Rome by night – waar moet je zijn?

Gepubliceerd: 17 feb 2016 | Foto: Rome by night: waar moet je zijn?

Rome overdag bezoeken is alsof je in een enorm openluchtmuseum loopt. Overal om je heen vind je oude gebouwen, pleinen en ruïnes en veel herinnert nog aan de enorme wereldmacht die Rome ooit was. ’s Avonds is het echter een heel andere stad! Dan vullen de terrassen zich en klinkt er in het hele centrum van Rome gezellig gelach en gepraat. Veel gebouwen zijn schitterend verlicht en het loont dan ook echt de moeite om met camera en al op pad te gaan. Maar wat is er allemaal ’s avonds te zien?

Trevifontein by night - Rome
Trevifontein by night – Rome

Voordat het echt donker wordt, heb je natuurlijk eerst nog de zonsondergang. Op internet is wel uit te vinden hoe laat de zon ondergaat, zodat je weet hoe laat je, gewapend met je camera, op een bepaalde plek moet zijn. Wat zijn de mooiste plekken?

Mijn favoriet (en helaas die van vele anderen!) is de Pincioheuvel, waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over de stad en waar je de zon achter de enorme koepel van de St. Pieter ziet zakken. Kom hier wel een beetje op tijd want dit is een bekende plek om de zonsondergang te spotten! Je bereikt de Pincio-heuvel vanaf het bijzondere Piazza del Popolo, het plein met de twee identieke kerken.

Een heel wat rustiger en onbekender alternatief is de Aventijnheuvel. Beklim deze heuvel al wat eerder, zodat je eerst nog een blik door het beroemde sleutelgat kunt werpen en de Santa Sabina-basiliek kunt bezoeken (let op de bijzonder versierde houten deuren!) voordat je naar het naastgelegen Giardino degli Aranci (Sinaasappeltuin) gaat. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op de St. Pieter en de zonsondergang.

Mijn persoonlijke favoriet is de Passeggiata del Gianicolo, een lange straat die zich vanaf de St. Pieter naar de wijk Trastevere slingert, hoog over de heuvel. Je ziet hier niet de zon zelf ondergaan, maar wel heb je een fantastisch uitzicht over de stad, die warm opgloeit in de ondergaande zon! Op de top van de Gianicolo vind je een prima café, waar je rustig iets kunt drinken terwijl je geniet van het prachtige uitzicht! Na afloop loop je vanzelf Trastevere in waar je een hapje kunt eten!

Passeggiata del Gianicolo - Rome
Passeggiata del Gianicolo – Rome
Trastevere by night - Rome
Trastevere by night – Rome

En dan? Je hebt een hapje gegeten, een wijntje gedronken en je wilt nog een paar mooie Rome-by-night-foto’s schieten. Waar moet je zijn?

Loop vanaf Trastevere langs de Tiber naar de Engelenburcht (Castel Sant’angelo). Deze burcht is namelijk schitterend verlicht en de lampen weerkaatsen heel mooi in het water. Gebruik een brugreling als statief want deze foto moet echt haarscherp zijn!

Vanaf de Engelenburcht loop je zo de binnenstad weer in. Het Pantheon vind ik persoonlijk erg mooi; het pleintje er voor doet ontzettend gezellig aan door al het geroezemoes op de vele terrassen. Dit sfeertje is perfect voor de mooiste foto’s! De gevels rondom het pleintje zijn prachtig verlicht en dat zorgt voor een unieke look in je foto’s! Vanaf het Pantheon vind je een paar straten verder de mooi verlichte Trevifontein, ook de moeite waard!

Pantheon - Rome by night
Pantheon – Rome by night

Vervolgens lopen we verder richting het Colosseum en de Via dei Fori Imperiali. Trek hier ruim de tijd voor uit want er is ontzettend veel te zien en te fotograferen! Natuurlijk het Colosseum zelf, de triomfboog van Constantijn, het Forum Romanum links, het Forum van Trajanus rechts en uiteindelijk het Piazza Venezia met het enorme witte paleis dat spottend ‘de Suikertaart’ genoemd wordt.

Forum Trajanus - Rome
Forum Trajanus – Rome

Loop je verder, richting de joodse wijk, dan zie je daar nog het mooi verlichte Teatro Marcello liggen. De St. Pieter kun je beter overslaan; ’s avonds is het hier uitgestorven en je krijgt de kathedraal er toch niet echt mooi op. Heb je na al deze fotogenieke objecten nog tijd over, slenter dan terug naar Trastevere om daar de mooiste steegjes en straatjes op de foto te zetten!

Ook zin in een stedentrip naar Rome? En bekijk het aanbod aan stedentrips naar Rome.

Liefde voor Europa?

Anne Treur schrijft regelmatig nieuwe blogs over haar liefde voor Europa. Volg ook haar persoonlijke reisblog ‘Ditisanne.nl‘. Als eerste op de hoogte zijn van een nieuw reisitem van Anne? Volg Liefde Voor Reizen dan op Facebook!

Auteur:

Ik ben Anne Treur, 36 jaar en woon in Hoofddorp. Reizen is mijn favoriete tijdsbesteding; ik werk fulltime als directiesecretaresse, maar al mijn verlofdagen gaan op aan leuke trips binnen Europa! Ierland is daarin mijn favoriete bestemming, maar ook andere Europese bestemmingen bezoek ik graag! Ik vind veel aspecten van het reizen leuk: een zware wandeltocht op een verlaten eiland in Ierland is fantastisch maar ik kan evengoed genieten van een dag slenteren door de straatjes en steegjes van Rome of van een relaxte boottrip vanaf een zonnig Grieks eiland! Naast mijn artikelen op Liefde voor Reizen houd ik een blog bij over Ierland (Ditisierland.nl) en blog ik verder nog op mijn persoonlijke (reis)blog: Ditisanne.nl.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Italië

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Oost-Sicilië: deze 5 steden wil je niet missen tijdens je rondreis

Wie houdt er nu niet van Italië? De zon, het strand, de mensen, de taal, de cultuur en het eten...

Venetië: 2 magische dagen in de stad van de romantiek

Na een tussenstop aan het Lago di Como en een heerlijk relaxt verblijf in Toscane, loopt mijn zomervakantie van 2017...

De mooiste plekken in en rondom Toscane

Ontdek Toscane en omgeving - Mijn eerste blog van 2021. Vandaag zou ik eigenlijk in Tanzania op vakantie zijn, om...

Vakantie aan het Lago di Como (Comomeer)

Terwijl ik deze blog schrijf, regent het pijpenstelen en raast een stormachtige wind rond het huis. In andere jaren leefde...

Virtuele reis door het centrum van Italië (fotoblog)

La bella Italia. Ik zei het jullie vorige keer al: Italië heeft me betoverd en betovert me nog steeds. Intussen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy