Interview met presentatrice Nienke de la Rive Box

Gepubliceerd: 14 feb 2017 | Foto: Interview met Nienke de la Rive Box!

Interview met Nienke de la Rive Box!
Reisblog Liefde voor Reizen

Als je jezelf zou moeten beschrijven in 3 woorden, wie is Nienke de la Rive Box dan?

Nienke: Enthousiast, avontuurlijk, chaotisch

Voor tv programma’s zoals Zapp Your Planet en 3 op Reis ben je veel op reis geweest. Welke reis heeft de meeste indruk gemaakt tot nu toe? En Waarom?

Nienke: De reis die heel veel indruk op me heeft gemaakt, was die naar Borneo, Indonesië. We gingen daarheen in het kader van Zapp Your Planet (de goede doelen actie van Zapp) om afleveringen te maken over de orang-oetan. We wisten al dat de palmolie industrie een grote bedreiging vormde voor de natuur en de dieren daar. Maar ter plekke schrokken we heel erg van de desastreuze gevolgen die de palmolieplantages hebben, niet alleen voor de dieren en de natuur, maar ook voor de lokale bevolking.

Nienke, bekend van o.a. het Klokhuis, Zapp Your Planet en 3 op Reis!

Nienke, bekend van o.a. het Klokhuis, Zapp Your Planet en 3 op Reis!

Wanneer is jouw liefde voor reizen begonnen?

Nienke: Als kind droomde ik er vooral van om later te gaan zwerven. De wereld over te gaan zonder speciaal doel, en maar afwachten en zien wat er op je pad komt. Met mijn ouders maakten we in de zomervakantie wekenlange tochten per kano in Frankrijk. Die manier van reizen vind ik nog steeds het meest fantastisch. Niet even op en neer naar een bestemming, maar de reis zelf die is het avontuur.

Welke landen staan hoog op je bucketlist? En waarom juist deze landen?

Nienke: Ik wil héél graag een keer naar Suriname. Die staat al heel lang bovenaan mijn lijstje. Verder ben ik altijd heel nieuwsgierig geweest naar Rusland. Dat lijkt me zo’n vreemd, maar prachtig land. Die enorme weidse gebieden, de stugheid maar ook hele mooie natuur trekt me heel erg aan. Ik zou ook graag meer willen zien van Zuid-Amerika, vooral het zuidelijkste gebied. En ik ben nog nooit in Noord- Amerika geweest dus dat is zeker ook een plan.

Nienke tijdens 1 van haar bijzondere reizen die ze heeft gemaakt!

Nienke tijdens 1 van haar bijzondere reizen die ze heeft gemaakt!

Ben je een zomer of een wintermens?

Nienke: Een herfst- en lentemens :-). Ik hou van de overgang van seizoenen. in de lente vind ik het heel fijn dat alles opnieuw staat te beginnen. De natuur, maar ook steden worden weer wakker en je voelt dat alles weer mogelijk is. In de herfst kan ik altijd heel erg genieten van lange wandelingen. Beetje terugkijken op een mooie zomer en uitkijken naar de winter.

Wat voor soort vakantie past het beste bij jou? Strand, avontuurlijk, sportief of een citytrip?

Nienke: Dan ga ik voor het avontuur. Dat zit ‘m wat mij betreft niet persé in wilde dingen doen (vind ik ook heel leuk ;-)), maar vooral het avontuur van je in een onbekend land, een onbekende situatie begeven en elk moment ervaren als nieuw en een verrassing.

Wat neem je absoluut mee in je koffer als je op reis gaat?

Nienke: Een bluetooth boxje. Zodat ik ’s ochtends in de hotelkamer wakker kan worden met mijn eigen muziek. En altijd oordopjes en een slaapmaskertje zodat ik weet dat ik overal kan slapen, hoe lawaaiig en druk het ergens ook is.

Tijdens de opnames!

Tijdens de opnames!

Wat is het heftigste wat je hebt meegemaakt tijdens het reizen?

Nienke: Voor Klokhuis en Unicef hebben we afleveringen gemaakt over ondervoeding. De armoede die we daar aantroffen was verreweg het heftigst dat ik ooit in mijn leven heb gezien.

Welk land kan je iedereen aanraden?

Nienke: Marokko, Cuba en Jamaica!

Als je zou emigreren, welk land zou het dan worden?

Nienke: Ik denk dat ik Nederland uiteindelijk toch het allerfijnste land ter wereld vind. Maar ondanks dat ik er nog nooit ben geweest, denk ik dat ik wel gelukkig kan worden in Suriname.

Voor welk gerecht kunnen wij jou wakker maken?

Nienke: Alles, zolang het maar elke keer iets anders is. (En zonder vlees ;-))

Nienke: ik kan iedereen Marokko, Cuba en Jamaica aanraden!

Nienke: ik kan iedereen Marokko, Cuba en Jamaica aanraden!

Wat voor muziek staat er in je playlist tijdens het reizen?

Nienke: pfff heb je even. Dat is echt elke reis, elk moment verschillend. In Nederland luister ik graag naar hiphop, maar op reis is het meestal iets rustiger, filmischer muziek.

Wat is je favoriete plek in het buitenland?

Nienke: De plek in Frankrijk waar ik al jaren met mijn familie kom.

Wat is je favoriete plek in Nederland?

Nienke: Goh. Goeie. Ehm. Ik hou toch wel zielsveel van Amsterdam. Op het terras van Hanneke’s Boom heb je zo’n goed uitzicht en zie je voor mijn gevoel de hele geschiedenis van Amsterdam voor je. En ik hield vroeger heel veel van schaatsen op de Ankeveense plassen.

Wat wordt de volgende reisbestemming?

Nienke: Tanzania en Zanzibar

Op welke reisfoto ben je het meest trots?

Nienke: Op een foto waarop ik naar een zonsondergang kijk in de Sahara, op de top van een zandduin.

Interview met Nienke de la Rive Box!

Mijn favoriete foto: zonsondergang in de Sahara, op de top van een zandduin.

Heb je nog een goede reistip voor onze volgers?

Nienke: Lees ‘Het ware leven is elders’ van Ruud Welten. Een filosofisch boek over hoe je een goede toerist kan zijn.

Meer interviews lezen? 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Reismaatje gezocht en gevonden
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Ilse

Reismaatje gevonden - Het succesverhaal van Lisa & Chantal
Openkoffer interviews

Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Niet iedereen houdt ervan om in zijn eentje op reis te gaan, sommige reizigers zijn graag in gezelschap. Samen reizen om daarna mooie reisherinneringen te kunnen delen, een van de mooiste dingen om te kunnen doen. Het vinden van een reismaatje is niet altijd even makkelijk, het moet natuurlijk wel goed klikken, want je kunt Reismaatje gevonden: het succesverhaal van Lisa & Chantal

Interview met Karin van Kaats Keep Going
Openkoffer interviews

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten? De Brabantse Karin woont al een tijdje met veel plezier in Singapore samen met haar man Willem. Het is niet de eerste keer dat zij samen in het buitenland wonen. Eerder waagden ze de sprong “In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy