoe. Reis licht en draag minder! Want het is heet hier en we hebben genoeg avondwinkels, dus je kunt alles krijgen wat je nodig hebt hier! Zorg ervoor dat je je hotelkamer vantevoren hebt geboekt, want de meeste hotels zitten bijna altijd volgeboekt! Sommige provincies in Maleisië hebben erg druk verkeer(bijvoorbeeld Kuala Lumpur, Penang en Johor Bharu), wees specifiek in de plaatsen die je wilt bezoek en plan de routes vantevoren, want dit zal je veel tijd besparen! Plan je transport ook zoveel mogelijk vantevoren, openbaar vervoer in Maleisië is niet zoals in Europa of ergens anders ter wereld. En het belangrijkste: Wees er klaar voor om DIK te worden, want het eten hier is heerlijk en fantastisch!

 
Wat is je beste reismoment tot nu toe?
Tony: My mooiste reismoment (zie foto rechts) was op 20 September 2011, de dag dat ik mijn vrouw ten huwelijk vroeg onder de Eiffeltoren in Parijs. Veel mensen keken toe hoe ik op mijn knieën ging voor haar en ze was stomverbaasd en tegelijkertijd beschaamd. I gaf mijn camera aan een willekeurige vreemdeling en vroeg hem om het te filmen. Dat was echt het mooiste reismoment van al mijn mooie reiservaringen..


Heb je nog tips voor onze volgers die ook naar Maleisië willen gaan? 
Tony: Reis licht en draag minder! Want het is heet hier en we hebben genoeg avondwinkels, dus je kunt alles krijgen wat je nodig hebt hier! Zorg ervoor dat je je hotelkamer vantevoren hebt geboekt, want de meeste hotels zitten bijna altijd volgeboekt! Sommige provincies in Maleisië hebben erg druk verkeer(bijvoorbeeld Kuala Lumpur, Penang en Johor Bharu), wees specifiek in de plaatsen die je wilt bezoek en plan de routes vantevoren, want dit zal je veel tijd besparen! Plan je transport ook zoveel mogelijk vantevoren, openbaar vervoer in Maleisië is niet zoals in Europa of ergens anders ter wereld. En het belangrijkste: Wees er klaar voor om DIK te worden, want het eten hier is heerlijk en fantastisch!

 

Barnana Wine & Dine
FB: www.facebook.com/barnana1118

Openingstijden: 
Zondag, Dinsdag t/m Donderdag 16:30 uur tot 00.00 uur 
Vrijdag & Zaterdag 16:30 uur tot 1:00 uur 
Happy Hours 16:30 uur tot 21:00 uur
Gesloten op Maandag


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *