Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rome by night – waar moet je zijn?

Rome by night: waar moet je zijn?

Rome by night – waar moet je zijn?

Rome by night: waar moet je zijn?

Inhoudsopgave

Rome overdag bezoeken is alsof je in een enorm openluchtmuseum loopt. Overal om je heen vind je oude gebouwen, pleinen en ruïnes en veel herinnert nog aan de enorme wereldmacht die Rome ooit was. ’s Avonds is het echter een heel andere stad! Dan vullen de terrassen zich en klinkt er in het hele centrum van Rome gezellig gelach en gepraat. Veel gebouwen zijn schitterend verlicht en het loont dan ook echt de moeite om met camera en al op pad te gaan. Maar wat is er allemaal ’s avonds te zien?

Trevifontein by night - Rome
Trevifontein by night – Rome

Voordat het echt donker wordt, heb je natuurlijk eerst nog de zonsondergang. Op internet is wel uit te vinden hoe laat de zon ondergaat, zodat je weet hoe laat je, gewapend met je camera, op een bepaalde plek moet zijn. Wat zijn de mooiste plekken?

Mijn favoriet (en helaas die van vele anderen!) is de Pincioheuvel, waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over de stad en waar je de zon achter de enorme koepel van de St. Pieter ziet zakken. Kom hier wel een beetje op tijd want dit is een bekende plek om de zonsondergang te spotten! Je bereikt de Pincio-heuvel vanaf het bijzondere Piazza del Popolo, het plein met de twee identieke kerken.

Een heel wat rustiger en onbekender alternatief is de Aventijnheuvel. Beklim deze heuvel al wat eerder, zodat je eerst nog een blik door het beroemde sleutelgat kunt werpen en de Santa Sabina-basiliek kunt bezoeken (let op de bijzonder versierde houten deuren!) voordat je naar het naastgelegen Giardino degli Aranci (Sinaasappeltuin) gaat. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op de St. Pieter en de zonsondergang.

Mijn persoonlijke favoriet is de Passeggiata del Gianicolo, een lange straat die zich vanaf de St. Pieter naar de wijk Trastevere slingert, hoog over de heuvel. Je ziet hier niet de zon zelf ondergaan, maar wel heb je een fantastisch uitzicht over de stad, die warm opgloeit in de ondergaande zon! Op de top van de Gianicolo vind je een prima café, waar je rustig iets kunt drinken terwijl je geniet van het prachtige uitzicht! Na afloop loop je vanzelf Trastevere in waar je een hapje kunt eten!

Passeggiata del Gianicolo - Rome
Passeggiata del Gianicolo – Rome
Trastevere by night - Rome
Trastevere by night – Rome

En dan? Je hebt een hapje gegeten, een wijntje gedronken en je wilt nog een paar mooie Rome-by-night-foto’s schieten. Waar moet je zijn?

Loop vanaf Trastevere langs de Tiber naar de Engelenburcht (Castel Sant’angelo). Deze burcht is namelijk schitterend verlicht en de lampen weerkaatsen heel mooi in het water. Gebruik een brugreling als statief want deze foto moet echt haarscherp zijn!

Vanaf de Engelenburcht loop je zo de binnenstad weer in. Het Pantheon vind ik persoonlijk erg mooi; het pleintje er voor doet ontzettend gezellig aan door al het geroezemoes op de vele terrassen. Dit sfeertje is perfect voor de mooiste foto’s! De gevels rondom het pleintje zijn prachtig verlicht en dat zorgt voor een unieke look in je foto’s! Vanaf het Pantheon vind je een paar straten verder de mooi verlichte Trevifontein, ook de moeite waard!

Pantheon - Rome by night
Pantheon – Rome by night

Vervolgens lopen we verder richting het Colosseum en de Via dei Fori Imperiali. Trek hier ruim de tijd voor uit want er is ontzettend veel te zien en te fotograferen! Natuurlijk het Colosseum zelf, de triomfboog van Constantijn, het Forum Romanum links, het Forum van Trajanus rechts en uiteindelijk het Piazza Venezia met het enorme witte paleis dat spottend ‘de Suikertaart’ genoemd wordt.

Forum Trajanus - Rome
Forum Trajanus – Rome

Loop je verder, richting de joodse wijk, dan zie je daar nog het mooi verlichte Teatro Marcello liggen. De St. Pieter kun je beter overslaan; ’s avonds is het hier uitgestorven en je krijgt de kathedraal er toch niet echt mooi op. Heb je na al deze fotogenieke objecten nog tijd over, slenter dan terug naar Trastevere om daar de mooiste steegjes en straatjes op de foto te zetten!

Ook zin in een stedentrip naar Rome? En bekijk het aanbod aan stedentrips naar Rome.

Liefde voor Europa?

Anne Treur schrijft regelmatig nieuwe blogs over haar liefde voor Europa. Volg ook haar persoonlijke reisblog ‘Ditisanne.nl‘. Als eerste op de hoogte zijn van een nieuw reisitem van Anne? Volg Liefde Voor Reizen dan op Facebook!

Plan je reis door Italië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Italië